Je dobré mať dieťa po 36. roku?
Ahojte.
Mam 36 rokov. Ja este deti nemam. Nikdy som ich neplanovala. S partnermi to bolo zle, aj minulost tazka. Tak som sa rozhodla, ze si zvysok zivota uzijem a investujem do seba.
Az kym som nestretla mojho partnera. Ktory vychoval uz jedneho syna a miluje deti a rad sa stara a viem si to s nim predstavit. Len som stale v pomykove, ze ci mam mat este dieta alebo nie. Ci to zvladnem, ci budem dobra matka (partner vravi, ze urcite)....
Ako sa mam spravne rozhodnut? 🙂 Pozdravuje Majka
Ja som mala prve v 35 a dvojicky v 39. Je sice pravda ze cim starsia mama tym je to unavnejsie ale podla mojho nazoru ak maz toho praveho partnera tak chod to toho
(prepacte za pravopis - mam len anglicku klavesnicu)
@kaktusik007 Vobec nemas pravdu,ja uz som takmer v tom veku mala 3 skolakov na zakladnej, a 4 tu v 36 som si vychutnavala.,ako keby bola jedinacik,Matka,ktora caka dieta nikdy nie je masochysta, ale darkyna noveho zivota, U teba keby v 45 aj to sa uz stalo, je potom co? Kazdy pocaty zivot je dar .Masochystka je podla mna ,ked ide na UPT
@kaktusik007 nestraš ju,ja som zvládla tretie v 43 a nebol to nijaký otras ani prúser
autorka,teraz máš šancu,aby si raz neľutovala,že si to dieťa mať mohla,máš podporu partnera,nemáš čo stratiť,len získať...
Ja mam 39, doma 4 mesacnu dcérku a islo a aj ide vsetko totálne ako po masle 👍🏼👍🏼👍🏼
@dskjhfdlkdjhl absolutne s tebou suhlasim. Moze byt zena v 35 KO, alebo plna energie. To je milion a jedno.
Autorka, ved skus ci sa podari, uvidis. 36 zas nie je vela a.. nech ten zivot neskor nie je taky smutny.
Ja som rodila prvé v 38. Tehotenstvo aj pôrod v pohode, s mužom to v pohode zvladame.
Píšeš že muž už jedno dieťa vychoval. To je dobré, vie do čoho ide.
Moja suseda v 46r, má firmu, do ktorej chodila aj s malým, neskutočne omladla, stále vysmiata, predtým chodila jak múmia…
Chod do toho 😊
@soulmaya Ja som sa tiez s muzom dala dokopy az po 35 a tiez to bol prvy a jediny, pri ktorom ma napadla myslienka, ze by som chcela s nim zit a mat rodinu. V 37 som otehotnela na prvy sup, ale zial nevyslo to. Potom som mala zdravotne problemy a dalsie skusanie sa mohlo zacat az v 40ke. Tam to trvalo tak pol roka, ale nebolo to take premyslene skusanie, nesledovala som si ovulaciu ani nic, len sme sa nechranili. To druhe tehotenstvo uz dopadlo dobre, maly uz bude mat 5 rokov. Rodila som v 41. Jasne, ze fyzicky to uz nie je to, co v 20ke. Da to zabrat a dost. Na druhej strane, clovek je uz inde mentalne a to pomaha vykryvat ten ubytok fyzickej sily. Aspon ja za seba viem, ze v 20ke by som sice mala mensi problem s nevyspatim, ale zato stresy kvoli ovela viac veciam okolo dietata. Vysledna unava by bola asi rovnaka.
určite si to vyskúšaj aspoň raz...prečo nie však si pred 40tkou...😉
neraz tu píšu žienky že mali prvé bábo aj po 40tke - čo je pre mňa riadne neskoro, ale zas každý si rozumie...
@kaktusik007 ale no...
Prve som mala v 30, dalsie v 32. Potom sme uz boli nq vazkach, ci ano, ci nie...nechali sme to na Boha, ak ma byt, bude. V 2020, v total divokej dobe covidu a ja v 37 som otehotnela. Rodila som v decembri 20, s respiratorom na nose. Sama bez doprovodu. No a v roku 2023, som 3 mesiace pred 40-kou porodila stvrte dieta.
Moja sestra horko tazko pp jednom potrate, v 36 porodila prve a mozno aj posledne dieta.
Nemozes sa nastavit, ze si stara. Nemladnes. Skus sa na to pozriet tak, ze si predstav, ze mas 70 rokov a obzeras sa spat...bolo by Ti luto, ze si sama, bez deti, vnucat? Ak ano, tak smelo do toho. Mne moj gynekolog povedal, ze "prosim Vas, akyze je to vek, to ste este mlada". Ani na speci testy ma neposielal. Len ma trochu trapil vysoky tlak ku koncu pri tych polednych 2 detoch, ale to bolo aj sprievodnou diagnozou. Keby som zacala rodit skor, tak aj skor mam prejavenu tu chorobu.
@soulmaya maly sa mi narodil v January mam 38 rokov
Mam 6 rocnu a 9 mesacneho je to narocne ale stoji to zato
Ziadne komplikacie ukazkovy porod a otehotnela som na prvy sup
@veronka1996 o chvíľu budes mat ty tolko zbehne to ako voda 🙂
Ja som moju jedinú dcérku porodila v 38 rokoch a nemenila by som. Nič mi neušlo, práve naopak. Dovtedy som si užívala život slobodnej ženy,precestovala svet,zarobila dáke peniažky,splnila si sny. Ja viem, niektore v mojom veku už majú deti dospelé a povedia, že si užívajú teraz. No v tomto veku už človek nemá tu spontánnosť a odvahu,ako keď si mladý. A výchovu a všetko zvládam ako mladšie mamičky, úplná pohoda 🍀❤️
@soulmaya chod do toho😉drzim palce, ja ma tiez taki vek, ja uz som sa zmierila s tym ze budem sama
Ja mám 2 dcéry a pri ani jednej nepoznám prebdené noci . Mám 40 a kľudne by som mimčo zvládla .
Ale v tomto ti naozaj nikto neporadí . Ak citis , že tvoj partner je ten pravý a túžiš po dieťatku , chod do toho . Netvrdím , že v 36 si mlada kocky , ale ani žiadna starena . Možno si veľakrát povzdychnes , že si do toho nemala ísť , ale po takýchto dňoch vždy vide slnkom, ale rozmýšľať cely život , že si mala mat dieťa a nemáš , s tým už nič neurobíš
Že 36 ročná je stará? Čo budete ženy robiť, keď budete mat 70, keď už teraz sa niektoré cítite staré.
@soulmaya ja som za nazor, na dieta nikdy nie je neskoro a ak ho par chce a vie sa postarat, ci chce zena…ja mam kamosky, co sa roky snazia ci sa snazili a moja dobra kamoska, sa jej v 40tke podarilo jedine vytuzene.10 rokov sa snazili…..dalsie kamosky zas uz maju za sebou plno ma , nedari sa im a maju prestat, lebo jedna baba na koniku povedala…pozri to je na tebe, ako to citis s partnerom…
Ja mám teraz 37r a dvoch chlapcov skoro 3r a 4,5r. Stále hovorím, že ešte tak 2 deti s malým vekovým rozdielom 1-2r by som dala😄 a to ten prvý syn bol dosť náročný. Ale muž má 56r, tak už sa aj obávam zdravotnej stránky, či by boli deti zdravé a o mesiac sa znovu vraciam do práce, lebo niekto tie 2 deti doma aj musí živiť. Tak už to asi necháme tak ako to je
V tejto dobe je to úplne normálny vek na dieťa, skôr je rarita, keď to niekto stihne do 30tky. Smelo do toho
@soulmaya podľa mňa 36r žena určite nie je stará na dieťa, napríklad ak by si už nejaké deti mala a zvažovala by si po rokoch ďalšie, je iné (do toho by som už ja asi nešla ale ktovie čo bude o 4 roky - ja mám teraz 32) ako keď nemáš žiadne. Záleží od zázemia, utiahneš to sama v prípade že to s partnerom nevyjde?
@soulmaya Ja som mala dvojčatá dva týždne pred 37. narodeninami a dali sme to. Zámerne píšem v množnom čísle, lebo môj muž v tom zohral a zohráva dôležitú úlohu. Je rodičom na 100%. A tiež som o sebe pochybovala a necítili som sa na rolu matky roka. Ale tešíme sa, že chalanov máme. Ak máš podporu partnera, išla by som do toho.

@monicazbb tiež zvažujem po tomto zistení 😆