Ako často sa má chodiť do poradne a na ultrazvuk?

ifhanka
7. aug 2013

ahojte chcem sa vas opytat ako casto sa ma vykonavat ultrazvuk ak idem na poradnu ?

ivec16
7. aug 2013

@ifhanka poistovna preplaca len 3 ultrazvuky za cele tehotenstvo... inak to zalezi od lekara, niektori robia aj na kazdej poradni...

ifhanka
autor
7. aug 2013

aha no lebo uz som nebola na ultrazvuku od 4.7. a dnes som sa dala prelozit k inemu doktorovi a ten ma objednal az na 6.9 ale to je porada a na ultrazvuk v 20.tt idem 22.8 myslis ze to staci ?

samantha185
7. aug 2013

ja mam ultrazvuk na kazdej jednej poradni

hajajanka
7. aug 2013

@ifhanka Ultrazvuk sa robi na zistenie tehu, okolo 12. tyzdna a v 20. tyzdni tzv. velky (morfologicky) ultrazvuk. Tieto tri su hradene poistovnou. Zalezi od lekara, ci sa na babatko pozrie aj inokedy. Ja som mala ultrazvuk na kazdej poradni.
Ci stacia tvoje ultrazvuky, musi posudit lekar.

moncicip
7. aug 2013

@ifhanka Prilis vela ultrazvukov v tehotenstve skodi a ultrazvukove vlny rusia diera. Ak je vsetko v poriadku stacia 3ultrazvuky za cele tehotenstvo tak ako su hradene poistovnou. Ak ma lekar pochybnosti tak urobi aj nejaky navyse. No podla mna je blbost robit ultrazvuk pri kazdej kontrole ak je vsetko v poriadku.

ifhanka
autor
7. aug 2013

no idem na ten v 20.tt to idem toho 22.8 a dnes som prestupila ku druhemu doktorovi tak on vravel ze naco je ultrazvuk robit... tak ostala som prekvapena len ten co som chodila do teraz k nemu tak robil mi vzdy ultrazvuk ked som prisla na poradnu

ifhanka
autor
7. aug 2013

@moncicip aha no nemam ani krvacanie nic ale mam totiz jeden problem trosku ma pali pri moceni ale vsetko mam v poriadku vysletky tak preto sa pytam

moncicip
7. aug 2013

@ifhanka Tak to skor nech ti lekar urobi vyter z posvy ci tam nemas nieco co tam nema byt. Ved zavolaj a poinformuj sa.

tinki
7. aug 2013

@ifhanka ak ťa páli pri močení, tak treba veľa, veľa piť..a tak sa prečistíš..Ak to necháš tak, tak sa ti môžu baktérie rozmnožiť a dostaneš zápal močových ciest..

miku1
7. aug 2013

@ifhanka Poisťovňa ti preplatí 3 ultrazvuky. Ale len tie klasické 2D, za 3D si už musíš doplatiť sama.

syrik
7. aug 2013

Tiež som nedávno čítala, že je to škodlivé...mne bolo robené tiež na každej poradni a to som bola na rizikovom, tak niekedy som chodila aj každé 2 týždne...nehovoriac na genetike, kde bola malá zle natočená, tak mi robili sono v priebehu 2 hodín 4x...zmenila som lekára, tak snáď v druhom tehu nebude nutné tak často,..

ifhanka
autor
7. aug 2013

@moncicip robili mi vyter a vysiel mi negativni tak z coho to len moze byt

ifhanka
autor
7. aug 2013

@tinki no pali ma vyter mi vysiel negativny vsetk mam v poriadku myslis ze z coho to moze byt ?

ifhanka
autor
7. aug 2013

@syrik no tak potom je to v poriadku

tinki
7. aug 2013

@ifhanka môže byť z nachladnutia..a nedostatočný pitný režim..mohla si niečo chytiť aj na verejnom vecku, alebo vo vode..Ak je výter ok, tak to prejde pitím veľa vody..za dva dni bude ok..moja mama má ešte taký recept, že vraj sóda bicarbóna na lyžičku trošku, zapiť čistou vodou..
Ak to neprejde do troch dní, treba ísť hoci aj za všeobecným doktorom, doniesť sebou moč a keď bude treba, predpíše aj antibiotiká..

ifhanka
autor
7. aug 2013

to bude asi tym nedostatocnym pitnym rezimom... je vyter ok aj moc ze mam v poriadku no robila mi len tym papierikom ale ze jej vysiel v pohode tak ja uz neviem... no idem 13 na kontrolu tak donesiem moc nech mi ho da vyserit do laboratoria
@tinki

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre