Aké testy sú potrebné po 13. týždni?

seliselka
2. jún 2016

Ahojte, ake testy su potrebne po 13tt? Ja som mala kombinovany test. Je este nieco potrebne? Doktor mi dal aj letacik na trisomy test ale ked som videla tu cenu 350eur tak som ostala v soku. Potom odber plodovej vody, dali ste si? Citala som na nete ze je to zbytocne ohrozenie a moze byt z toho aj potrat. Mam po 35-ke a za sebou teda len ten kombinovany test, kde je vsetko v poriadku.

rheuska
2. jún 2016

Ziadne :D. Nie vazne, sa ta opytam a ak by bolo dietatko chore tak ides na potrat? Pretoze vela mamiciek tu by aj tak neslo, tak im je zbytocne zistovat mozne rizika. Inak ja som bola sukromne na 4D scene a tiez mi robili ten kombinovany v 12tom a vsetko ok. Tak sme si povedali, ze nejdem hladat problemy silou mocou. Teraz uz som v 39 tyzdni a malicka je zdravucka. Uz len cakame kedy sa rozhodne ist von.

seliselka
autor
2. jún 2016

@rheuska ja viem, ale ked som bola na kombinovanom tak mi vraveli ze ked mam po 35-ke tak mala by som ist este na jeden a potom este na druhy nejaky dolezity test....tak preto sa pytam...ja nemam chut ist nikam a sparat v tom zbytocne....

evittam
2. jún 2016

@seliselka Ak máš tie testy v poriadku tak nikam nechoď - zbytočné - ja som čakala dcérku po 35-ťke, testy boli v poriadku - lekár ma nikde neposielal aj keď sestrička mi povedala, že automaticky posiela na amnio ale môžem odmietnuť len to musím podpísať a doniesť - nikam ma ale neposlal a ja som sa nepýtala - na čo aj 😉 A tiež som bola na 4D sono. Malá je zdravá a v poriadku.

vydrnik
2. jún 2016

Ak nieje potrebne,amnio nedoporucujem,nikto mi nepovedal ze mozem odmietnut,u dcery som ziadne problemy nemala po amnio ale u maleho nastali dva dni po amnio problemy,skoncila dom v nemocnici hrozil potrat a od tej doby caste problemy a hospital.v nemocnici,ale maly bol bojovnik,dnes je z neho uz 22 mesacny sikovnicek

seliselka
autor
2. jún 2016

@vydrnik co je to amnio? co sa presne vysetruje?

vydrnik
3. jún 2016

@seliselka je to odber plodovej vody v 16tt,tehu pokial su zle krvne testy z podozrenim na Downov syndrom a doporucuju zenam vo veku nad 35r,je tam ale riziko potratu,

kikus48
3. jún 2016

@seliselka pokial je skrining v 12tt v poriadku (usg aj krv), po 16 t sa robi tripple test. Ak je v poriadku, u v 20t sa robi morfologicky usg. Ak nie je tripple ok (ale upozornujem ze byva falosne pozitivny), odporucala by som vtedy zrobit trisomy test, lebo sa berie z krvi matky a teda nepredstavuje riziko pre plod. Len koli veku by som trisomy nerobila. A co sa tyka amniocentezy,tak je tam male riziko potratu, urcite by som ju robila len z vazneho dovodu.

seliselka
autor
3. jún 2016

@vydrnik dakujem za vysvetlenie...

seliselka
autor
3. jún 2016

teraz mi volali z kombinovaného testu a povedali mi ze vysledky su dobre a povedala ze 1:1800 vela mi to nehovori, no hlavne ze povedala ze vysledky su ok...vravela mi este ze mi odporuca po 20tt ist na morfologicky test...mam ist? ake mate skusenosti? je to len ultrazvuk?

denisa172
8. júl 2016

@seliselka je to odporúčanie, ale chod. Ja som bola v ba u Čunderlíka a nemôžem ani jedno zle slovo povedať. Ale pomer si mala dost vysoký, ja som mala 1:190, tak potom trisomy test a morfológia.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre