Vysoké hodnoty štítnej žľazy

lola93
18. aug 2015

Ahojte, dnes som bola u doktora po vysledky krvy, všetko v poriadku okrem štítnej žľazy, normalna hladina je od 0,27-2,5 ja mam dost vysoko 4,38..na endokrynologiu ma objednali zaciatkom septembra...Neviem čo mam čakať, bojím sa čo sa bude ďalej diať,,,ovplyvní to dieťa? Mala ste to prosím vas niektorá aj vy v tehotenstve? Ďakujem za odpovede:(

gapre
18. aug 2015

Mne zacali problemy zo stitnou v tehotenstve a brat lieky budem asi uz do konca zivota.Nicoho sa neboj.Niekomu to po porode prejde.Daju ti lieky.Ked budes brat lieky dieta to neovplivni ,pomoze.Skorej ,keby si ju neliecila tak by to nebolo dobre pre dietatko.Lekar ti vsetko vysvetli,nemusis sa bat.

liebling98
18. aug 2015

@lola93 predpokladám, že sú to hodnoty TSH, čo je hormón hypofyzy, ktorý stimuluje štítnu žľazu k činnosti (produkcii hormónov). Zvýšená hladina TSH znamená preto zníženie činnosti štítnej žľazy, pretože je potrebné väčšie množstvo TSH, aby štítna žľaza produkovala hormóny. Hodnota 4,38 nie je taká strašne vysoká, endokrinolog zistí aj hladiny priamo hormónov štítnej žľazy (fT4, TT3), spraví sono štítnej žľazy a nasadí liečbu Euthyroxom. Nie si sama, podobné problémy má veľmi veľa žien.
Držím palce!

lola93
autor
18. aug 2015

@ervenka Áno viem ale vtedy som ešte nevedela výsledok a bála som sa že je to moc veľká hodnota, pretože doktor má trochu vystrasil

loginexistuje
18. aug 2015

@lola93 to je uplne v pohode hodnota keby si nebola tehotna tak to nikto neriesi.... dostanes maximalne 25 euthyrox... do konca tehu...

normalne su hodnoty do 5,5 az 6

moja dcera ked jej zistili problem so stitkou v 10 rokoch to mala cez 20 tu hodnotu a teraz na liekoch jej to udrziavaju tak medzi 6-7 ... tiez berie Euthyrox...

ervenka
18. aug 2015

@loginexistuje podla http://klinickabiochemia.sk/download/biochemia.pdf strana 5 je max. "normalna" hodnota 4,940 pri dospelych, netehotnych ludoch. Ale pri tehotnych je max. povolena 2,0 niekedy dovolia az do 2,5.
@lola93 Daju ti tabl. s hormonom, dobre si precitaj pribalovy letak. Mas tam sposob uzivania a aj mozne vedlajsie ucinky. Aby si nebola prekvapena. Standart- kazdych 6t kontrola krvi- upravenie davky podla vysledku. Spytaj sa endo, ake su tvoje hodnoty t3, t4. len samotne tsh nestaci. NEviem aky je tvoj jedalnicek, ale vyhni sa kapustovinam, soji, arasidom, horcici. Zabranuju dobremu vstrebavaniu hormonov. Stitna ma rada ryby, jahody, aj cokoladu, oriesky, takze sa cokolady nemusis bat,ak je kvalitna.
Mimochodom, ja patrim k tym, kt. zistili znizenu SZ po porode prveho ditka a az minule leto som mohla otehotniet- mala som konecne dobru hladinu. Zien so stitnou je velmi vela, ale hormony v tabl. celkom pomahaju. velmi casto je uzivanie hormonov dozivotne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre