Ako pichať injekcie Fragmin počas tehotenstva?
Ahojte...pichali ste si tieto injekcie počas tehu? Dostala som ich včera od hematologičky nakoľko mám hustejšiu krv a treba mi zriediť...Mám si ju pichať 5 cm od pupka, zobrať kožu medzi palce a tak pichnúť...Som v 21.tt zatiaľ brucho nemám až také veľké ale bude väčšie a bojím sa aby som nepichla tak že bábu ublížim...Máte s tým nejaké skúsenosti?
@mandy29 ahoj, ja som bola obidve tehotenstvá na fraxiperine a pri druhom som musela pichať až doteraz - teda tri mesiace od pôrodu, výsledky dopadli dobre a zatiaľ sme vysadili, v septembri kontrolné vyšetrenie krvi a uvidíme čo ďalej. Pri prvom som to znášala veľmi zle, bála som sa, ale hematologička ma ukľudňovala, že je to telu prirodzená látka a len ja jej mám menenj a treba zabrániť tomu, aby sa mi tvorili tromby, pri druhom som vedela, že budeme pichať znova a brala som to ako rutinu (v podstate pri druhom som pichala dohromady celý rok), obaja synovia sú úplne zdraví
Ahojte Baby!! stalo sa vam uz niekedy ze pri pichani Fragminu do brucha sa vam stalo ze ste si pichly tak ze potom ako ste vybrali ihlu vam stej rany krvacalo? mne sa to stalo a zial sa mi tam obiavila hrcka hned na druhy den. teraz neviem ci mam si pichnut dalsiu iniekciu alebo nie. som v 27 tyzdni teh.
ja somsi myslela ze som pichal do svala.
no skusala som do nohy, ale velmi to bolelo tak sa snazim si pichat do bokou. tam ma aspon nejaku slaninu tak ma to as tak neboli. a ty si si dokedy pichala?
Mozno to tu niekomu pomoze. Ta bublina v striekacke, ktora sa spomina v starsich prispevkoch nieje na to aby sa cela davka dostala do tela. Sluzi na to ze ak sa napichne cieva, roztok sa hned zafarby do cervena. Vtedy je nutne ihlu vytiahnut a pouzit novy pripravok na inom mieste. Cize je to poistka aby roztok nebol pichnuty rovno do cievy.
Inac ja picham fragmin 2500 a picham ho to bokov cca 15 cm od pupka lebo v blizkosti pupka to bolo prišerne bolestive a tazko sa pichalo ani koža sa mi nedala zobrat medzi prsty😁 tak picham do bokov a to je ok😊 iba 1x za vyše 2 mesiace som trafila cievu👍
ahoj, ja som si pichala fraxiparin pri oboch tehotenstavach, od 10tyzdna plus cca 2tyzdne po porode...tiez mi povedali ze do brucha ale pri prvom som to absolutne ignorovala, a po dohode so sestrickou na hematologii som si pichala tam kde sa dalo, postupne sa mi koza tak napla, ze som jedine miesto kde sa dalo mala okolo kolien 😀 tam som to dokonca ani necitila a bolo to pod kozou, to bolo hlavne 😀 pri druhom som si nejako vedela pichat do okolia bedier, takze som to vacsinou tam....dokonca som sa potom pytala dr ci je to problem, ked si jednu cez tyzden nepichnem - uz som bola totiz zufala z toho a povedala ze to nevadi-ale kazdy pripad je iny....urcite tym babatku neublizis, len hlavne pokoj a klud-ja som mala z toho zakazdym stres, musela som sa premahat aby som si to pichla ale nehrozilo aby som dala ihlu manzelovi, ak je to podla niekoho mala ihla tak ja si malu ihlu predstavujem uplne inak-neviditelnu 😀 ale lepsie ako nejaky 5cm zabijak 😀 ....drzim palce a urcite to zvladnes, babo aj ty budete ok 🙂

Čaute baby, ja si pichám od 8tt, 2500-ku. O 2 dni na kontrolu, tak som zvedavá, aké budú výsledky. Mávate aj krvácanie z nosa? Včera sa mi vyskytlo prvýkrát.
@mandy29 - tiež chodím k Beňovej, vraj je najlepšia.