Ako často ste chodili do poradne počas vysoko rizikového tehotenstva?
Som v 29 týždni tehotenstva a mám málo trombocitov, tehotenskú cukrovku, čaká ma štvrtá sekcia a napriek stále sa zhoršujúcim výsledkom ma lekárka objednala až o mesiac. Jediné čo mi doteraz nerobí ťažkosti je rana po predchádzajúcich sekciách aj keď doteraz mi ju ani raz neskontrolovala(sonografiou). Bojím sa veľmi o maličkú,a aj keď sa maximálne snažím neznepokojovať nezdá sa mi rozhodnutie lekárky správne. Keď som jej oponovala tak mi len povedala že častejšie kontroly nepomôžu predísť komplikáciám. Chcem si nájsť iného gynekológa aký je na to váš názor?
@evakva je mi ľúto že sa vám nepodarilo naplniť vaše sny podľa predstáv...ja mám 7 detí s prvého manželstva, žiaľ manžel po narodení dvojičiek po 16-ročnom manželstve od nás odišiel a ja som vtedy zostala sama so siedmymi deťmi dvojičky mali vtedy len 6 dní.....bolo to ťažké ale ani neviem ako som to zvládla a keď som spoznala svojho terajšieho manžela ani som neverila že by niekto bol schopný prijať toľko cudzích detí...lenže zázraky sa dejú a ja mám teraz krásnu kompletnú rodinu. O tom že v dnešnej dobe mať toľko detí viem napísať len to že....dá sa to aj keď to vôbec nie je jednoduché, moje deti sú vynikajúcimi študentmi starší syn teraz maturuje a bude pokračovať na vysokej škole, ďalší môj stredoškolák chodí na zdravotnú a rád by potom pokračoval na výške chce byť psychológom. Moje deti si dokážu vážiť aj drobnosti a sú veľmi súdržné, vedia si vážiť že sme im umožnili štúdium a robia mi naozaj radosť. Sme síce chudobný ale dokážeme aj nemožné len aby deťom nechýbala láska, zdravie a vzdelanie 🙂
teda krasne napisane.drzim palce nech to dobre dopadne.
@evakva asi je to trápenie v živote potrebné aby sme si dokázali vážiť aj drobnosti.....a aby som nezabudla tak dnes som bola u pána primára a veľmi ma prekvapil jeho prístup, je perfektný a ja som rada že som sa rozhodla zmeniť lekára. Vyšetrenie dopadlo dobre a dokonca sa na nás maličká aj cez ultrazvuk usmiala 🙂 pre mňa ale aj pre manžela to bol nezabudnuteľný zážitok. Dalo mi to silu bojovať ďalej a teraz už verím že sa nám to podarí dotiahnuť do toho vysnívaného krásneho konca. Aj keď mi budú musieť ukončiť tehotenstvo v 36 týždni plánovanou sekciou, verím že to dopadne dobre. Teraz ešte budem musieť absolvovať pár vyšetrení ale pozitívnym myslením ich zvládnem v pohode 🙂
@mama9 Ahojte baby rada sa k vam pripojim, tiez nemam dobrú skusenost zatial ale dufam ze sa to vsetko dobre skonci.....som v 28 tt a zistili mi ze moje trombocity sa pohybuju na hodnotách od 20 max do 40, bojim sa ako ma budu liecit a ci sa to da dokopy do porodu, zatial mi nenasadili ziadne lieky len ma pozoruju neviem na co este cakaju....beriem len bezne vitaminy kyselinu listovu a magnezium. Primarka ma prestrasila ze ja urcite porodim predcasne ze sa mam na to pripravit ale preco to nejako neriesia nechapem. A vcera som sa dozvedala ze moja gynekologicka vedela o mojich trombocitoch uz v decembri ze su zle ale myslela si ze sa to samo napravi a ono to kleslo az na taketo strasne hodnoty, keby uz v decembri nieco robila tak teraz mozno su hodnoty uz dobre. tiez neviem ci zmetit teraz pred koncom doktorku alebo co mam robit...mate niekto podobnú skusenost s tak nizkymi trombocitmi ?
Ahojte.ja som mala ten isty problem ked sme s manzelom planovali babetko bolo mi zistene ze mam velmi nizke hodnoty trombocytov,lekari nevedeli zistit z coho a tak mi ani neodporucali otehotniet pre riziko potratu.aj napriek tomu sme to riskli a prve vysetrenie krvi v tehotenstve sa upravili na normalne hodnoty,pocas tehotenstva som s tym problem uz nemala.po porode mi klesli hodnoty zas na nizke a teraz som zase tehotna,hodnoty su sice nizsie ale uz mi to len kontroluju a zatial je vsetko ok.doteraz mi nevedia lekari povedat z coho.drzim prsty do uspesneho konca.🙂
@mama9 ja som po cievnej mozgovej príhode ktorú som mala na začiatku tehotenstva boa mi podaná kontrasná látka takže mám vysokorizikové tehoenstvo sono sa mi robilo každé 3 týždne k hematologičke chodím každé 3 týždne na kompletné odbery robilo sa aj gen,sono viac krát neboj všetko bude okej 😉 čo mám povedať ja ,kúp si magnezium

@evakva Ahoj...zajtra na obed tam idem, tak som zvedavá ako to tam všetko dopadne 🙂 si veľmi zlatá že sa zaujímaš. Držkaj sa...často na teba myslím, si veľmi silná žena.....