Ako sa uvoľniť pri vyšetrení zospodu?

katka22r
30. nov 2009

ahoj kocky ja mam len jeden jediny problem a mozno aj preto sa bojim ze budu komplikacie pri porode ,ja sa totizto nedokazem uvolnit pri vysetreni zo spodu,ci mi berie ster alebo kontroluje krcok vzdy som utiahnuta a tak ma vsetko boli 😔 chodim na predporodnu pripravu ale aj ked si vravim ze sa uvolnim niede to neviete mi nieco poradit?v stredu idem na vyter a bojim sa a o 6tt budem rodit pane ako to mam zvladnut???

allinka79
30. nov 2009

katka, asi v tom nie si sama a jedine co ma napada je mysliet na to ze to vsetko podstupujes pre svojho drobceka a predychat to...
ja som teraz mala take male zadostucinenie... zistili mi ureaplazmy a bol sa nechat pretestovat aj partner... robili mu vyter... takzeto nase nie je asi az take zle... zober si to tak... 🙂

renatkas
30. nov 2009

katka nemysli na komplikacie, lebo si ich privolas 😉 treba zhlboka dychat, povedz lekarovi ze s tym mas problem. Ja s tym problem nemam, ale viem ze jedna kamaratka ano a jej gynekolog vzdy zacne srandovat az do takej miery, ze sa uvolni a nemysli na to.
Ty na to strasne krcovito myslis ze to bude boliet, skus sa zamerat na nieco ine, na nieco prijemne a hlavne dychaj, to pomaha. A treba si uvolnit aj nohy ked si na koze... zhlboka vydychnes tesne pred tym ako ta bude vysetrovat a uvidis ze to bude ok.

katka22r
autor
30. nov 2009

noo renatka skusim to snad mi to dychanie pomoze vyskusam to dychanie ako nas ucia na predporodnej priprave 🙂

emilyz
3. dec 2009

katka ja mam skusenost, ze pokial je lekar skuseny, vysetri ta tak, ze ani nestihnes mysliet na bolest. to je fakt skusenost. musi to byt ale odbornik.

janyka
3. dec 2009

Katka, mne vždy môj predchádzajúci lekár hovoril, aby som si uvolnila telo, hlavne chrbtové svaly, potom to nebolí. Takže pekne lahnúť, čo najnižšie na kozu, aby si nemala chrbát a bruško napnuté, dýchať si a myslieť na niečo iné. Mne to pomáha, tak snáď pomôže aj tebe 😉

katka22r
autor
4. dec 2009

noo ano pomohlo ale aj tak som nebola uvolnena na plno

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre