icon

Ako dlho tajiť tehotenstvo?

13. máj 2023

Ahojte som este len v 4.mesiaci, brusko mam male. Ale nejal necitim ze to chcem zdielat s okolym. Ani rodine som nehovorila. Je zatial vsetko v poriadku ale ja som alergicka na take tie mudre reci zo strany okolia ohladom materstva a pod. Uz dost ze pocuvam asi 10 rokov kedy chcem mat deti. Nepotrebujem pocuvat ze no konecne si dostala rozum a pod. Dietatko lubim, tesim sa nan ale chcem si uchovat taky nas svet co najdlhsie to bude mozne.

greta2017
13. máj 2023

Pokial na tebe nebude evidentne vidno tak si v pohode. Oblecko si vzdy vies dat vacsie o trosku. Oblecenim sa da brusko maskovat. Otazka je ci nahodou aj na zvysku tela to nebude viditelne. Ak nie a bude ti rast len brusko tak potom pohoda😊

sissy27
13. máj 2023

Kludne aj do porodu 😃
Mne sa to bez vacsich problemov uspesne darilo do konca 7.mesiaca, a to som nosila normalne veci a bolo leto. Len teda som sportovala a mala som pevnu brusnu stenu, a dcera bola mala, pribrala som minimalne. Jedna kolegyna zas tym, ze bola obezna, tak nejake tehotenske brusko vobec nebolo vidno a dalsia kamoska zas v 3.mesiaci vyzerala, ze zajtra porodi dvojicky. Takze je to velmi individualne.

riamia91
13. máj 2023

Tajit sa to samozrejme da.
Zavisi aj od toho, ci si casto v kontakte s ludmi, ci sa s priatelmi, rodinou, znamymi stretavas casto alebo raz za cas. Ci si das sem tam pohar vinka, pivka pri posedeni vonku, na navsteve atd. Faktorov je vela. Navyse ide leto... tie letne veci vela toho neskryju. V zime si das saty, vacsi sveter a vystarane, nevidno, no v lete, ked vykukne brusko uz to bude badat, nebudes predsa vrstvit. Ale kym sa da lahka bluzka, sirsie saty to samozrejme zakryju.
Ked si nastavena tak, ze to nechces este povedat, tak sa podla toho obliekaj a ked to uz bude vidno, nic s tym neurobis. Ale ked nechodievas velmi von a tak, tak aj do porodu s prehladom.

ildiko36
13. máj 2023

Ja som mala pri prvom tehotenstve do 6mes ploche brucho, až v 7mes vyskočilo..podla mna kým nikto nebude vydieť kludne to môžeš tajiť, bude to velke prekvapenie❤️❤️

ivik4
13. máj 2023

My nevieme kedy Ti vyskoci brucho...
Vsak kym nebude dost vyditelne, tak dovtedy
A ked sa nebudes stretavat s ludmi ktorymi nechces, tak aj do porodu 🤷‍♀️. Ja som bola este v 6mesiaci plocha ako doska

martinkatinka
13. máj 2023

Pokial to nebude vidiet. Ja som bola stihla, mne vyskocilo brucho hned 😆

jaskolka
13. máj 2023

Závisí od toho, ako budes "rásť". Aj od celkového typu postavy, štýlu obliekania a podobne. Ono keď ide len o to, že ty si chceš ešte uchovať "váš doterajší svet" tak je predsa jedno, kedy to okolie si všimne, ty sa kľudne môžeš až do pôrodu tváriť, že sa nič nedeje, s tým okolie nič nemá.

monikaskorikova
Odpoveď bola odstránená
kataina
Autor odpoveď zmazal
zenulkaaa
13. máj 2023

Nehovor, ked to tak necitis. Zakryjes v pohode podla mna do 6.mesiaca, hlavne ak si prvorodicka. Tym pomalsie vykuka brusko.

zenulkaaa
13. máj 2023

@martinkatinka predstav si ze aj ja som stihla a brucho take ze viditelne som mala az od 20tyzdna. Dovtedy keby nepoviem, nikto ani nevie. 😁😁

ivik4
13. máj 2023

@zenulkaaa aj u mna tak 😇

marca12
13. máj 2023

Moja kamoska do 7 mesiaca vedela utajit,ale to bolo v case korony a v zimnom obdobi. Cize velke zimne bundy a homeoffice.

martinkatinka
13. máj 2023

@zenulkaaa ja si myslim, ze som skor bola taka zrazu nafuknuta.... Lebo mi aj zle byvalo a veru od toho 8.tt sa ma uz vsetci pytali, ze ci som uz v polovici 🙈

marisoul17
13. máj 2023

Keď som bola 1x tehotná, bola som v 5. mesiaci a niektorí sa ma pýtali, že kedy budem mať konečne deti, kedze je na čase. Kúpiš nejaké over size oblečenie v nejakom 5-6 mesiaci a budeš v pohode.

beata_k
13. máj 2023

Kecy budu stale. Ked nie taketo, tak opacne. "A preco si nepovedala? A to si musela tajit? A preco? To nie je tvojho muza, ze to tajis? To davas na adopciu, ze to tajis?" 🤷🏼‍♀️ Ale, drzim prst 😉

autor
13. máj 2023

@beata_k inak to je tiez pravda ale minimalne si usetrim niekolko mesiacov mudrosti.

marianarem
13. máj 2023

Ja to aj chapem, ja by som bola byvala najradsej, keby o mojom tehotenstve az dokonca vedeli len ozaj blizki ludia. Na druhej strane, ak sa s nimi stretavas, tak by som to asi predsa len povedala. Lebo moze byt, ze si niekto vsimne zvacsene prsia alebo nieco ine a bude sa spekulovat poza tvoj chrbat, ci si alebo nie si. Alebo zacnu mat rozne "nenapadne" poznamky. Ja by som sa bud nestretavala, alebo by som to povedala s tym, ze prosim o co najmenej reci okolo toho. Ze to je to najviac, co mozu teraz blizki pre mna urobit.

nevenka
13. máj 2023

Ja len, ze okoliu to je viac menej jedno 😅🤣. Cakala som stvrte a susedia v panelaku si nevsimli. A keby jeden. A to som bola ako hroch doslova 🙃😅.
Teda, aby som nekrivdila, jedna mila suseda si vsimla, ked sme cakali pred Vianocami na kuriera, asi mesiac pred terminom. A dalsia somrala, ze naco trepem kocik, ved je uz velky a ma nohy (nas treti drobec 🙂) a ked ho videla kracat pri kociku, tak skoro skolabovala a jaj, ze ved mi mame dalsie. A jej komentar, ze "kde ste ho v riti nosila", tak som uz mala dost, ale nie som drza, ale pomyslela som si, ze kde v riti ste mali oci. Ale je to uz starsia pani s rakovinou, tak sa budem krotit radsej. Nuz, ale iny den mala lepsiu naladu a chvalila nam ju, aka je krasna. Asi mala bolesti, ked dala ten sprosty komentar.
No, takze niekedy si to ludia nevsimnu ani ked je to zjavne 😅🤣

martul
13. máj 2023

Tajiť pred ,, okolím " to je ok. Neviem si predstaviť nepovedať to mame.

maris5
13. máj 2023

Mame som povedala hned, ta si to na moju ziadost nechala pre seba. V praci som povedala po 12 tyzdni, iba nariadenej a najblizsim kolegom. Tam sa to samozrejme roztrubilo. Surodencom som povedala na Vianoce (rodila som zaciatkom maja) okoliu som nepovedala nikomu. Kto si nevsimol, ze neviem zapnut vsetky gombiky na kabate.... 🤷‍♀️ Kazdy den som chodila do skolky a az ked sme to povedali starsiemu synovi, tak ten to po case porozpraval. Ja som hlavne chcela pockat na velky utrazvuk, ci je vsetko ok. Nemala som chut s nikym hovorit, ze co to bude, kedy to bude atd.

zuza265
13. máj 2023

Tajte to s partnerom tak dlho ako budete chciet🤗 avsak reci su reci. Mne je zvlastne ze na to niekto nejak reaguje. Tehotenstvom tie reci len zacnu a stale nieco bude: k tehotenstvu, k porodu, k vychove… jednym uchom dnu a druhym von🤷🏼‍♀️ alebo si spravit poriadok ak si taka ze si vies povedat .. ale toto vobec nie je pre mna osobne dovod ktory by ma obmedzoval oznamit/neoznamit tuto novinu🤗