Ovulačné testy pre skúsené i neskúsené
Zakladám tému tak ako má "Bazálna teplota", nech majú aj "ovu testy"...Ja testujem druhý mesiac, ale stále v nich nemám jasno.Ako vy?
@lusesitaaa ono by to malo byt tak ze keď z bledne bude ovu 12 až 48 hodín od posledného pozitívneho testu 🙂
@kacenaaa dakujem . Takze aka -taka sanca tam predsa len je.... ;)
@lusesitaaa ovu je zvacsa do 24h ale dalsich 24zije vajicko takze sanca je vzdy
To z testu nezistis teraz, iba ked si si robila denne pred tymto testom, ci ciarka bledla, ci silnela.
@myriada
Nie som lekar, ale pozitivny test neznamena vzdy ovu, ale aj zvysene LH alebo cystu alebo tehotenstvo. Ja som mala napriklad pozit ovu a nakoniec nepraskol folikul, citila som bolest v krizoch az v stehennej kosti a bola to cysta2x, minule pozit ovu, ale folikul nebol, iba zvysene LH, a ked mas napriklad dlhsie pozit test, je to casto cysta, v lepsom pripade tehotenstvo.
@hyacintka cystu som mala v minulosti teda v júli, tu funkčnú po ovulke. Bola som na kontrole 15. augusta, všetko čisté, cysta sa vstrebala. V júni som mala kyret po missed abort, odvtedy mám tieto stavy, asi ovulka taká silná. No budem si musieť zvyknúť. Pre mňa niečo nové. Tá cysta z neprasknuteho folikulu vám zmizla spontánne? Ako ste vedeli že už dvakrát vám takto nepraskla? Zakaždým ste išli k dr?
@myriada
Velmi jednoducho som to spoznala. Myslela som, ze mam ovu podla testu, potom cakala na kramy. Ak neprisli robila som si tehu test a ovu testy. Po 2 tyzdnoch cakania na kramy som uz citila tu typicku bolest, co vystrelovala do krizov a do stehennej kosti. Citila som, ze uz pridu kramy a vajecnik vnutri. Isla som k kekarovi. Mala som prvu cystu v zivote v 40!Ked mi lekar povedal, ze to je z neprasknuteho folikulu, ze rastol dalej a z nedostatku hormonu nepraskol, som sa zlakla. Pichol mi vyvolavacku, ze cysta musi prec, lebo blokuje cyklus. O mesiac som to sledovala, citila som to iste, tu bolest do krizov, presne rovnaku. Uz som ani necakala 2 tyzdbe na kramy, ale hned v den ocakavanej menstruacie som isla k kekarovi a pichol mi vyvolavacku. Je to z bevyrovnanych hormonalnych hladin.
Ahojte dievcata. Dlhsi cas som tu nebola tak sa opat ohlasujem 🙂 tento mesiac som mala celkom peknu ovulaciu... obe ciarky na teste som mala rovnakej farby 🙂 cely mesiac som poctivo uzivala inofolic a plus v ten den sme s manzelom pouzili aj gel a pomoc otehotnenia Coencive.. a ciduj sa svetu moj manzel s tym nemal abdolutne problem ❤❤❤neviem ci uz ste poculi o tom... tak netrpezlivo cakam ci pride mrcha alebo nie.. o 10 dni by som ju mala dostat... tak drzte palceky nech uz to konecne vinde.... 😍😍😍 a este som sa chcela opytat nahodou nepoznate niekoho kto tento gelik pouzival a pomohlo mu to? Dakujem 🙂
Kočky mám otázočku, kedže som 10 rokov brala HAK a vysadila ju až začiatkom júla, neviem kedy mám ovulku presne, preto som to začala riešiť testami. Kupila som si women secret right time, o už druhý mesiac nič. Neviem či ja mám nízku hladinu LH alebo nemám ovuláciu? ani jeden mesiac neboli pozitívne uplne slabé čiarky ktoré vidno až po zaschnutí, nie však od začiatku cyklu ale tak od 10 DC sa tam objavujú. Dnes som 16 DC a nič :-/ máte niektorá skúsenost podobnú???? s takými testami. Dnes idem na poštu po nové testy one step tu z MK tak dúfam že tie budú dobré. I ked možno aj tamtie dobré sú ale neovulujem? :(
@sonya6 mozno sa len musi dat telo do poriadku po vysadeni HAK. myslim, ze mi lekar hovoril, ze treba po vysadeni pol roka cakat kym sa vsetko "Unormalni"
@sonya6 ahoj ja som.uzivala hak 4 roky a na 4.mesiac po vysadeni som otehotnela.mozno to naozaj chce nejaky cas..to len pre povzbudenie 🙂inak ma tie 4 mesiace bolievali vajecniky tak tiez som nevedela ci nieco nie je v neporiadku.bola som na gynde a vraj vsetko ok akurat sa vam uvolnuje vajicko a naozaj sa v ten mesiac zadarilo ...
Ahojte dievčatá, chcela by som poprosiť o radu - v nedeľu som mala mať ovuláciu. Už vo štvrtok mal test vcelku výraznú čiarku, ale bol negatívny. V piatok bol pre zmenu biely ako sneh. V sobotu, v nedeľu, v pondelok a aj dnes bola čiarka relatívne silná, ale nie silnejšia ako kontrolná, takže som usúdila, že asi ovulácia nebola. Navyše bazálnu teplotu mám stále nízku. Ako je podľa vás možné, že už 4 dni je čiarka taká silná, ale nie 100% pozitívna? Som teraz 17DC a mám obavy že z tohto mesačného snaženia už nič nebude a budem si musieť ísť pýtať agolutín k lekárke :(((
Ahojte,vedeli by ste mi poradit? Tento mesiac prvykrat skusam ovulacne testy. Uz 3 dni mi ukazuje druhu ciarku, avsak ovela slabsiu ako prvu. Je to v poriadku? Vacsinou tu kocky pisu, ze mali slabsiu ciarku a na druhy den uz silnu. Dakujem vam za odpoved
@bale1rinka Ahoj 🙂 Ten spodný by mal ešte zosilnieť A ak bude dostatočne silný ovu prebehne najbližších 24-48 hod 🙂
@sweetdreams
Čiarka tam bude stále ale ovu je až, keď je čiarka rovnako silná ako kontrolná 🙂

@kessica87 mala si dva vajicka
Ovu test zachyti sice lh hormon Ale to Este neznamena ze Aj OVULUJES
A ze vajicko praskne
❤️
Zena neovoluje kazdy Mes zdrave vajicka
Snazte Sa Ked Maß Ovu hlien a chut ❤