Môže sa odoberať vzorka z krčka maternice v tehotenstve?

jarabica123
16. máj 2015

Ahojte babulky, hladam niekoho, kto mal podobny problem. Zacnem asi tym ze uz mam jednu dcerku, ma 3roky, rodila som prirodzene, tehotenstvo bez problemov. Teraz cakame druhe, som v 16tt, v 5tt mi bola robena cytologia z krcka, ktora vysla v poriadku 2. V 14tt som zacala spinit, asi dva dni, tak som sla k mojej gynekologicke, pozerala ma zo spodu kolposkopom a usudila, ze ide o krvacanie z krcka. Nasadila mi Kanavit kvapky, po jednom dni uzivania sa to zastavilo, ale i napriek tomu ma poslala k dalsiemu gynekologovi do nemocnice. Ten ma zase zo spodu pozeral kolposkopom a na krcku mi nasiel karfiolovite utvary, ktore tam vraj nemaju co hladat. Po tom vysetreni v nemocnici som opat spinila, ale to bolo z vysetrenia. Gynekolog z nemocnice ma buduci tyzden objednal na biopsiu toho krcka, z coho mam strach. Od dneska zase spinim, nasadila som Kanavit, ustupilo to, ale mam strach, ze ak sa odoberie len kusok, aby som nezacala krvacat este viac. A co aj keby histologia vysla zle?? Co by sa robilo,? Mohli by mi aj pocas tehu robit konizaciu?? Nebolo by lepsie podla vas pockat a dat si to vsetko spravit az po porode?? Inak tieto vysetrenia zo spodu su pre mna velmi bolestive teraz:(( stale sa vo mne niekto vrta. Rozmyslam sama, ze to odmietnem a dam urobit az po sestonedeli. Len som chcela vediet i vas nazor. Dakujem babulky, a pekny den

elise
16. máj 2015

@jarabica123 ja som spinila v tehotenstve po kazdom vysetreni, ale ken den a len trosku. Toby nemalo byt problem. ale pred otehotnenim ti to nevedeli zistit? Bolo vsetko ok?

jankapo
16. máj 2015

@jarabica123 kamoske toto riesili teraz v tehu (v Prahe), takisto krvacanie z krcka, podozrenie na "zmeny"...nastastie sa to nepotvrdilo, vysledky su v poriadku, moze si uzivat tehu....co by sa robilo v pripade zlych vysledkov, to neviem....podla mna sa pocka a riesi sa potom hned po porode....ale to neviem potvrdit...len si myslim, ze skoda cakat do porodu, potom cakat dost dlho na vysledky a cas bezi.... 😒 hadam nie si prvy takyto pripad a lekari vedia co si mozu dovolit, bez toho aby ublizili tebe alebo babatku...drzim palce, nech vsetko dopadne dobre!!!

jarabica123
autor
16. máj 2015

@elise Pred tehotenstvom som mala ineho lekara a ten ma nikdy nepozeral tym kolposkopom, len mi robil cytologiu, ktora bola vzdy v poriadku.

jarabica123
autor
16. máj 2015

@jankapo A brali jej vzorku z krcka alebo len ster na cytologiu??

monika_k
16. máj 2015

@jarabica123 biopsia neublizi ani tebe ani babu...ide fakt len o maly kusom tkaniva, ktore poslu na rozbor v pripade zlych vysledkov urcite budu cakat do porodu...konizaciu v tehotenstve podstupit nemozes.

jankapo
16. máj 2015

@jarabica123 robili jej len ster, v kazdom pripade ti radi neodmietat, nech sa to riesi cim skor, ak budu vysledky zle...ona sama je mudr., pracuje s pacientami na plucnom a chodia jej tam mlade baby s metastazami v plucach z karcinomu krcka....takze nechat to v rukach lekarov a zistit co sa deje- cim skor tym lepsie...ak si mala ster ok, je velmi pravdepodobne ze to nebude nic vazne, ale clovek nikdy nevie....

mia265
16. máj 2015

Konizáciu si myslím,že až po pôrode,lebo sa ti musí zahojiť. Ja som mala konizáciu dva roky dozadu a mám rizikové tehotenstvo kôli tomu. Aj keď teda nemám dôvod,lebo mne krčok nič nerobí

liana03
16. máj 2015

ja som mala tiež dosť veľkú ranku na krčku, zistili mi ju až v tehotenstve, tiež som krvácala dosť a po každom vyšetrení, po prvom stere mi to lekárka nemohla ani zastaviť, našťastie výsledky prišli v poriadku čomu lekárka neverila, tak poslala ešte raz na ďalšie dve miesta - bolo ok, vtedy mi povedala že som sa vymkla všetkým jej učebniciam, po pôrode sa ranka celkom sama zacelila, vraj to bolo spôsobené tehotenstvom, ale tie stresy a čakanie na výsledky boli strašné, určite to bude dobré, pokiaľ prvé výsledky boli ok.

dadulka256
19. máj 2015

porad sa s odborníkom na stránke www.poradnagynekologa.sk

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre