Ako prebieha tehotenské vyšetrenie?
Ahojte kocky v utorok som objednana na tehotenske vysetrenie, pretoze mi ms meska a test bol pozitivny, neviem a nechapem z coho by som mala byt tehotna, s priatelom sa chranime a brala som aj HAK, teraz som vsak v strese a aj hmotnost sa mi znizila cca6kg.. ako zisti lekarka, ze to je cysta? Maaaaam strach, lebo uz pri pohlade na injekcnu striekacku odpadavam...
@anieli_1 dakujem 🙂 no este sme neplanovali babo s priatelom a kedze koncim skolu, asi by to bolo pre mna aj velmi zlozite, ach jaaaaaj... no nic nefunguje na 100% ja viem, ale mohlo by to este pockat chvilu... ak by som bola tehotna, nemam ziadne priznaky ani mi nebyva zle, nic...a ta hmotnost sa mi znizila cvicenim... poctivo som zacala makat... asi budem musiet prestat teda... 😒 ms mi meska cca 12dni, kedze som ju nikdy nemala pravidelnu... no uvidime v utorok... bude to zrejme groteska, kedze sa bojim toho odberu krvi ako cert kriza 🙂
@fibinka001 neboj sa su tu aj take co si dorabaju skolu popri a ked uz koncis to je v pohode my sme neplanovali ani jedno 😅 najskor ti spravi sono a povie co a ako ak tam nic neuvidi da ti zrejme na vyvolanie ak by to bola cysta nestupalo by ti hcg a nemala by si pozitivny test..............alebo este moze byt test chybny skus vyskusat este jeden ale myslim si ze budes tehotna...........a ak si tak teraz urcite necvic tak poctivo 😉
@anieli_1 praveze vela kociek tu pisalo, ze mali pozitivny test a bola to cysta, tak neviem... uvidime co sa bude diat... mam z toho obavy... mimi by mohlo sice este pockat, ale ked nie, tak co budem mamina... aj ked nerozumiem ako sa to vazne mohlo stat... 😕 cvicit uz len tak na fitlopte hadam 😉
@fibinka001 no neviem ci sa pri cyste zvysuje hcg museli mat pri tom aj ten mikro potrat ci co to je ze niekedy ani zena nevie ze bola tehotna .....a ta cysta bola len hoda okolnosti bo ja som ri malej mala tiez cystu ktora sa roztrojila alebo ako by som to povedala a sama potom aj zmyzla a dr vravel ze to byva ze tam kde sa vajicko oddelilo takze ta cysta je len zhoda okolnosti......
@fibinka001 mne moja dr. nezistovale ani jedno tehotenstvo testom z krvy,ale pekne ma pozrela sonom. takze ked mas dr.ktora ma sono v ambulancii tak urcite ta pozrie aj tak. a s tou antikoncepciou poznam osobne jedne pripad kedy sa chranila dvojako a aj tak maju krasneho chlapceka 😉
@fibinka001 aaale čo sa bojíš. podľa mňa ťa pozrie na sone aj ti vezme krv. výsledok nebudeš mať hned, tak ked nebudeš tehu potom sa to bude riešiť. a ak budeš tehu tak budeme gratulovať 🙂 nie každému to príde akurát vhod to bábo ale ak by si bola tehu, je to ešte v začiatku tak stihneš aj školu aj všetko. neboj nič, ved si už veľká. inak ako si písala tehu test výjde pozitívne aj pri cyste. tak ja ti prajem nech ti to výjde podľa tvojich predstáv. p.s. veľa žien by s tebou menilo aby videli // na teste 😉
@hoogy aha tak to ano, ved aj si myslím, že málokto by šiel k lekárovi skôr ako po 2 týždňoch meškania, väčšinou totiž dúfame, že tá ms dorazí 😅 to len môj lekár je taký, že stále berie krv, aj mne bral už veľakrát ked tam nič nevidel, lebo tam ani nič nebolo teda 😀 to je dobre ked si to mala bez odberu krvi, a smiem vediet aký je rozdiel v tom lekárskom teste čo spomínaš???
@hoogy tak to ti zagratulujem 🙂 je dobre ked tie starosti stoja za tu radost., mam dost znamych co k nemu chodia a ziadnej nedal ten test tak nvm, no teraz ho ani nepotrebujem 😀 na krv chodim pre ine veci ale stale je to masaker, nikdy som nemala problem s odberom ale pri tej sestricke maju problem vsetky zeny co poznam
@fibinka001 dovodom meskania menzesu moze byt aj ta strata vahy. Zenske pohlavne hormony sa tvoria z cholesterolu a tuk je ich istym rezervoarom. Zeny, ktore schudnu pod svoju taku prirodzenu vahu, tak mozu stratit menzes.
kazdopadne je dobre, ked sa das vysetrit. U gyndosa to bude podla mna nateraz bez brania krvi. Ale ked nic nezisti ultrazvukom a vaginalnym vysetrenim, moze ta objednat na odbery napr. na endokrinologiu, alebo u seba na zistnie hladin hormonov.
uvidim ako dopadnem... mam z toho obavy, neviem ako je to vazne mozne...neplanujeme babo a este teraz kedze som doteraz studovala VS, ani matersku nedostanem... nemam co tomu babu ani dat ☹ takze radsej by som brala aby ten pozitivny test, bol sposobeny tym zadrzanim vajicka vo forme "cysty" a pichla mi vyvolavacku a prisla by ms... viem, ze vela z vas kocky chcete mimi, ale naozaj este na to nie som vobec pripravena a ani mu nemam co poskytnut, aby bolo spokojne a malo vsetko co mu chcem dat ak si najdem dobru pracu... potom nech sa za rok dva deje co chce... 😉
@fibinka001 neboj sa peniaze budes mat rodicovsky prispevok len maetrsku nie..........rodicovsky je 194 euro plus rodinne pridavky 22 euro ..........a chapem ta uplne aj ja som vravela ze mam cas a amli sme uplne inu predstavu sme mali odchadzat do zaharnicia byvali sme v prenajme aj so sestrou a jej uz teraz muzom a zatvorila som salon co som mala a mm odisiel z roboty kvoli tomu zahraniciu a potom som zistila ze som tehu 😅 neboj sa vsetko dobre dopadne hore hlavu ja si uz neviem predstavit ze by som ich oboc nemala 😝 a su na tom horsie ako si ty a zvladli to 😉 urcite to zvladnes drzim palce daj vedet ako si dopadla..........a mne meskala ms tyzden a bolo pekne viiet fazulku takze ak si podla mna uz bude vidiet jedine keby si mala posunutu ovulku...
@anieli_1 cakame babo 😉 nevedela som, ci plakat, ci sa radovat.... som zmetena... som v 6 TT, robila mi len ultrazvuk mudr.
@fibinka001 gratulujeeem myslela som na teba...............neboj bude to v poriadku tes sa na drobceka musis byt teraz v klude...........zo zaciatku to je sok ale neboj za chvilku bude aj srdiecko a ked sa bude hybat aj vsetko uz to budes inak vnimat.........skolu pekne dokoncis nic sa neboj 😉
@anieli_1 dakujem velmi pekne za podporu... dufam, ze drobec bude zdravy hlavne, nic viac... este mam velke obavy ako to vezmu buduci stari rodicia 😒 nechcem znicit ten skvely vztah medzi nami.. skolu uz hadam do konca aprila zmaknem.... statnice a obhajoba buduci tyzden v stredu...
@fibinka001 no tak to mas v pohode a neboj budu sa tesit mozno zo zaciatku to bude sok ale budu sa potom tesit.....a pytala si sa ci mohla ta hak vplyvat nejak na babo?do kedy si ju brala?
kocky nakolko ssa dlhsie snazime o mimi a vy uz tehulkujete chcela by som sa opytat treba si nejak sledovat tie plodne dni alebo sa na to vykaslat?moze to vyjst hocikedy a co pomoze k otehu?

@fibinka001 neboj sa bude to v pohode zrejme ti spravi vaginalne sono a zoberie ti krv ...........a hak nieje na 100% uz tu boli take co otehotneli pocas ..........a aj ta vaha dole by mohol byt znak toho ze si tehu vacsinou sa chudne na zaciatku...........neboj sa bude to v poriadku 😉