Thule športový kočík, primárne na beh a korčule. Glide 2 či Urban Glide 2?

Zodpovedané
25. aug 2019

Ahoj.

Vyberám medzi Thule Glide 2 a Urban Glide 2. Kočík chcem hlavne na korčule a beh. Možno by som ho využila na bežné kočíkovanie do budúcna pri druhom bejby - teraz máme na bežné vozenie iný kočík. Len tu je otázka - je vhodný aj Urban Glide na časté korčule, niekoľko km? Ako je to s tým predným kolesom? Niekde som čítala recenziu, že sa to predné koleso ložisko rýchlo opotrebovalo pri vysokej rýchlosti na dlhé trate, že je to skôr kočík len na bežné použitie, občas trochu šport.

Tak treba pozerať na ten s neotočným kolesom? Ten však bežne nevyužijem asi vôbec? A potom to predné koleso akoby tak vibrovalo.

A ktorý je priestrannejší? A odpruženie nie je asi vôbec hojdavé?

Ďakujem za za radu

Ahoj,

určite máš pravdu.

Thule Urban Glide 2 je skôr určený na jazdu mestom, resp. jazdu obratnejšiu, bežnejšiu, s možnosťou využitia aj pri občasnom športe. Ak budeš každodenne behať/jazdiť dlhé trate, jednoznačnou voľbou podľa mňa je koleso neotočné, ktoré toho vydrží omnoho viac bez námahy na ložiská. Thule Glide 2 je preto podstatne lepšou voľbou - ale tiež je pravdou, že na bežné využívanie ho veľmi nevyužiješ (je veľmi dlhý - ale pozor, dosť dlhý je aj Urban verzia). Ku priestrannosti - čo sa týka veľkosti sedadla a jeho funkcií (nie konštrukcie), sú kočíky totožné, a preto totožne priestranná. Odpruženie tam je a dokonca dosť slušné, aj keď vyslovene hojdanie to nie je. Jemne pohojdávať resp. mierny pohyb hore-dole ti kočík ale dovolí.

Thule Urban Glide 2

Ak by si chcela niečo teraz vyslovene len na behanie, ale neskôr možno využiteľné aj bežne, určite odporúčam Casualplay LOOPi. Môžeš si ho kúpiť aj v mestskej LOOPi City verzii, prípadne terénnejšej LOOPi Allroad variácii, resp. sety kolies vrátane Running si dokupovať. Tak by si teraz dosiahla kočík s neotočným kolesom, ktorý potrebuješ, ale aj s možnosťou neskôr ho využívať bezproblémovo na denné jazdenie.

Casualplay LOOPi City

Casualplay LOOPi Allroad

Casualplay LOOPi Running


Prajem to najpohodlnejšie kočíkovanie,
Eli