Ako moc nepribrať v tehotenstve?
Ahojte asi tyžden viem že som tehotná a strašne ma trápi ako moc nepribrať.Už len moja vstupná váha je 86 kg 😅 je to moje prvé tehotenstvo a myslím že na stovku sa isto dostanem 😢 čo môžem vlastne cvičiť čo je vhodné?
@martinusik91 netráp sa pre váhu po pôrode to pôjde dole. Ja som začínala tehu ako 78 kg rodiť som išla ako 98 kg a teraz vážim 65 kg a necvicim na to som lenivá. Takže žiadny stres treba myslieť na bábätko.
@eemmaa no ja mam 86 tak mám nervy bavila som sa vcera zo susedou a tá že to pojdem minimalne 100kilova rodit no ale tak hadam to priatel nejako prezije teraz je najdvolezitejsie moje babo 🙂 hadam to dam dole budem vela kocikovat 😀
mala by si riesit to aby babo bolo ok, a tehu prebiehalo bez komplikacii a nie vahu..ale zase ja som riesila ako pribrat v tehu.. kedze za cele tehu som pribrala + 3kg a bala som sa ze mala nebude mat ani 2 kg
neboj sa ako pribereš s pôrodom schudneš teraz dbaj na malé že potrebuje sa vyvíjať tak sa dáko moc neobmedzuj Vravím ked porodíš tak chudni ako sa ti ráči aj na 50kg 🙂
@martinusik91 ahoj neuraz sa ale chcem ti odpovedat uprimne, ked uz teraz mas 86 ak aj priberies nejakych 15-20kil pocas tehotenstva tak nebude to na tebe tak velmi vidno. neber to v zlom. ja som jedla vsetko na co som mala chut, ked som mala chut na sladke tak som jedla sladke, ked som chcela slaninu tak som jedla slaninu a neobmedzovala som sa pretoze podla mna si to pytalo babatko. skratka jedz tak normalne ako doteraz, cvicenie no neviem ci budes vladat podla mna to ani nepomoze.. ja som chodila do prace ani jeden den som nebola PN takze pohybu som mala dost, no a pribrala som 20kil, z ktorych som po porode doteraz (4apol mesiaca) zhodila 17 bez cvicenia a bez diet. podla mna to priberanie je vec hormonov, takze velmi to neovplyvnis a nema zmysel drzat dietu v tom case ked babatko potrebuje rast a dostavat ziviny z tvojho tela. prave ten cas kym budes tehotna nechaj dietu tak, neskor po porode ak to budes potrebovat tak mozes drzat, ale myslim ze tehotenstvo nieje na to dobry cas aby si neohrozila vyvoj babatka.
@martinusik91 ak mas 86 kil, tak do 100vky chyba este 14..ja som 14 kil pribrala pocas tehotenstva s dvojickami, takze vobec nie je iste, ze 100vku presiahnes. len sa zbytocne neprejedaj, zdravo sa hyb, bud vela na vzduchu a skus pracovat tak dlho, ako ti zdravotny stav dovoli. a susede povedz, nech si svoje hlupe hlasky necha pre seba.
urcite vela nepriberies. Zeny, co maju BMI vyssie, priberaju vacsinou v tehotenstve maalicko. Ja som mala pred otehotnenim 50kg a pribrala som 28kg. Teraz, 3 mesiace po porode mam 60kg, ale vaha ide stale dolu, cize aj ked priberies, ono to ide lahucko dolu, tak sa neboj a nestresuj 😉
ja so v 10tt a stále som nič nepribrala asi aj vdaka kvoli počiatočnym nevolnostiam. Jem vela ovocia a zeleniny ale ked mam na niečo chuť tak sa neobmedzujem. Ved v tehu je zrychleny metabolizmus. Mam 170cm a váhu 73kg čo je už nadváha ale neriešim. Hlavne nech bábo pekne rastie 😉
@linda20111 nemam sa preco urazat 😉 a o hormonoch mi nemusis hovorit mam snimi problemi koli nim som jedla tabletky na ich upravu a preto som pribrala skoro 30 kil ktore sa uspesne drzia nikdy som sa neprejedala tak dufam ze sa mi to podari aj pocas tehotenstva
@klincek dakujem 😉 no tak ked sa chce tak to ide tak sa posnazim a hadam bude vsetko ok 🙂
@martinusik91 Ja ta na rozdiel od ostatnych asi nepotesim- zacinala som na 67kg a rodila som vyse 100-kilova. A trvalo mi 2 roky dostat sa spat na povodnu vahu. Takze tvoj zaujem a snahu o zdrave tehulkovanie iba podporujem 🙂 Dolezita je zdrava strava (to prospeje aj babatku)- vela salatov, zeleniny, ovocia, strukovin. A aj vela pohybu- za mna odporucam prechadzky a plavanie.
@pallacinka no kazda sme ina niekto priberie viac niekto menej no dúfam že budem patriť k tým čo majú viac šťastia aj ked pochybujem lebo mám to v génoch od malicka som si musela dávať pozor no uvidime 🙂
Fúha baby, to ste asi kojili a zrejme dosť dlho, keˇv vám tá váha šla sama dolu...čo by ja za to dala 🙂 Ja som otehotnela, mala som 63 kg, pribrala som 12,5 kg v tehu...malá má 13 a pol mesiaca a ja mám váhu 74 kg 😒
@martinusik91 Prave preto, ze nevies, nezaskodi si dat na to pozor 🙂 My to mame tiez v genoch, takze pri druhom tehu sa uz nespustim a ten pozor si urcite dam.
@syrik ano, kojim a mozno aj preto isla ta vaha tak rychlo dole, zatial 4apol mesiaca 17kil dole. a tiez sa stale hybem, dviham maleho, hram sa s nim, uz teraz ma 8kil takze to je ako posilnovanie :D ked sa da tak oddychujem, mam velmi narocne babatko, nechce byt ani na minutu sam, takze stale beham okolo neho, popritom sa staram o domacnost. no aj ked musim povedat uprimne odkedy ho mam tak uz neupratujem ani nevarim tak casto, pretoze skratka nestiham.. som rada ked si mozem na dve minuty sadnut lebo uz mi place ze spadla mu hracka, cumlik alebo skratka potrebuje zmenit polohu tak ho davam do sedacky, tam je 5minut a potom uz chce ist lezat a kotulat sa, dam ho do postielky, ale musim byt pri nom lebo ked vidi ze tam niesom tak hned place, potom pridem beriem ho na ruky aby sa ukludnil, dam do kocika uz je spokojny, ale dlho nevydrzi ani tam... takze mam co robit s nim.... :D asi aj toto pomaha na to chudnutie 🙂
@martinusik91 - kolko priberies je vo hviezdach a sama to az tak velmi neovplyvnis. aj ked budes jest racionalne, vyhybat sa sladkostiam (co je v druhej polovici tehotenstva strasne tazke🙂 ), tak nemozes dopredu vediet, ci tvoje telo nebude zadrziavat vodu a ak ano, tak ver tomu, ze ku koncu ti kila pojdu hore velmi rychlo. Avsak, v tom pripade ich aj rychlo stratis. Ja som pribrala 15 kil a neviem vlastne preco, lebo na zacciatku mi nechutilo, na konci som uz nemohla moc do seba dostat, lebo mi z vacsieho mnozstva tazko. Vsetkych 15 kil som do konca sestonedelia dala dole, nijaka namaha s tym nebola spojena. Avsak, potom som zacala popri kojeni jedavat az prilis vela sladkeho a sup, 5-6 kil islo hore. Nie kazda zena automaticky kojenim chudne, nespoliehaj sa na to. Jedine, co naozaj mozes urobit je zdravo sportovat a zdravo jest. Prijemne tehotenstvo ti prajem 🙂
@syrik nie kazdej to ide tak lahko dole ..na mne to tiez ostalo ale je pravda , ze necvicim a jem normalne takze co by som chcela 🙂 uz mesiac ale davam vecer iba tanier cerstvej zeleniny pripadne salat a isla som o 1 konfekc. velkost dole...a trochu viac sa hybem..staci prechadzka a pomaha to ..hlavne nejest vela sladkeho, hlavne vecer a pit vela obyc.vody
@martinusik91 urcite nezaskodi sa trochu hybat ...nemusi byt hned posilnovna...stacia prechadzky, ja som 3x denne vencila psa a pribrala som pri oboch detoch 11 kg a ked som mala chut na sladke tak som dala sladke v pohode ale neprezierala som sa z dovodu, ze teraz mozem 🙂 skor vela zeleniny, ovocia, dobre masko, jogurty, orechy a rozne semienka...treba si dopriat vsetko ale s mierou ...prijemne tehulkovanie
@martinusik91 neboj, este pridu nevolnosti takze spociatku bude vaha stagnovat :D
Skus nejest hluposti a vyslovene nezdrave veci, nejest "za dvoch", ale inak tolko kolko sa ti ziada - zeleniny, cerealii, celozrnnych potravin, ovocia, kvalitne a chude mäso, kyslomliecne vyrobky ... a pohyb co najprirodzenejsi, najvhodnejsia je zrychlena chôdza (tak aby ti to bolo prijemne), dlhe prechadzky, tehotenske cvicenia ...
ahoj pribrat v tehotenstve je normálne dobré poradenstvo robia baby vo Zvolene ja s nimi tiež komunikujem, ale už som po porode a som velmi spokojná a dokonca aj moj muž napíš správu 0911345115 a oni sa ti ozvu
hlavne ta usmernia čo a ako jest, bábatko potrebuje dostatok zdravej stravy
@sonagolisova šak toto je to....že ja sa tiež nejako extra nehýbem a jem normálne =D =D ale už sa krotím...sladké som obmedzila na maximum a vecer po šiestej sa tiež snažím nejesť a ak, tak šaláty alebo ľahké polievky...a začala som aj cvičiť, pokiaľ to čas dovolí =D
Chválim Tvoje rozhodnutie zaoberať sa váhou, pretože ak ozaj moc priberieš môžeš mať Ty aj bábenko zdrav. komplikácie. Priberať veľa, alebo moc málo nie je v tehu dobré /zažila som oboje/
Myslím, že zdravá strava len pomôže a tiež dostatok pohybu /samozrejme tým nemyslím horolezectvo, box, karate a pod 😀 😀 😀 /
Ale určite sa však poraď so svojím lekárom - my nepoznáme presne Tvoj zdravotný stav a niekedy aj dobre mierená rada by mohla v konečnom dôsledku ublížiť.
si tehotná, na diétu a cvičenie nie je čas... ty hlavne mysli na dieťa, aby ti dieťa rástlo ako má... váhu budeš riešiť po tehu... ach keď ja som ostala tehotná, na váhu a postavu som ani nepomyslela a len som sa modlila aby malé bolo zdravé... v tehotenstve sa priberá, to je normálne... ale sú aj prípady keď sa chudne... ale to sú extrémy... a podľa mňa k extrémom patrí aj to, že týždeň po zistení tehu rozmýšľaš nad chudnutím... rob všetko tak, aby si si potom niečo nevyčítala..aby dieťaťu nechýbali výždivne látky, vitamíny, minerály... poviem ti tak, ja som celé tehu jedla na čo som mala chuť, neobmedzovala som sa, pribrala som 25kg a bolo mi to srdečne jedno... a aj mi to stále je jedno... avšak posledný týždeň som už nemala chuť jesť lebo ma pálila záha, schudla som kilo a strašne som sa strachovala...malý po narodení nedýchal a prestávalo mu biť srdiečko... jasné že to nebolo spôsobené mojím stravovaním, ale asi navždy budem myslieť na to, kde som spravila chybu... či v strave, či nejaký zlý pohyb, či niečo iné...
prajem ti bezproblémové tehu, a zdavulinké dieťatko 😉 a kašli na váhu... sú dôležijejšie veci na svete...
@verion no ja ani neriesim chudnutie ale to aby som pribrala len zdravo ako sa na tehotenstvo patrí aby som si to dokazala ustrážiť chcela som to podchytit uz teraz ze co a ako lebo si myslim ze ked to zacnem riesit v polovici tehotenstva uz sa moc robit nebude dat tak preto hned na zaciatku 😉 jasne ze prvorade je pre mna babo 🙂
@martinusik91 vieš každý organizmus reaguje inak... čiže aj keď sa budeš zdravo stravovať, a v génoch máte napr. rýchle a nadmerné priberanie, tak to neovplyvníš...ale samozrejme že pre bábo bude zdravá strava to naj...
ahoj ja ti rozumiem... 🙂 ja som pri prvom tehotenstve pribrala 10kg,pri druhom 20kg a teraz čakáme tretie a tiež riešim váhu, pretože pri druhom som od veľkej váhy dostala krčové zily - ktoré sú už vyoperované a chcela by som pribrať naozaj koľko je potrebné...nemyslím diéty ale nejakú sebadisciplínu 😀
ahoj ja za mesiac rodim a pribrala som pol kila, neviem ci je to dobre ale nas maly rastie a pribera v brusku, tak sa neboj a ked priberies nejake kilo to pojde dole, nieco pri porode a ostatne pri kojeni. drzim palce a hlavne nech je zdravy

@martinusik91 Vynechaj sladkosti, jedz viac zeleniny a kvalitneho masa a skus si zohnat dvd s cvicenim pre tehotne. Kazdopadne necvic nic pri com telo rotuje a brusaky tiez vynechaj.