icon

Ako vám boli interpretované výsledky po amnio?

veriaca
17. feb 2014

Chcem sa opýtať ako Vám boli interpretované výsledky po amnio...lebo ked to je ako pri AFP, tak to mi je na nič.
Človek chce vedieť áno, nie a štatistika výskytu mu nato neodpovie!

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
adeala
17. feb 2014

@veriaca nie, pri amnio dostaneš presnú odpoveď, či čakáš zdravé dieťa alebo nie. Nie pravdepodobnosť.

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
adeala
17. feb 2014

@veriaca resp. odpoveď na vady, ktoré sa amnio zisťujú, samozrejme (ako je napr. DS)

hajajanka
17. feb 2014

@veriaca Na vysledkoch z amnio som mala napisane "normalny muzsky karyotyp" (tzn. 46 chromozov ako ma byt bez znamok nejakeho poskodenia alebo chyby), odpoved jednoznacna, ze sa narodi dieta s normalnym poctom chromozomov.
Ale ani vysledky amniocentezy nie su zarukou toho, ze sa narodi zdrave dieta (normalny karyotyp nevylucuje ine problemy).

makimakimaki
18. feb 2014

Povedia Ti, ci sa vylucili / potvrdili chromozomove poruchy - a ak sa opytas, aj ti povedia vsetky tie diagnozy. Mne ich vymenovala, ale bolo mi to na nic, nic mi to nehovorilo, poznam iba DS - ktory je vraj najcastejsim problémom.
Ale naozaj to neznamena , ze je dieta s istotou zdrave, moze mat ine poruchy, ktore sa na chromozómoch neprejavia.... Uplnu istotu nebudes mat dokonca ani ked sa dieta narodi, ved vela vaznych diagnoz sa prejavi az casom ☹
Ale hlavu hore, treba sa tesit a nie malovat certa na stenu! Ved vacsina deticiek je nastastie zdravých 🙂