icon

Ako prebieha glukózový test v Medirexe v Bratislave?

etnicka
25. nov 2008

ahojte, mam ist na buduci tyzden na glukozove testy a trochu sa bojim - je pravda, ze tam pridem nalacno, nemozem predtym ani pit, vypijem tu sladku vodu a potom mi vezmu krv? Pri brani krvi odpadavam, tak mam z toho hrozu 😖
Mam ist do Medirexu na Mickiewiczovej - bola ste tam uz niektora?

Strana
z5
alca11111
Autor odpoveď zmazal
p_z
16. aug 2016

@alca11111 Pre každý prípad si rozhodne nezabudni knižku! Možno postačí aj telefón s neobmedzenými dátami 😀

8adriana8
16. aug 2016

@alca11111 ja som bola v juny dva krat 😀 raz som prisla neskoro vtedy tam bolo asi 5-6 mamiciek a druhy krat ked som bola tak sme boli iba 4 takze nic strasne

permanentka
16. aug 2016

@alca11111 ahoj 🙂 boli sme 3 mamicky a jedna pani, viac sa nas do tej mini miestnosti ani nezmestilo 😀 oni tak podla mna aj objednavaju ze max 4 🙂

alca11111
Autor odpoveď zmazal
alca11111
Autor odpoveď zmazal
permanentka
16. aug 2016

@alca11111 ano mne dala kontakt a objednala som sa, potrebovala som aj sprievodny listok na to aby ma vzali (ci ako sa to vola) 🙂 lebo do tej mini miestnosti sa nezmestite viacere, preto treba objednat, zisti na nete cislo a objednaj sa, radsej mat iste ako prist a by ta poslali domov 🙂

alca11111
Autor odpoveď zmazal
permanentka
16. aug 2016

@alca11111 za malo 🙂 a drzim palce 🙂 nezabudni citroooon 🙂

8adriana8
16. aug 2016

@alca11111 a kam ides do medirexu? ja som bola v Ba na tehelnej a tam sa teda netreba objednavat...treba tam prist medzi 7:00-7:30

alca11111
Autor odpoveď zmazal
8adriana8
16. aug 2016

@alca11111 ja som bola koncom juna a boli sme 4...aj keby bolo viac tak mas kde sediet lebo sa caka 2 hodky na chodbe a je tam dost kresiel (aspon ze dali kresla a nie stolicky) treba prist najneskor do pol 8...potom uz beru krv...kazdu si zavolaju dnu..tam ti pichnu do prsta...odovzdas glukozu a polku citrona ak chces s citronom...ked vsetkym zoberu krv tak potom nosia zarobenu glukozu v pohariku...vypijes a cakas dve hodky...potom robia dalsi odber krvi z prsta a hotovo...najhorsie je to cakanie lebo by si sa nemala ani prechadzat..max tak na wc ist a zas sediet..glukoza s citronom chuti ako troska presladena citronada takze sa to v pohode da vypit...ale na 100% sa netreba objednavat...som sa tam aj pytala sestricky

alca11111
Autor odpoveď zmazal
8adriana8
16. aug 2016

@alca11111 den predtym som nemala nic zakazane....len v ten den nalacno....kazdy lekar kaze inak ale pre istotu som aj tak po 18 nejedla 🙂

alca11111
Autor odpoveď zmazal
8adriana8
17. aug 2016

@alca11111 uf ja som si to vtedy tiez googlila 😀 je to c. 26 a je to tak v polke chodby...na prvych dverach maju tabulku Medirex a sestricka vychadza z dveri dalej....oproti mas cervene kresla ( to su prve kresla na chodbe takze neprehliadnes 🙂 )

alca11111
Autor odpoveď zmazal
8adriana8
17. aug 2016

@alca11111 drzim palce nech potom mozes maskrtit 🙂

alca11111
Autor odpoveď zmazal
werumka
17. aug 2016

@8adriana8
@alca11111 Holky, nechci vám do toho mluvit, protože na SK najít laborky, co dělá testy správně, je jak hledání v kupce sena. Ale nenechte si brát krev z prstu, po glukóze má klidně i 25% odchylku a můžete pak mít falešně pozitivní nebo negativní výsledky. Stejně tak podle nejnovějších nařízení z roku 2014 se má brát krev i po hodině, ne jen po dvou. Trvejte na tom, jinak je ten test úplně zbytečný.

alca11111
Autor odpoveď zmazal
alca11111
Autor odpoveď zmazal
8adriana8
18. aug 2016

@alca11111 len na zaciatku a potom po dvoch hodkach....robia to tak roky

werumka
18. aug 2016

@8adriana8 To je v pořádku, že se to tak dělalo roky, ale tady máš odpověď na to, proč se to konkrétně u těhotných měnilo 🙂 Pro diagnozu běžné diabetu hodnocení po dvou hodinách nadále zůstává.
http://www.actualgyn.com/pdf/en_2014_151.pdf

usiatko308
6. nov 2016

Ahojte, viete mi povedat, kde vsade v BA sa robia tieto testy na cukrovku? Mna moja gyn poslala do Karlovky, ale tam robia len v utorky a to mi vobec nevyhovuje a navyse byvam mimo BA a je to pre mna narocne dostat sa tak skoro nacas na opacny koniec Bratislavy.

Ake ambulancie to robia? Diabetologia alebo endokrinologia alebo je na to nejaka specialna ambulancia?

saganovadominika
23. sep 2019

@maca66 kde presne prebieha toto glukozove vysetrenie?

Strana
z5