Zvýšený tep v 17. týždni tehotenstva
Ahojte,
Som v 17.týždni a mám zvýšený tep, EKG v poriadku.
Je vysoký tep nebezpečný? Máte niekto skúsenosť?
Ďakujem
Ja som mala, raz až 142, ale zároveň nízky tlak, aj mi vynechavalo nepravidelne srdce, pobehala som vyšetrenia a dr povedal, že jediné "tehotenské" riešinie sú tabl, ktoré síce znižujú tep ale aj tlak a keďže som tlak už mala aj tak nízky tak mi ich predpísal s tým, že ich mám brať iba v nevyhnutných prípadoch🙂
Tiez som mala, doktor mi kazal pravidelne si merat tlak, smial sa ze mam tep akoby sombehala maraton.
Po pôrode sa to do pár dní úplne ustálilo, prestalo vynechavať, tep sa úplne znormalizoval. Teraz som znova tehu a znova prežívam to isté, ale nič si z toho nerobím, ani som už nebola pri dr. Keď mám vysoký tep z ničoho nič tak si proste ľahnem na chvíľu kým to prejde a fungujem ďalej 💁 ale je to nepríjemné no, držím palce nech je dobre 🙂
@lesnajahodka ďakujem pekne za skúsenosť...pri pôrode ste s tým problém nemali? Prajem veľa zdravíčka
120 je dost. Citala som, ze zelezo a magnezium mozu tep znizit. Ak ti ich treba uzivat v tehotenstve, tak smelo do toho. Mozno aj lahka sportova aktivita by mala pomoct. Drzim palce.
V tehotenstve sa zvysuje objem krvi v tele a tym padom srdce bije rychlejsie aj v pokoji.je to uplne normalne. Tiez som to mala.Pokial nemas vysoky tlak tak je to OK.tak mi to vysvetlila internistka ked som bola u nej

Aka hodnota je "zvyseny tep"?