Chcem dieťa ale partnera nie.
Ahojte. Možno je tu už veľa takýchto tém (nechce sa mi listovať a hľadať - som tu registrovaná pod iným nickom a normálne ho používam) 🙂 pre zachovanie anonymity....
Mám 30r. a nemám šťastie na dobrého partnera, tak som sa rozhodla, že chcem dieťa ale chlapa nie. Hodiny sa zastaviť nedajú a čakať je zbytočné.
Buď teraz alebo nikdy.
Prosím ako by ste to riešili vy ?
Osloviť konkrétneho vytypovaneho alebo náhodne alebo ??? Poraďte nejaké normálne riešenie.
Ďakujem za každú normálnu rozumnú slušnú odpoveď
@zulumilo je to normálne vec v 21.st. a niektoré názory mi tu prídu pritiahnuté za vlasy
@godyna a ako si to vyriešila
@smutnaqueen neucim ta co je dieta. Len ti podsuvam otazku u druhej strany. Rozhodujes aj o tom dietati, o jeho zivotnej drahe, o jeho moznom pocite osamelosti, neuplnosti, otazok, neisoty. A rieseniu toho co bude to dieta prezivat budes v konecnom dosledku celit ty. Skor by som porozmyslala preco si neviem najst vhodneho partnera.
@smutnaqueen smutné... "chcem dieťa a hotovo!" nie je to kus detinská reakcia...?? Akoo nechap ma zle, je normálne že žena chce byť matkou... navyše 30 nie je zlý vek... ale toto bola taká detinská reakcia... a hľadať pána dokonalého tak nikto nemá partnera/partnerku... nikto nie je dokonalý... ak máš vysoké nároky na partnera a takýto detinský pristup aj k iným veciam tak mi je to ľúto... ak otehotnieš a budeš na dieťa sama tak to diky pekne... po čase budeš možno aj ľutovať len pre svoje pubertiacke rozhodnutie založené na vete "ja chcem a hotovo"... nič v zlom, ale toto ma dostalo... pretože to je prístup dieťaťa nie dospelej ženy...
@smutnaqueen klasicky- stretla som muža a mame spolu dcéru. Občas keď ma vytáča , tak si hovorím že som sa mala držať blanu Bé 🙂
@smutnaqueen naco chces rozumne rady? ty chces len pocut, ze je to super napad a chod do toho. Tak chod do toho, ked sa ti to nehnusi. Lebo tebe je jedno kto bude otcom. tebe ide o spermiu. vyspi sa s kym chces kazdy druhy den a snad sa nieco nalepi. 🤦
@godyna a žijete spolu ?? Či oddelene
@smutnaqueen spolu
@zulumilo zdrž sa prosím ťa komentára keď mi nemienis poradiť
@smutnaqueen preco si z tych komentarov zhrozena? Ved tvoju tuzbu po dietati nikto neodsudzuje. Nie vsetkym sa ale zda stastna motivacia "lebo chcem"... mozno si mala inak formulovat uvod - ci sa tu najdu baby, ktore takto maju dieta a ich skusenosti... pohlad vlastny, ako to vnima dieta, a pod...
@bmuller neodsudzuje ale nebavia má reči typu "počkaj este ... A čo keď príde ten pravý .... "
@smutnaqueen pozri, tvoj zivot sa nejak vyvrbi, akokokolvek sa rozhodnes ...uvidis az casom, ci nieco bolo dobre alebo menej dobre rozhodnutie. na konikovi si mozes precitat nazory a skusit porozmyslat (skus sa ale odosobnit a citat ich ako nazory na temu cudzej autorky, nie ako nieco urazlive. Ved aj ked nie su ti po srsti- ale nemozes v diskusii na takuto temu cakat, ze vsetci budu jedneho nazoru)- no tvoj zivot zijes ty v tvojich podmienkach... nikto ruku do ohna dat nemoze, ako sa situacia vyvinie, ci uz ked sa rozhodnes este cakat alebo plnit svoj plan...
@smutnaqueen ty si uz aj tak rozhodnutá, lebo len tie komenty ktoré tebe vyhovuju su dobre, tak potom načo chces vediet aj inych nazor aj tak spravis po svojom
@smutnaqueen Osobne by som oslovila nejakého slobodného priateľa, s ktorým mám veľmi dobré vzťahy, lebo takéto niečo zatrasie i najlepším priateľstvom. Otvorené, aby vedel, o čo presne tebe ide. Ak by som nepochodila, tak krátkodobá známosť z obrovskej vzdialenosti, aby náhodou časom po náhodnom stretnutí nezačal mať podozrenie a nebodaj sa domáhal otcovstva.
Behom, nie si prvá ani posledná, ktorá také niečo rieši a podstúpi. Ak si ty na dieťa psychicky i materiálne pripravená, nemám žiadne výčitky. Držím päste! Moralisti sa nájdu vždy, ale toto je čisto tvoje osobné rozhodnutie.
@smutnaqueen ahoj u nas v rodine sme mali uz kadejake pripady a mali sme aj tak ze sla na disco a prejavil o nu zaujem chlap sa s nim vyspala a otehotnela..s tym chlapom sa sem tam stretla v meste ale len sa pozdravila a sla dalej,raz si vsimol ze ma brusko a sa jej pytal ze v ktorom mesiaci je tak mu povedala ze mala aj ineho okrem neho a ze otehotnela a ze ju nechal 🙂 dieta vychovava sama a je to najlepsia mama na svete a ziaden chlap jej nechyba ,dala dietatu vsetko co mohla a to dieta ju miluje nadovsetko zato co prenho robila 🙂 ved len si zober kolko je rozvedenych parov a deti vychovavaju len mamy lebo otcovia neplatia ani vyzivne a nejavia zaujem ..cize ak je to v zivote to po com tuzis a vies dat hlavne babatku stastny domov a lasku tak ti to prajem a drzim prsteky 🙂 ak uz tak velmi citis biologicke hodiny a tak velmi tuzis po babatku tak ja by som sla na stretko a ked by sa mi ten chlap pozdaval zeby bol sympaticky sla by som do toho a ak by ste si uz potom nerozumeli a by si bola tehotna tak by som mu to nepovedala ale mozne je zeby ste sa aj zalubili a ostali spolu 🙂 ved najkrajsie veci su tie neplanovane a aj ked nemas stastie na chlapov ja ti prajem aby si nasla toho praveho a dufam ze s nim budes mat babenko lebo by si sa mala aspon o koho opriet 🙂 a mal by ta rad 🙂
@smutnaqueen... A vieš, čo príde pritiahnuté za vlasy mne?.... Ze takúto vážnu vec riešiš na MK.... Ach bože. Ale hlavne, že ty chceš!....
Ja chcem a chcem a chcem! Dieťa na uspokojenie vlastných potrieb a pudov, ale je mi jedno, či potreby dieťaťa budú tiež uspokojené.
Áno veľa deti vyrastá bez otcvov, ale väčšina žien, ktoré sa neriadia len živočíšnymi pudmi rozmýšľa, keď si vyberá partnera a potencialneho otca. Nie vždy to vyjde, stane sa. Ale apriori obrať dieťa o otca, lebo hormóny sa búria a musím mat dieťa práve teraz, poukazuje fakt len na jedno - maximálnu sebeckost a neschopnost empatie. Vlastnosti, ktoré nechceme aby mali naši partneri, nečudo, že tu ma zakladateľka problém nájsť si a udržať schopného partnera.
@smutnaqueen menovať nebudem. Ak si sa nenašla v tom" mene" tak ôk. K ostatnému som vyjadrila názor. Je už na tebe co si z toho vezmeš.
Otoskleroza
Co tak klinika asist.reprodukcie v Holandsku mozu tudim aj slobodne zeny, len to asi dost stoji.
@smutnaqueen ty chces dieta, aby si nebola sama? Stále sebecké zmýšlanie. Rozumieš tomu? Dieťa raz vyrastie a osamostatní sa. Odíde s partnerom, za prácou. Nemôžeš si ho priviazať, nie je tvojim otrokom, ani vlastníctvom. Snažíš sa o to, aby si vlastnému dieťaťu zničila život. Už ti to tu radili: kúp si psa, je najlepší priateľ človeka. Pri venčení psíka postretávaš samých milých ľudí, nebudeš sama.
@miriam11 o com píšeš? To sa považuje za normálne mat dieťa vo vzťahu alebo manželstve a po roku dvoch sa rozviesť a nevyrastat s matkou a s otcom? Pozri si štatistiky na Slovensku koľko detí tak vyrastá. Tým nechcem povedať ze je normálne mat dieťa bez otca, ale je to normálny prírodný jav, pud, zdravá žena chce mať dieťa. Poznám prípady, kde je dieťa stastnejsie len s mamou ako keby žilo v rodine. Preboha ved tu nezáleží na tom, ale na tom, aby to dieťa dostávalo lásku, pochopenie, nehu. Kamoška sa narodila v rodine, kde sa rodičia po jej prvých narodeninách rozviedli. Opytas sa jej ci jej chyba otec, povie nie 🤣takisto suseda takto vyrastala, mala 3 roky keď sa rodičia rozviedli, tiež úprimne priznala že pre ňu je otec len "peňaženka". Bohužiaľ, je to tak v dnešnej dobe. Takže nemá kto co odsudzovať. Ani autorku príspevku. Lebo je choré sa striktne zastávať niečoho, čo v praxi tak nefunguje.
@smutnaqueen Koho by si si vybrala ? Jeden by ti neustále opakoval: Chcem ťa. Tak veľmi ťa chcem. Chcem ťa mať. A budem ťa mať, lebo ja ťa chcem. Už nechcem čakať.
Druhý by ti hovoril: Chcem ťa mať rád. Ak aj ty chceš, slobodne sa môžeš rozhodnúť, či prídeš ku mne a prijmeš moju lásku. Byť spolu slobodne a v láske. Nenalieham, počkám.
....Bez akéhokoľvek donútenia a násilia. Akceptovaním druhej osoby. V partnerstve, či v rodičovstve. Aj v 21.st.
nesla by som do toho, radsej este par rokov pockat. v UK som mala kolegynu, ktora chcela ostat slobodna, nakoniec sa v 40 vydala, v 41 rodila prve dieta. jej tehotenstvo bolo max ukazkove, moje v 28 uplna katastrofa a bonusom bola poporodna depresia.
pri nahodnej znamosti by som trpela, ci sa to dieta nezalubi do jeho potomka. stat sa moze a mnoho ludi najde svojho suseda niekde v zahranici.
@1gabriela13 je to tak, ako si to ľudia zariadia, všetko záleží na nich a nie na “dnešnej dobe” . Mám 2 deti - dcéra (20) syn (11) ani jeden nikdy nepovedal, že otec pre nich nič neznamená, práve naopak, človeku až slzy vyhrknu, keď číta ich vyznania na Deň otcov. Zvlášť syn čím je starší tým viac potrebuje otca, niekoho s kým podebatí ako chlap s chlapom, s niekym s kým sa môže tak chalansky vyblázniť atď. Nikdy by som nad vztahom dieta-otec len tak nemavla rukou.
Chcela by som vidieť, či by sa len tak mavlo rukou nad vzťahom dieťa - matka, keby tu nejaký chlap napísal, že chce dieťa len pre seba, bez partnerky, čo ma robiť. To by sa tu nepísalo, ako kamarátkam mami nechýbajú či majú ich len ako peňaženky
@smutnaqueen no ale co ti maju poradit? Vsak aj samej ti je jasne, ak si teda skalopevne rozhodnuta, ze ides do toho - akymi sposobmi sa da potencialne takto k dietatu prist. Nerozumiem celkom, aku konkretnu radu vlastne ocakavas (teda okrem toho, ze chces zjavne pocut len nazory, ktore ta utvrdia v tvojom plane).
Ako tak citam,mnohe z vás maju uzasnych muzov a rodiny,ale uvedomte si ze nie kazdy ma take stastie v zivote.snazte sa ju pochopit a poradit v dobrom,ale neodsudzujte💙 drzim palce akokolvek sa rozhodnes
a najhorsie je aj tak to,ze taketo deti bez otcov si zakoduju,ze takyto model spravania, vztahov, nazorov a pod je uplne v poriadku. nepride im rozvod,rozchod ci samota ako nieco zle. bude to pre nich uplna normalka,ze takto ludia funguju.kamoska ma 21r dceru. je s nou sama od jej 3rokov. ked dcere nedavno vravela aby si zasnubenie a svadbu poriadne rozmyslela, tak dcera na to-vsak ked to nevyjde,rozvediem sa a najdem si ineho. uplne normalne, bez emocii to povedala. ako ked si povies, ked sa mi minie chlieb kupim si rozky. az vtedy kamosku heglo, ze ta jej dcera berie toto ako nieco co je ok.

vies chciet dieta je pekne a tuzi po tom vela zien no nespravia to lebo stale myslia aj na potreby dietata...tak sa opytaj sama seba, a nepozeras na to naozaj velmi sebecky? co je na tvojom zmyslani nesebecke? myslis aj na to dieta ze ma pravo poznat oboch rodicov a pripadneho otca? ano moze sa ti narodit dieta ktoremu to bude ukradnute ale aj citlive ktore sa stym nebude vediet vysporiadat a nasledky si ponesie cely zivot... u otca dietata ak nepojdes na umele oplodnenie kde chlapi dobrovolne vedeli do coho idu, a iba zbalis niekoho na diskoteke...nebude blbe ak sa o tom nahodou raz dozvie? v dnesnej dobe ked sa cez socialne siete vedia ludia dopatrat k spolucestujucemu z autobusu by nebolo take nemozne aby si to dieta "vygooglilo" otca, ci otecko sa nahodou cez kamaratov nedostal k informacii o dietati a nahodou si nezacal narokovat prava...ja ti radim premysli si to, prestuduj si vsetky veci co starostlivost o dieta obnasa a predstav si to 10x narocnejsie ako pisu, pridaj moznost poporodnej depresie ci nespiaceho uplakanka s kolikami a nonstop chorobami ktore riesis az do skolskeho veku lebo sa v koletktive zakazdym nakazi a je castejsie doma ako v skolke/skole (teda je v tom pripade dobre mat niekoho na opatrovanie aby si mohla pracovat)...a ked si si ista aj tak ze vsetko sama zvladnes chod do toho korektne aby aj chlap vedel do coho ide...ved popripade si stale mozes najst neskor muza co si ta vezme aj s dietatom len to zoznamovanie a pripadne randenie uz bude potom o drzku 😀 chapem aj tvoje pohnutky a ani sama neviem ako by som to riesila v tvojej situacii, no asi by som tomu este dala par rokov cas a zamerala sa viac na hladanie partnera. inak dieta ti tiez nezaruci ze ostanes na starobu sama ...moze odcestovat za vlastnym partnerom a stastim, preto je idealnejsi zivotny partner. tak ci onak prajem vela stastia nech sa zariadis akokolvek