Ako pomôcť zahlienenému psovi? Rady a skúsenosti
Poprosim o radu
Pes-male plemeno ,10r
Z 15.12 na 16.12 v noci kaslal.V sobotu som s nim bola u veterinara , dostal 2 injekcie Convenia antibiotika 10 dnove.
Plus sirup proti kaslu.
Kasel presiel hned,hlieny ostal,chrcanie.
Stredom tohto tyzdna som videla zlepsenie, od vcera zas strasne chrci,je zahlieneny chudak.Antibiotika este ucinkuju,10 dni nepreslo , ako mu pomoct prosim?🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Googlila som vselico, mate prosim real skusenosti?
Ja som mu skusala nos odsavat ( nepustajte sa domna)malinko vyslo ale je to boj,
Je mi ho luto , velmi luto.
Citala som morska sol do nosa, ale predtym ako ho zas potrapim sa opytam tu.
Poprosim normal odpovede .
Dakujem !
Nemate niekde v byte/dome menej vykurovanu miestnost? Ak ano, skus, ci sa mu tam nebude dychat lepsie.
Chudatko :( ani som nevedela ze aj pes moze mat takyto stav :(
@barcinka13 kasel uz nema sirup davam dalej😊
@madeincssr Dakujem ,vies co vonku zacne chrapcat , doma ked lezi sa to ukludni,vlhko mam akurat koli detom,mam to v oku,neni prekurovane
@vanilkovazmrzka ani ja 😵💫😵💫😵💫 toto za cely zivot este nemal. Zere, je vesely, aj vonku chce byt klop klop…ale tie hlieny
@vanilkovazmrzka Co pisem🤦🏼♀️ ze je vesely😂😂😂😂 …neni sklesnuty som chcela napisat
Možno to psík znáša lepšie ako ty 😉. To chrčanie mu možno až tak nevadí. Aj ja v noci chrápem a je mi dobre. Keď nevyzerá bez "nálady", chutí mu jesť, pije, tak pri ATB je len otázkou času, kým sa odhlieni.
@madeincssr no ked deti su chore to znasam lepsie, asi preto lebo unho je to 1x😂
Tiez som myslela ze zere je inak fit 🙏🏻Dakujem 😊
Kedze na lieky reaguje ale evidentne nie tak ako treba, je potrebne (v pripade ak uz ide aj o bakterialnu infekciu) nasadit ho na nejake "riadne" ATB.
Odsavanim ani vykurovanim sa vela v tomto nezmeni.
Convenia nema tak silny ucinok (o.i. je 14dnova, nie 10) a uz vobec to nie je prva volba pri respiracnych infekciach.
Predpokladam ze to bolo "rychle riesenie".
Bola psovi brana krv? Vyter? Nieco? Ci iba "dame injekcijku"?
No a preto to potom zvacsa nefunguje...
Sirup pokojne berte dalej.
Takze treba ist opatovne k veterinarovi, uz pri zhorseni stavu ste mohli ist - nevadi - treba ist a prehodnotit liecbu 🙂
Drzim palce.
@colsami dobrý neskorý večer, naši dvaja hafani 1 pitbull a druhý ratlík tiež začali kašlať až chrčať. Aký sirup prípadne kvapky im môžem podať? Nedostanem sa u nás k vet.skôr ako v stredu a kašel asi nieje akútny stav aby som ich volala z domu počas Vianoc. Mám doma stiptussin kvapky, bromhexin kvapky, ambroxol sirup, mucoplant kvapky... Vopred ďakujem za radu. Velký pes žerie vonku sneh, tak kašle asi z neho, ale malý nie. Žijú vnútri v dome a vonku sú len na venčenie.
@colsami velmi pekne dakujem za odpoved!
Bola to pohotovostna veterinarka vravela ze horne dychacie cesty,popocuvala ,hrdlo pozrela ,odvazila ho ,nie krv mu vobec nebrala 😵💫
Takze asi zla liecba no super🫣 no budeme musiet ist zase, snad to nic nespravi ked pockam este 2 dni koli sviatkom .uz za tu sobotu bol priplatok 70e😔
AUTORKA ako? Nepolepšilo sa havkovi?
Autorka: ano dva dni to uz psik pocka na tom sirupe a convenii, zazraky to neurobi, zlepsenie necakaj, qle nic sa psovi nestane ze by nevydrzal do stredy ak sa nahodou nieco rapidne nezhorsi.
A horne dychacie cesty su sice teraz ok, ale pri nelieceni to zlezie dole na zapal pluc.
Pekne Sviatky 🙂
@lalenka33
Mozes dat ambroxol (dava sa v davke 1-2mg na kg, 2x denne).
Ale plati to iste, zazraky to neurobi, mozno to udrzi stav do tej stredy. Plus obmedzit psa v zrani snehu aspon tu chvilu, aby ste fakt nemuseli niekde na pohotovost so zbytocne zhorsenym stavom. Plus obmedzit psa v aktivite, behanie prehrievanie zima mu nepomoze tiez. Tam sa prvotne k zapalu ci nachladnutiu, virusu, uz pridruzi aj bakterialna infekcia a preto je potrebny vet aj s atb.
PS: velky pes moze dostat aj ak mate doma Meloxicam Mylan tbl (humanne tbl), ak najdes tak mi napis spravu a vypocitam Ti davkovanie.
@colsami ďakujem krasne za radu. Nemajú teraz veľkú aktivitu vonku. Len vyvenčiť a dovnútra.
Meloxicam nemám len Novalgin. Ale veľký kašle len po zožratí snehu. Snažím sa tomu zabrániť, ale keď ho pustím na dvor vyvenčiť a ja som vo vnutri, tak nemám śancu. Malého vencím len na vodítku, tam to viem ustriehnuť.
Ďakujem ešte raz a príjemné prežitie Vianoc želám.
@colsami si velmi mila osobka, dakujem krasne za rady , krasne Vianoce aj tebe prajem🎄😊🤗
nemoze mu zlyhavat srdce? mozno je v plucnom edeme.. ma 10 rokov.. ludom by dali furon a polepsilo by sa..
@macekovam nie nie srdiecko to neni nastastie😊
Je mi luto vasho psika😞😞
Skús prieduškový čaj a lyžicu medu.
A nech má teplí pelech.
Nášmu tak tiekli nedávno sople vodopádom.
@colsami ahoj,v noci ho zas drhlo ,ma zobudil,ale zas dnes vobec nechrci🥳🥳🥳🥳1x sme boli 20min vonku (bolo teplo) inak len ciko a kako za dom, aj sa 1x s loptou hral tak pevne dufam ze to konecne prechadza🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Odveci … som rada ze sa ti psíkovi polepšilo 🍀🙏🏻Len kukam ako puk ze som vo fóre vsetko o tehotenstve a tu tema o zahlieneni psa ..
aj ja mam s tym problem, vybral atb, sirupy, stale v noci chrci a snazi sa to vykaslat, mam pocit, ze kvoli tomu ma aj zle travenie, kedze hlta tie hlieny, rano vzdy trosku vyvracia a az poobede ozije, cele doobedie je smutny a nezerie…uz som na nervy

Ja som nášmu keď takto kaslal dala skorocelovy sirup a pomohol..