Zvýšené riziko Downovho syndrómu
Ahojte, mam 35 rokov, 4.tehotenstvo a vysiel mi vysledok 1:110 zvysene riziko downa. Sono bolo v poriadku, nosova kosticka pritomna, nd 2,0. Mate niekto podobnu skusenost a narodilo sa vam zdrave babo? Trapi ma to, doteraz vsetky tehotenstva ok, ale je pravda ze tie predchadzajuce boli do 30tky.
@jahodova01 to sú kvôli veku zhoršená pravdepodobnosť , hlavne že morfo bol v poriadku ;)
@jahodova01 to mas akoze zvysene riziko?
Suseda mala 1:2 a uktrazvuk v pohode
Pokial je u teba ultrazvuk ok ale pozor nosova kosticka a nd nie je vsetko! Su tam aj dalsie markery a pokial tie su dobre, neries
Mas dost starosti 3 deti a dalsie na ceste
@anonym_0f8abc no lekarka povedala ze je to proste pozitivny nalez a mam sa rozhodbut do 20.1. Co dalej, ci si zaplatim rozsirene testy . V sprave mam len ze z krvi bol nalez pozitivny, sono negativny a asi priemer tych vysledkov plus vek je ze 1:110
zaplatila by som si rozšírené testy.
@anonym_0f8abc no lekarka povedala ze je to proste pozitivny nalez a mam sa rozhodbut do 20.1. Co dalej, ci si zaplatim rozsirene testy . V sprave mam len ze z krvi bol nalez pozitivny, sono negativny a asi priemer tych vysledkov plus vek je ze 1:110
@jahodova01 no to je biedna doktorka. Zajdi si radsej este k inemu odbornikovi
@jahodova01 a ona ma z toho zisk
Mala by si vymenit doktorku a ked mas moznost chod na morfo k odbornikovi, snad ti ho nerobila ona
Tej by som uz ani nos medzi ocami neverila
Mala by si vymenit doktorku a ked mas moznost chod na morfo k odbornikovi, snad ti ho nerobila ona
Ako to myslis? Lejar ktory odporuci tie testy ma z nich zisk? Myslela som si ze to ma to laboratorium lebo to nepreplaca poistovna
@jahodova01 je to len pravdepodobnost,tieto testy v zahranici uz ani nerobia,zbytocne stresuju tehotne. Ano ,vyslo mi tiez zvysene riziko 1:75(vek), objednala som sa k dr.Grochalovi do Martina, sono dopadlo ok,viac som neriesila,syn je zdravy
Ja som rodila niečo pred 42 narodeninami, tieto testy mi vyšli 1:20, dieťa zdravé. Okrem Grochala som si dávala pre istotu robiť aj Trisomy. Keby som vedela, že mi idú robiť Tripple testy, tak ich odmietnem, keďže podľa mojich info vychádzajú často pozitívne. Aj keď som to však vedela, predsa len tento výsledok mnou otriasol, keďže mi ho osobne telefonoval doktor.
@jahodova01 ja po štyridsiatke, štvrté dieťa, pravdepodobnosť downa 1:16. Žiadne iné testy som si robiť nedala, bola som len na morfogickom sone, kde všetko vyzeralo ok. Dieťatko sa narodilo zdravé. Držím palce🙏
Ja som rodila niečo pred 42 narodeninami, tieto testy mi vyšli 1:20, dieťa zdravé. Okrem Grochala som si dávala pre istotu robiť aj Trisomy. Keby som vedela, že mi idú robiť Tripple testy, tak ich odmietnem, keďže podľa mojich info vychádzajú často pozitívne. Aj keď som to však vedela, predsa len tento výsledok mnou otriasol, keďže mi ho osobne telefonoval doktor.
@anonym_6fbad5 ja som tiez nebola 8nformovana o tychto testoch, az ked som prisla na sono som vlastne zistila ze mi to vysetrovali aj z krvi. Prestupila som koli prestahovaniu sa k inemu gyn. V predchadzajucich tehotenstvach mi to z krvi nevysetrovali, vzdy len informovali ze to urobia ak mam zaujem, inak to nerobia koli falosnej pozitivite.
@anonym_0f8abc a odbornik zisk nebude mat? Ten to spravi zadarmo?
@anonym_0f8abc a odbornik zisk nebude mat? Ten to spravi zadarmo?
@anonym_41854a vela odbornikov robis tieto usg vysetrenia v ramci poistenia , zadarmo
Ze si niekto vyberie sukromnika bez zmluv , ktory za to pyta 100€ a viac je uz kazdeho osobna vec
Ako to myslis? Lejar ktory odporuci tie testy ma z nich zisk? Myslela som si ze to ma to laboratorium lebo to nepreplaca poistovna
@jahodova01 asi je uplne jedno kto ma z toho zisk. Je to vase dieta, takze bud si date spravit tie testy alebo sa budete spoliehat, ze ultrazvuky su dostatocne a toto je len statistika...starat sa budete vy

@jahodova01 to mas akoze zvysene riziko?
Suseda mala 1:2 a uktrazvuk v pohode
Pokial je u teba ultrazvuk ok ale pozor nosova kosticka a nd nie je vsetko! Su tam aj dalsie markery a pokial tie su dobre, neries
Mas dost starosti 3 deti a dalsie na ceste