Zvýšená tvorba slín v tehotenstve

ivana6688
9. dec 2018

Ahojte mamičky a budúce mamičky, už som zúfalá aj som už sem písala ale akosi som sa nič nedozvedela. Som v 15.tyzdni a už asi mesiac mam zvýšené slinenie a je mi z toho veľmi zle a stále vypluvam tieto sliny, viete mi poradiť co vám zabralo aby sa mi znížilo to mnozstvo? Som už zúfalá je to veľmi nepríjemné a obmedzujúce 😔ďakujem vám

chcemradu
9. dec 2018

Nic, len prečkať a tesit sa z inych veci okolo tehotenstva.

benit
9. dec 2018

@ivana6688 nic, len to muselo prejst. Aj preslo. Neboj, dockas sa.

terezka1947
10. dec 2018

Mne tak na zaciatku tehu,este som to nevedela....zubarka mi vrtala zub,ze velmi slinim,ci nie som tehotna....aaaa bola som. Len vydrzat,to postupne prejde.

marisa20
12. dec 2018

@ivana6688 ja mam za sebou 2 tehotenstva,jedno som preslinila do 4.5 mesiaca a druhe az do porodu.Ako prisli prve kontrakcie,odišlo slinenie.A teraz som v 27tt a slinim este viac ako pred tym.Kedze ma tiez nebavi v spoločnosti odpluvat do flasticky,tak na zaciatku mi pomohli tie Extreme Airwaes žuvačky.Stipu jak cert,ale pomahali.aj ked sem tam som odplut musela,ale ked som musela vydrzat bez plutia pomahali.Teraz uz 2 mesiac tlmia trosku sliny vlasske orechy,takze som ako vevericka a chodim s orieskami kade tade.Ale predpokladam,ze slinit budem az do konca.No aspon sa trosku vyspim a nebudim sa na to,ze musim mat podlozenu latkovu plienku alebo chodit odpluvat aj v noci tolko.

ivana6688
autor
12. dec 2018

@marisa20 no ja to mam zatiaľ niaky mesiac, ale je to veľmi vyčerpávajúce a teraz nakoniec posledné 2 týždne sa mi ku slinám pridali aj hlieny v hrdle pričom nekaslem ani nesoplim len zrazu sa tam objavili hlieny, ktoré stále vychrchliavam a vypluvam už má z toho brucho boli 😖, nonstop sa tvoria nové

marisa20
13. dec 2018

@ivana6688 ja ked som bola nedavno prechladnuta tak mi ani orechy nepomohli,hlavne noci boli zle.A teraz byvaju hlavne rana,ked pozatekaju tie sliny.

nika_23
16. apr 2019

ja som takto preslinila 1.tehotenstvo od cca 15 tt.Tiež sa z toho postupne vytvárali až husté lepkavé priesvitné hlieny.Furt som chrchlala,v noci spala s plienkou v ustach,cez den chodila s vedierkom po byte,von s flaskou.Teraz som znova tehotna,8-9tt a slinim od sameho zaciatku.Zatial to zvladam prehltat no obcas ma uz z toho natahuje na vracanie.Mimochodom prešlo to az po porode,doslova na porodnej sale....takže ani teraz nedavam tomu velku nadej zeby to preslo skor.

marisa20
16. apr 2019

@nika_23 ja som porodila pred mesiacom a po pravde slinenie preslo teraz v 3.tehotenstve az 3 tyzdne po porode,resp.akonahle som mala silne kontrakcie bolo po tom,ale po porode som si este sem-tam musela odplut a este som tu pachut take 3 tyzdne mala v ustach,ale uz je po a konecne viem ako chuti jedlo😃

nika_23
16. apr 2019

@marisa20 panebože...všetky 3 tehotenstvá si slinila?pre toto ja vravim, dve deti a dosť....viackrát to už nedám.Uplne ma boli jazyk z toho slinenia,furt glgam plne usta slin (ešte nevyvratim všetko ččo zjem ako to bolo predtým) takže ich zvladnem prehltať.No lezie mi to na nervy.Najhoršie jw to ráno a k večeru.Máš tiež tu pachuť?aj ja.Aj pri prvom aj teraz...už cca 2 tyždne neviem ako chutí sladke,slane,kysle. Pamätám si ako som si vychutnávala obyčajné rožky s pomazánkou po pôrode lebo som konečne cítila chuť jedla!už teraz sa teším na jedlo po pôrode aj ked iní na nemocničnú stravu nadávajú :D

marisa20
17. apr 2019

Presne tak,ja som sa po porode tesila aj na obycajny rozok s maslom🙃.A toto tehotenstvo som teda preslinila cele asi od 7 tyzdna,uz som bola z toho psychicky dost na dne,kedze ani nic normalne jest,o sladkom som mohla snivat,aj niektore druhy ovocia boli pre mna tabu.Isty cas aj mlieko som nepila,lebo tie sliny boli este horsie.Ked som cokolvek dojedla,hned som to musela orechmi zajest,inak by to slo von.Ale teraz uz orechy nechcem ani vidiet😂uz ku koncu mi liezli hore krkom,ale aspon trochu pomohli,aj ked som hladala aj ine alternativy.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre