Ako prebieha test na tehotenskú cukrovku?
Ahojte🙂 Rada by som sa opýtala tých báb čo absolvovali test tehotenskej cukrovky. Mám vypiť 75g glukózy s vodou ale to je normálny kryštálový cukor alebo ten hroznový? Aké testy vám robili? Že na čo sa mám pripraviť. Ďakujem 🙂
@katarinaluk zleeeeee
@katarinaluk ojoj...toto som este nepocula...doflaknute na ukor matky a dietata...
@katarinaluk a to vam robila gyn. ??? neviem, ci sa da verit vysledku v takom pripade, ale ako vam vysli vysledky ?
@ruzenka777 neviem ešte, budem si musieť počkať na výsledky
ok. tak drzim palce, ale radsej sa spytajte na presnu hodnotu, aka vysla po 2 hod. lebo ten postup bol chybny...ak by bola hranicna, teda cca 7 tak sa spytajte radsej, ci sa to da nejako overit...lebo akoze postup testovania dost ovplynuje vysledok 🙂
@ruzenka777 Ďakujem 🙂
@katarinaluk za málo 😉 hlavne veľa zdravia vám aj bábätku 😀
@ruzenka777 Ďakujeme😁

@elementissa Mne diabetologicka povedala, ze tehu cukrovka väcsinou nema nijake priznaky. To nie je ako normalna cukrovka. Zvysene hodnoty v tehu su podmienene hlavne hormonmi a stresom. Preto sa robi ten test, lebo tehu cukrovka sa neda inak zistit.
Preto je aj dolezite, ten test urobit spravne. Co, ako tu na MK obcas citam, väcsinou na SK nerobia dobre.
Ja som absolutne ziadne priznaky nemala a bum, vysoke hodnoty na lacno. Stacila len dieta, inzulin som si nepichla. Po porode sa dalo vsetko no do normalu.