Ako ovplyvňuje fajčenie v tehotenstve bábätko?
Viem, že niektoré maminky ma tu rovno ukamenujete a verte mám neskutočne výčitky. Som v 7 mesiaci tehotenstva. Som fajčiara, ako náhle som zistila, že som tehotná prestala som. Po mesiaci som bola z rodinných dôvodov vystavená neustálemu stresu a konfliktom, každodenným hádkám nakoľko sme žili v spoločnej domácnosti zo svokrou ktorá ma nemôže vystáť.
Začala som znovu fajčiť, samozrejme menej ako pred tehotenstvom, ale viem že nerobím správne. Všetko som na poradni povedala gynekológovi ktorý sa vyjadril, že ak som bola pred tehu fajčiarka a nachádzam sa v stresujúce situácii radšej nech si zapálim lebo ten stres ktory prežívam škodí viac ako čokoľvek.
Snažím sa fajčiť menej cca 5- 6 za deň ale stane sa že 2 dní si vôbec nezapálim vždy je to len vtedy keď sa hádam zo svokrou. Proste to inak nejde..
Mám obrovské obavy o dieťa aj keď nefty test ak Triple test aj morfologický test sú ukážkové.Lekar je s mojim tehotenstvom veľmi spokojný .
Prosím nájdu sa medzi vami mamky fajčiara? Ake su vaše skúsenosti?
@pribinak Obydve sú škodlivé, oba vplývajú na dieťa a môžu viesť ku zdravotným, psychickým a vývojovým komplikáciám. Je to debata v štýle či je lepšie dostať bodnutie nožom do pravej nohy alebo ľavej, v ideálnom svete by k tejto situácii nemalo prísť vôbec. Avšak táto situácia nastala, trvá už nejaký ten čas a to že teraz v komentároch zhodneme že “ja by som to nespravila” je síce pekné a chvályhodné ale autorka nežije náš život. Rovnalo ako sa my nevieme vžiť do jej situácie, z toho ako ju opísala to neznie že cigareta je jej prednejšia než vlastná rodina a že je krkavčia matka vo výrobe. Závislosť, keď je pokročilá tak sa nedá iba tak prekonať lusknutím prsta, sú ľudia ktorým sa to podarí, áno - ako to autorka uviedla na začiatku, to neznamená že časom nemôžu spadnúť do nej naspäť keď situácia v ktorej sa nachádzajú nie je harmonická.
@cyneric blbosť
@anonym_autor keby si bývala vo vlastnom pekne ju vyprevadíš.
@januska12323 to není také jednoduché ako polovica domu patrí manželovi a to je presne to čo ona využíva aj napriek tomu,že už ju nie raz vyhodil z domu..
@januska12323 to není také jednoduché ako polovica domu patrí manželovi a to je presne to čo ona využíva aj napriek tomu,že už ju nie raz vyhodil z domu..
@anonym_autor Ja asi nepoznám ženu ktorá fajčila, a dieťatko je 100% zdravé… Bohužiaľ… Ty si len hľadáš výhovorky a ospravedlnenia aby si bez výčitiek mohla fajčiť. Ale to ti tu žiadna mamina neda. 🫶🏻
Fajcila som.
z 20 som zisla na 5-6 denne .
Dieta malo sice len 2,3kg - ale , chora 2x rocne ,vyvojovo popredu. Ziadne zdravotne problemy.
Ten pocet cig mi 2 lekari v meste povedali.Moja lekarka a aj v nemocnici.
Keď som cakala prvú dcéru, občas som si ešte zapálila. Rozumej 2 cigi za 3 týždne. Niekedy mesiac nič a niekedy 3 cigi za týždeň. Ku koncu tehotenstva nie a ani počas kojenia .
Pri druhej som si tiež občas zapálila,kým neprišli problémy a teda prestala som ,opäť az po kojeni som zacala .
Pri deťoch som nefajčiala nikdy. Samej sa mi hnutí cigareta a dieta vedľa.
Neskor som opäť otehotnela ,tam som si vždy potrebovala iba ráno zapáliť. No v 6 tt prišli problémy a prestala som hneď. V 11tt som potratila . K fajčeniu som sa už nevrátila, lebo som chcela dietatko .
Už sú to 4 roky co nefajčím, mam ďalšie dietatko a úprimne ti poviem ,aj keď mám občas 100 chuti sa vrátiť k tomu ,neviem si predstavit,žeby som taká smradlava mala objímať svoje dieťa a úprimne mi to vadí keď napr svokrovci sa k nemu priblížia rovno od fajčiarskej.
...je mi zo seba zle ,keď si predstavím ako som fajčila s bruškom a skočila tým vedome deťom a ako som im musela smrdiet .....
Tým ti chcem iba povedať,že dá sa s tým seknut...ja som po potrate bola v takom zlom psychickom stave ,snaženie pótom atď, ale tej cigarety som sa viac nechytila ....mysli aj na ten smrad a to malé bábätko ktoré budeš mat stále na sebe ....
@anonym_autor to, ze sa dietatko vyvija dobre je sice pekne, alw ublizujes mu fajcenim... vsetko sa moze ukazat az casom ked uz bude na svete 😉 ty si strojcom jeho buducnosti...
@anonym_autor 5-6 denne? A hrabe ti na tu hlavu a čakáš ze ti tu napíšu baby ze je to ôk? Alebo nieco ako aj ja som fajčila a dieta je zdravé? Fuj
@anonym_autor Ja asi nepoznám ženu ktorá fajčila, a dieťatko je 100% zdravé… Bohužiaľ… Ty si len hľadáš výhovorky a ospravedlnenia aby si bez výčitiek mohla fajčiť. Ale to ti tu žiadna mamina neda. 🫶🏻
@kylie1983 ale dala tu pod nami jedna herečka ze 5 6 cig ale ubrala z 20 tich tak jej treba zatlieskat a vývojové dieta popredu no mala šťastia viac ako rozumu.Ozaj škoda ze si dieta nemôže vybrať mamu
Moja švagriná má 7 detí. Pri prvom nefajčila. Pri ďalších to nezvládla a fajčila. Deti sú už veľké. Niektoré už dospelé. Všetky deti má nadpriemerne inteligentné sú zdravé. Majú veľmi vysoké IQ. Vôbec nič im nie je. Len tá prvá pri, ktorej nefajčila má diagnostikovaný autizmus. Ja neviem, že čím to je. Mnohé fajčiarky majú zdrave deti a mnohé nefajciarky majú deti z nejakou poruchou. Ja som nikdy ani len neskúšala fajčiť a moje deti majú dysgrafiu, oneskorení vývin reci, ťažkú dyslaliu. Aj, keď mnohé fajčiarky majú zdrave deti ja by som to neriskovala. Tiež však nie je pravda, že deti fajčiarok musia byť choré.
@anonym_autor Obavy mas opravnene. Ziadny stres ci konflikt nie je ospravedlnenie. Uvidis po porode. Dieta moze mat problemy, aj nemusi

Znama ma mamu fajciarku a uz ako 20+ rocna riesi chronicke zdravotne problemy, astmu, alergie, ale aj pohybove problemy, na infuzky chodi, do kupelov… dvadsiatnicka! Netrvrdim, ze vsetko je z fajcenia, ale ved ked viem, ze to skodi, tak si najdem iny antistresovy ritual, nie?