Epstein Barrov vírus - skúsenosti

klara855
25. jún 2014

ahojte baby, prosim vas stretla sa niektora z vas s diagnozou- EPSTEIN BARROV VIRUS? Som v piatom mesiaci, zistili mi to, mam ist na infekcne...prosim vas, stretol sa s tym niekto? nejake skusenosti? ma to vplyv na babatko?

eikenella
25. jún 2014

@klara855 EBV sposobuje infekčnu mononukleozu. ide teraz o to, ci mas aj nejake klinicke priznaky a ides na vysetrenie pre pozitivitu IgM protilatok- t.j. akutnej infekcie, alebo pozitivitu IgG - chronicky prekonanej infekcie. Nalez IgG u vela ludi nie je nic nezvycajne.

klara855
autor
25. jún 2014

@eikenella najprv som mala hranicnu hodnotu, po opakovanych testoch mi vyslo pozitívne anti-CMV IgM (tak to mam v papieroch), a tak mam ist do nemocnice...priznaky nemam ziadne, citim sa dobre...teda ja ani neviem ake priznaky by som mala mat... a aky je prosim ta rozdiel (teda tykajuci sa dosledkov )medzi tou akutnou infekciou a prekonanou? nevies prosim ta? dost sa toho bojim...o babatko...

eikenella
25. jún 2014

@klara855 prekonana infekcia a pozitivita IgG znamena, ze sa tvoje telo uz s infekciou stretlo, prekonalo ju a vytvorilo si protilatky voci virusu. pozitivne IgM znamena - ze infekcia prebieha. Tu na modrom koniku je aj zalozena tema infekcna mononukleoza v tehotenstve. Tu je link: https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-kompl....
v podstate virus sa v tele moze aj reaktivovat pocas tehotenstva, lebo vtedy mame oslabenu imunitu, co moze hranicne zvysit IgM, pri zaroven pozitivite IgG ( neviem, ci mas pozitivne aj IgG).Klinicky je typicke zvacsene lymf. uzlin, hlavne krk, teploty, zvacsena pecen a slezina, angina. Liecba je len symptomaticka, v pripade anginy ATB. Teba si myslim, ze budu skor sledovat, dynamiku IgM protilatok a a pecenovych testov. Uz nie si v prvom trimestri, takze rizika pre plod by nemali byt velke.

klara855
autor
25. jún 2014

@eikenella pozitivne je iba IgM, IgG je negativne...verim,ze to bude OK...dakujem pekne za info 🙂 vdaka🙂

eikenella
25. jún 2014

@klara855 drzim palce, aby to dobre dopadlo 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre