Ako prestať fajčiť počas tehotenstva?
Tehulky, ktoré ste pred otehotnenim fajčili, ako ste bojovali s chuťou na cigaretu prvé dni? Hlavne po jedle
Každý to má iné... Skús si dať po jedle jablko alebo lízatko...
Alebo si jednoducho povedz, že si dáš, keď dodojčíš. 😉
chut ma nepresla, patrim medzi tie stastnejsie, co im ani zle nebolo.. som 8 mesiac a stale by som si zapalila, ale tak, robim to pre malu..
nijak. povedala som si, ze je dolezite, aby som prestala, tak som s tym sekla. vedela som preco to robim, tak to nebolo take tazke.
Hneď ako som zistila že som tehotná , ani by ma nenapadlo si zapáliť . Treba myslieť na dieťa , nie na svoje chúťky
Ako? Tak, ze si pozri, ako presne fajcenie skodi.
Stahuje cievy, takze sa prenasa menej kyslika ku vsetkym tkanivam, takze plodik tiez trpi nizsim okyslicenim. Obmedzuje tvorbu placenty takze moze sposobovat nedostatocne okyslicenie plodu aj neskor v tehu. Je tiez rizikovym faktorom pre placenta previa (pozri si, tiez chutovka co moze stat zivot teba i dieta)
Fajcenie zdvojnasobuje riziko krvacania pocas tehu a pocas porodu. Zvysuje riziko, ze dietatko bude mat rozstep pery a podnebia alebo oboch naraz, a zvysuje riziko defektov srdca.
Fajcenie zvysuje pravdepodobnost dalsich defektov u dietatka, napriklad gastroschizy (to je ked nie su crievka v brusku ale vonku lebo sa neuzavrie spravne brusko).
Mam pokracovat?
mam znamu co fajcila pocas tehotenstiev, o jedno prisla (aspon co ja viem) a tie co sa narodili, tak po narodeni boli nervozne, mali problem so spanim, teraz po rokoch maju rozne alergie, astmu, kvoli ktorym musia brat plno liekov. (netvrdim ze musi takto dopadnut kazde dieta fajciarky ale fajcenie zvysuje riziko)
ine kamosky co fajcili a potom zistili ze su tehotne, tak prestali. takmer vsetky zo dna na druhy a jedna sa dala dokonca na nejaku liecebnu kuru
@veselo_neveselo áno, chápem, že fajčenie škodí dieťaťu, ale rovnako mu škodia aj "abstaky"
Nie, nie rovnako mu skodia abstaky. Fajcenie mu skodi. Abstinencne priznaky co budes citit, nie.
Nie je ziadny dovod pokracovst fajcit, to nie je ako odvykacka od opiatov ci alkoholu ktore ta mozu zabit pocas detoxu.
Fajcit mozes prestat hned, z minuty na minutu. Musis sa tak len rozhodnut.
Spomeň si na dieťa a neospravedlňuj každú ďalšiu cigaretu tým, že pre dieťa je to zlé keď si nedáš.
Neviem, vsak ak chces mat zakrsle dieta s nizsim intelektom tak kludne fajci dalej.. hlavne ze nebude mat “abstaky”
Ja som nefajcila rok a pol pred tehotenstvom. fajčila som iqos ale ako som ostala tehotná ja som mala veľkú chuť na cigaretu ešte aj teraz niekedy. ešte som rozmýšľala kúpiť tie beznikotinove elektronické ale nekúpila som lebo som sa bála že by som dostala ešte väčšiu chuť. Tak možno skúsiť takto tie beznikotinove alebo len vydržať..
Ja som prestala zo sekundy na sekundu, hned ako som zbadala 2 ciarky. Pogoogli si ze co cigarety urobia plodu a uvidis ci ta okamzite neprejde chut. Pre mna ta laska k dietatu a snaha mu nijako neublizit boli ovela ovela silnejsie ako chut na cigu. A to som davala 2 krabicky denne.
Ja som mala tiez chvíľu problém prestať, ale prvé sono kde mi doktorka hneď pustila srdiečko malej a už som cigaretu do ruky nevzala. Som siedmy mesiac a stále mam chuť si zapáliť ale nedalo by mi to. V dnešnej dobe je strašne veľa chorôb čo dieťa ohrozuje, nebudem jej pridávať ešte aj ja schválne 🤷♀️🙈
Najtazsie su prvé dva tri dni... Nemysli na to ze ides prestať na dlhu dobu alebo uplne... Staci sa len sustredit na jeden den... Jeden den zvladnes. Potom pridaj druhy, treti a potom ta chut prejde aj sama resp to nebude už ťažké. Vsetko je to v hlave a mysleni. Ulahci si to tym, ze si povies ze len jeden den zvladnes nefajcit. A pojde to, drzim palce.

Ja ked som sa dozvedela, ze som tehotna, som si povedala, ze dofajcim tu nacatu krabicku a prestanem. No uz na druhy den mi sama od seba presla chut. Pri kazdom tehotenstve. Mala som to fakt velmi jednoduche, ani som to necakala.
Horsie bolo sa k fajceniu po odkojeni deti nevratit. Neviem preco, presli takmer tri roky a nejako ma to prepadlo. Az po tretom som sa k tomu nevratila, taham uz desiaty rok.