icon

Ako nepribrať nadbytočné kilogramy v tehotenstve?

joanina23
22. máj 2017

Ahojte mamičky, chcem sa spýtať tých, čo boli tehotné a stravovali sa zdravo a vela nepribrali. Aký bol váš jedálničiek počas tehotenstva ? Ďakujem za vašu odpoveď ☺

Strana
z2
zuzi0911
14. júl 2019

@jardia koli čomu k lekárovi? Na potvrdenie tehotenstva? Alebo? Jest môžeš co chceš. Dávať si pozor akurát tak na surové mäso (ale ak si to telo žiada, veľa žien to je a všetko je ôk) a tak isto niektoré plesní e syry hlavne nepasterizovane. Inak všetko môžeš jest.

jardia
14. júl 2019

@mogaa lebo som jedla ovci syr a korbaciky . Nepasterizované 🤦‍♀️🤦‍♀️

mogaa
14. júl 2019

@jardia keď sa cítiš normálne tak to už nerieš, doktor s tým už nič nenarobí, veď už si to zjedla.....rovnako testy na listériu ti nebude robiť keď nemáš žiadne príznaky....

zuzi0911
14. júl 2019

@jardia v 4tt ešte bábätko nie je na teba resp tvoj krvný obeh napojené, čiže sa to k nemu nedostalo

mogaa
14. júl 2019

@jardia tu sú uvedené príznaky v tehotenstve, ak by sa niečo objavilo vtedy lekár, ale zbytočne sa nestresuj, šanca na ochorenie je minimálna a predpokladám že si to nemala zo salaša ale z obchodu a tam to už určitou kontrolou prejde...
https://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000665/1363849...

fantinka
14. júl 2019

Ja som obe tehotenstva prve 4m prevracala a schudla na 50 a 48 kio. Prvykrat som pribrala 19 a teraz som na 20, ale uz cakam konecne porod 😂. Jedla som na co som mala chut, ale na mne to nie je nejak vidno, tym, ze som zacinala s tak nizkou vahou. Podla mna je telo nastavene a mozes jest lem ovocie a zeleninu a priberies, niekto je vsetko a priberie 10kil.

fantinka
14. júl 2019

@jardia Netreba zase vsetko prehnane riesit. Ja som jedla aj bryndzu a nic sa nedeje. Podla mna by si toho musela zjest kila. Horsie je napr sushi, tatarak, surove vajce..

sono2
14. júl 2019

@joanina23 prvé nevieme aký máš metabolizmus, či sa kila na teba lepia a či nie. Druhé, či budeš mať chute/Ja som nemala/'a či odoláš.
Jesť pravidelne, žiadne sladkosti stravovať sa tak úplne normálne. Žiadne vyjedanie o ôsmej,deviatej a pohyb.
Tak ako pred tehu cca.
Na mňa sa v druhom tehotenstve doslova kila lepili. Ale tak vysoká som. Pri prvom 17 pri druhom 25. Za dva mesiace som bola na pôvodnej váhe. Len tak. Šlo to dole samo. Bola aj som absolútne aktívna. Pohybu som mala dosť. Pri druhom to bolo ťažšie, lebo som už bola ako slon, obrovské brucho, ktoré tvrdlo, nonstop sa mi dalo na wc

ksucha
29. aug 2024

Neviem ako nepribrat, mne sa dari priberat aj z cistej vody. Aj ked nic nejem, aj tak mam na druhy den o kilo viac. Jem rovnako, ako pred tehu, neprejedam sa. Takze to uz neriesim. Dolezite je, ze babatka su jednovajecne dvojcata, ktore nezaostavaju rastom voci normalnym babatkam, aj ked z hladiska ich situacie je bezne, ze rastovo su mensie. Papame vela vitaminov, pijeme aj kavu 🤣🤣🤣. A o dojceni ani nehovoriac. Ked som porodila prveho, mala som 76 kg. Po obdobi nespania a dojcenia sme skoncili na 81 kg a to som jedla iba cistu ryzu a zemiaky kvoli nemu, lebivela zvracal. Ale mam na zhodenie kil revept, ale az po troch rokoch ... Ja proste musim spat, aby to islo dole ... Ked sa vyspim, pekne to pada ..

Strana
z2