Ako ovplyvňuje fajčenie v tehotenstve bábätko?
Viem, že niektoré maminky ma tu rovno ukamenujete a verte mám neskutočne výčitky. Som v 7 mesiaci tehotenstva. Som fajčiara, ako náhle som zistila, že som tehotná prestala som. Po mesiaci som bola z rodinných dôvodov vystavená neustálemu stresu a konfliktom, každodenným hádkám nakoľko sme žili v spoločnej domácnosti zo svokrou ktorá ma nemôže vystáť.
Začala som znovu fajčiť, samozrejme menej ako pred tehotenstvom, ale viem že nerobím správne. Všetko som na poradni povedala gynekológovi ktorý sa vyjadril, že ak som bola pred tehu fajčiarka a nachádzam sa v stresujúce situácii radšej nech si zapálim lebo ten stres ktory prežívam škodí viac ako čokoľvek.
Snažím sa fajčiť menej cca 5- 6 za deň ale stane sa že 2 dní si vôbec nezapálim vždy je to len vtedy keď sa hádam zo svokrou. Proste to inak nejde..
Mám obrovské obavy o dieťa aj keď nefty test ak Triple test aj morfologický test sú ukážkové.Lekar je s mojim tehotenstvom veľmi spokojný .
Prosím nájdu sa medzi vami mamky fajčiara? Ake su vaše skúsenosti?
"Obrovske obavy o dieta" asi nie su az tak obrovske, ze sa nevies pre to dieta zapriet s kravinou ako je fajcenie.
Ad Tvoja otazka: co chces pocut? Vela fajciarok porodi zdrave dieta. A vela nefajciarok porodi chore dieta. Su veci medzi nebom a zemou. A negativne ucinky fajcenia musis sama poznat a vediet, nejdeme sa tvarit ze dietatku cigaretami pomahas a neskodis. Ano skodis mu a velmi. A vedome a dobrovolne. (Ale urcite za vsetko moze svokra.)
Zelam Ti samozrejme, aby babo bolo OK.
Nasledky sa mozu ukazat neskor v podobe poruch spravania, ucenia, nizsie IQ
@anonym_autor ja som tehotná v 6 mesiaci a pred tehu som tiež bola tuhá fajciarka, prestala som postupne obědzovanim na 5 cig denne, za prvé dva tri týždne čo som vedela že som tehu. Nefajcila som mesiac, potom prišlo obdobie zw som si musela zapáliť. Od vtedy fajčím ale tak že pár dni nič, potom si zapalim, dokopy za mesiac možno 20 cigariet. Tiež sa bojím o zdravie bábätka, nezvládla som nefajčiť. Ja viem že škodím hlavne dieťaťu.
@anonym_autor akože načo si robíš dieta ked fajčis, v takom tele ma rast ? Véd ak plánujem dieta prestanem fajčiť, ak otehotniem neplánovane tak prestávam hneď ako to zistím. Bože baby, ja som bola tiež fajciar a neolanovane som otehotnela, ale moje dieta mi bolo prednejsie ako nejaké cigarety.... ak fajcis zi stresu, nájdi si niečo ine co ti pomôže uvoľniť sa. Aj ked jednoduchsie je dusiť svoje dieta...
@anonym_autor ja som tehotná v 6 mesiaci a pred tehu som tiež bola tuhá fajciarka, prestala som postupne obědzovanim na 5 cig denne, za prvé dva tri týždne čo som vedela že som tehu. Nefajcila som mesiac, potom prišlo obdobie zw som si musela zapáliť. Od vtedy fajčím ale tak že pár dni nič, potom si zapalim, dokopy za mesiac možno 20 cigariet. Tiež sa bojím o zdravie bábätka, nezvládla som nefajčiť. Ja viem že škodím hlavne dieťaťu.
@anonym_0402a4 🙈 kriste zeny toto nemožete myslieť važne, že pre svoju zavislosť môžete ubližiť svojmu VLASTNEMU dietatu a robiť to vedome s tým, že "bojím sa o zdravie babatka" otras....
@anonym_0402a4 🙈 kriste zeny toto nemožete myslieť važne, že pre svoju zavislosť môžete ubližiť svojmu VLASTNEMU dietatu a robiť to vedome s tým, že "bojím sa o zdravie babatka" otras....
@anonym_48d4e5 asi ked fajcia sa neboja .... iba potom, fuj hnus
@anonym_48d4e5 asi ked fajcia sa neboja .... iba potom, fuj hnus
@anonym_de4026 jasneže sa neboja, to su take rozpravky na dobru noc
su vysledky a veci ktoré ti lekar neodhali
všeobecne sa vie že fajčeie , aj pasivne fajčenie poškodzuje zdravie, vyvin dietata , jedno či narodene alebo ešte nie
máš na to xy študii
Všetko výhovorky ….poskodzujes dieťa.
@pribinak Ako písala autorka na začiatku, dlhodobý (až chronický) stres nie je o nič menej škodlivý než dlhodobý vplyv fajčenia. Obe majú dlhý zoznam nepriaznivých účinkov ktoré môžu ale nemusia nastať. V tento moment je už zasadne jedno či prestane fajčiť a bude miesto toho vystavovať dieťa každodennému stresu, alebo bude menej strese ale bude fajčiť.
@anonym_autor Hlavne to už úspešne dobojuj, keď to bude možné tak skús znížiť spotrebu. Najmä nespadni do bludného kruhu kde sa začneš stresovať pretože fajčíš a potom budeš fajčiť viac aby si nebola toľko v strese.
@anonym_autor kazda normalna zena, ktora planuje tehotenstvo, si este predtym vyriesi zavislosti …to, co robis, neospravedlnuje ziaden stres. ANO, dietatu SKODIS. Tu vymenujem len zopar veci: nizka porodna hmotnost, alergie, regulacne poruchy, kozne choroby, vysoka pravdepodobnost, ze dieta bude iritovatelne, abstinencne priznaky po porode, riziko astmy, cukrovky po narodeni, nedostatok zeleza a anemia, v dospelosti nabeh na zavislosti, neurologicke poruchy ako ADS, ADHS, NKS…na ultrazvuku to nevidno. A chuda dieta, predpokladam, ze ak sa nevies ovladat pocas tehotenstva, bude vyrastat aj po narodeni v dyme 🤷🏻♀️.
@pribinak Ako písala autorka na začiatku, dlhodobý (až chronický) stres nie je o nič menej škodlivý než dlhodobý vplyv fajčenia. Obe majú dlhý zoznam nepriaznivých účinkov ktoré môžu ale nemusia nastať. V tento moment je už zasadne jedno či prestane fajčiť a bude miesto toho vystavovať dieťa každodennému stresu, alebo bude menej strese ale bude fajčiť.
@anonym_autor Hlavne to už úspešne dobojuj, keď to bude možné tak skús znížiť spotrebu. Najmä nespadni do bludného kruhu kde sa začneš stresovať pretože fajčíš a potom budeš fajčiť viac aby si nebola toľko v strese.
@cyneric nikotín a karcinogénne látky určite viac poškodzujú dieťa ako stres
Nuz obplyvnuje, vswtci to vieme. Uz ako sa k tomu postavis ty ako jeho matka. Ono si vybrat nemoze.
Chudatko miminko 😭, všetko to fajčenie"dýcha" cez placentu. Môže to mať na dieťa veľmi zle dopady...rôzne alergie, vrodené vady....ach jaaaaj, toto by som vlastnému dieťaťu v živote neurobila. No nesúdim ťa....
@anonym_autor ja som mala tolko stresu ked som bola tehotná a nezapalila som si, to su vyhovorky
Sesternica ma dceru ktora ma chore srdce-ved len par cigariet denne
A znamej dcera ma astmu-tiez len par cigariet
To ze mas ukazkove tehotenstvo neznamená ze dieta bude zdrave
narodia sa vám možno fyzicky zdravé deti ale mentálni blbečkovia 🤷 a toto neodhalila žiadne testy, proste im to nebude časom zapaľovať tak ako by mohlo 🤷
@anonym_autor zeny preco toto robite svojim vlastnym detom. Ked uz ich ani mama nechrani tak kto potom…hrozne mi je to vzdy luto ked dieta trpi pre nezodpovednost matky
@anonym_autor pred prvým tehotenstvom som fajčila denne od 20-30 ks cigariet
Prestali mi chutiť , tak som si hneď test urobila
Bola som v 5 týždni
Čiže som ešte na začiatku fajčila
Ale mne sa to ľahko odučilo, keďže by som s apovracala z toho smradu
Čiže nevedome som fajčila 5 týždňov , kým som nevedela
A popravde , keď by som aj nefajčila tých prvých 5 týždňov , tak nemyslím, že telo sa stihne prečistiť
Ale vedome fajčiť , to by som nedala , ... asi no
Nechceš sa radšej vzdať stresu a ísť bývať do vlastného ako rodina?
@cyneric vyhovorkly hlupych zien, ktore vedome ublizuju nenarodenemu dietatu.
stopercentne je skodlivejsi nikotin a tie ostatne toxuscke veci.
kazda tehotna, ktora fajci, je obycajny hlupy sebec.
a rovnako nechutne su zeny, ktore fajcia v tesnej blizkosti babatiek a deti.
@anonym_autor pred prvým tehotenstvom som fajčila denne od 20-30 ks cigariet
Prestali mi chutiť , tak som si hneď test urobila
Bola som v 5 týždni
Čiže som ešte na začiatku fajčila
Ale mne sa to ľahko odučilo, keďže by som s apovracala z toho smradu
Čiže nevedome som fajčila 5 týždňov , kým som nevedela
A popravde , keď by som aj nefajčila tých prvých 5 týždňov , tak nemyslím, že telo sa stihne prečistiť
Ale vedome fajčiť , to by som nedala , ... asi no
@anonym_f5276f prvy mesiac nie je plod napojeny na krvny obeh matky - to x zien este aj zuruje...nastastie je to tak mudro nastavene, ze kym nemeska prva menstruacia, nie je plod ohrozeny takymito nesvarmi
ja neviem, ale co keby si teda ten stres ventilovala inak? napriklad tlač do seba Horalky alebo tak 🙂
@anonym_autor máš samé výhovorky.
Na vine nie je svokra, ale ty.
Švagriná fajčila v dvoch tehotenstvách.
Jedno dieťa je v pohode a druhé má atopicky ekzém.
Aj keby ekzém nebol z toho, aj tak dieťaťu veľmi škodíš.
Nechceš sa radšej vzdať stresu a ísť bývať do vlastného ako rodina?
@januska12323 ja bývam vo vlastnom!!!! Ona sa tam nasáčkovala a odmieta odísť, robí jej dobre stravovať mi život
@januska12323 ja bývam vo vlastnom!!!! Ona sa tam nasáčkovala a odmieta odísť, robí jej dobre stravovať mi život
@anonym_autor trepes.
ked zijes vo vlastnom , zbalis svokru a veci jej vylozs pred dom/byt.
vybavene
cokolovek, co napises, je uz bud nieco vymyslene, alebo vyhovorka
@anonym_autor ja som tiež v 7 mesiaci tehotenstva.. ale úprimne ta nechápem.. ja si dávam tak na všetko pozor aj čo jem, žiadne alko a keď je pri mne fajčiar tak sa radšej vzdialim… takto by som dieťa fakt neohrozovala.
Aj moja sestra fajčila pred tehotenstvom a hneď ako zistila že je tehotná tak prestala a do pôrodu ani raz. Dokonca ako sa dieťa narodilo tak si ani nezapalila. Mysli aj do budúcna to chceš pri dieťati fajčiť? Fakt by bolo najlepšie keby si prestala môže mat potom bábätko astmu a iné problémy s dýchaním. Držím palce.
@anonym_autor keby si bývala vo vlastnom pekne ju vyprevadíš.
@cyneric nikotín a karcinogénne látky určite viac poškodzujú dieťa ako stres
@pribinak Obydve sú škodlivé, oba vplývajú na dieťa a môžu viesť ku zdravotným, psychickým a vývojovým komplikáciám. Je to debata v štýle či je lepšie dostať bodnutie nožom do pravej nohy alebo ľavej, v ideálnom svete by k tejto situácii nemalo prísť vôbec. Avšak táto situácia nastala, trvá už nejaký ten čas a to že teraz v komentároch zhodneme že “ja by som to nespravila” je síce pekné a chvályhodné ale autorka nežije náš život. Rovnalo ako sa my nevieme vžiť do jej situácie, z toho ako ju opísala to neznie že cigareta je jej prednejšia než vlastná rodina a že je krkavčia matka vo výrobe. Závislosť, keď je pokročilá tak sa nedá iba tak prekonať lusknutím prsta, sú ľudia ktorým sa to podarí, áno - ako to autorka uviedla na začiatku, to neznamená že časom nemôžu spadnúť do nej naspäť keď situácia v ktorej sa nachádzajú nie je harmonická.
jedna znama fajcila pocas tehotenstiev. deti maju rozne alergie, astmy a teraz im uz pomaly diagnostikuvaju aj rozne poruchy (asperger, poruchy ucenia, ...
@anonym_autor nefty testy a triple su o niecom inom, s tym fajcenie nesuvisi. Deticky fajciarok sa rodia mensie a mozu mat problemy s dychanim. Ja osobne poznam viac fajciarok, co maju zdrave deti. Dobre, ze sa snazis to znizovat, nech je babatko zdrave.

Všetko výhovorky ….poskodzujes dieťa.