Ako veľa nepribrať počas tehu?
Ahojte
Ano ano viem ze je klasicka odpoved bude "neprezieraj sa a cvic" ale ide o to ze v prvom tehu som pribrala 18kg. Do 3 mes som troska schudla lebo mi bolo zle a potom za 6 mes som vsetko nabrala ale vobec som sa neprejedala len sa to nejak lepilo. Teraz to nechcem takto prehnat lebo dole to ide tazko. Mate nieco overene?
Za uzitocne rady vdakaa
@meggyinka podla mna ti nepomoze nic. Jasne ze viac priberies ked sa budes prejedat, ale inak to neovplyvnis. Svokra, ked bola tehotna tak vracala celych 9 mesiacov, bolo jej zle, skoro nic nejedla a pribrala aj tak 20kg... podla mna jedine pohyb a jest normalne zdravo a viac s tym urobit nedokazes...
@meggyinka Ja mam original 50kg a v kazdom jednom tehotenstve som pribrala 25kg. Nech som robila co som chcela, pri druhej dcere som dokonca mala aj tehotensku cukrovku, aj pohybu dost, ved s prvou dcerou bolo treba stale niekam behat.
Neprezierat sa a pohybovat sa sedi, ale zazraky to nenarobi. Telo je proste nejako nastavene a niektore zeny priberu vela a niektore menej. Schudnut sa to potom da, aj ked mne sa podarilo az ked som skoncila aj s kojenim, dovtedy to proste neslo a zas nebudem drzat hladovku. Myslim si, ze to zas netreba prehanat. Treba sa zmierit s tym, ze to potom schudnes. 🙂 Je to mala dan za zdrave dieta, chapes.
Vela zdaru!
Niekde som citala, ze tehotne, ktore sa stravou snazia docielit, aby "moc nepribrali", maju statisticky obeznejsie deti - vraj sa detsky organizmus uz pocas tehotenstva nastavi do rezimu "uloz co sa da, nie je toho dost"...
Takze za mna - radsej pribrat 🙂
mala si o tom premyslat ci to dieta vobec chces, !!!!! riesit kila pocas tehu, maximalna nezodpovednost !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@bosoriak no uplne ako ja 😀 a dokonca kazdym tehotenstvom je to horsie, teda stale viac priberam. Ja napr viem ze pohybom a stravou sa to da korigovat,ale ked ja som tak unavena, ze som rada ze si poovbede lahnem trochu pred telku a nie este slapat kilometre. Druha vec je, ja mam taku chut na jedlo,zeby som pojedla aj klince.Snazim sa aspon to,ze nejem sladkosti ako take, ale dam si za pohar ovocnej stavy,alebo ovocie... Pocas kojenia tiez nechudnem, jakmile menej jem, tak sa mi citelne znizuje produkcia mlieka.Zatial som ale po kazdom schudla, tak dufam,ze aj teraz to pojde 🙂
@adrika_77 Ako vravim, podla mna to zas netreba nejako prehanat, lebo som presvedcena, ze telo vie, co ma robit. Ked mam raz v tehotenstve chut na jedlo, tak si ho krucinal aj dam. Nie styri taniere naraz, ale zas hladovat urcite nie. Do istej miery sa to da "odzubat" ovocim a zeleninou, ale tak zas chrumat cely den surovu mrkvu, to robim teraz, ked uz sme uzavreli kapitolu tehotenstiev. 😀 Treba si to trochu aj uzit! 😀
Vsetko dobre!
@meggyinka hlavne sa vyhybaj sladkemu, obmedz biele pečivo a trosku bud aktívna a budeš v pohode,to mi radila doktorka 🙂 ani jedno som nedodržala a pribrala som 29 kg,som 4 mesiace po porode a zišlo zo mna akurat tak tolko kolko vazil malý,plodová voda a voda v mojich nohách 🙂 takze nabuduce uz sa poucím a dam si pozor 🙂
jediné obdobie kedy som mohla jesť čo hrdlo ráči a mám sa obmedzovať? ani náhodou😀
Ja som pri prbom tehu pribrala 28kg katastrofa nesla som sa ich zbavit.Teraz prid druhom som sa vobec neprejedala ale mala som aj problemy so zlcnikom takze strava dietna pribrala som 9kg
no a ked Vam pan doktor nakaze lezat doma a v podstate sa hybat minimalne tak co ine sa da robit okrem jedenia ??? mam z toho des
@mona258, aj ja som pribrala 8 kg. Stravovala som sa rovnako ako pred otehotnením a do práce chodila až do termínu pôrodu, kedy sa mi narodilo psychicky aj fyzicky zdravé dieťa. Ale je pravda, že mám dobrý metabolizmus. Prežierať sa s odôvodnením, veď som tehotná, môžem, ba dokonca musím, a potom sa trápiť s dietami sa mi nezdá najrozumnejšie riešenie.
Bože ja mam trosku iný problém ja by som chcela pribrat. .Počas tehotenstva som nabrala 23kg ale to som sa fakt neprejedala. .lenže 2 mesiace po pôrode bola moja váha Ako pred otehotnenim. .A teraz zas nie A nie dať hore nejaké kilá..normálne som sa lepšie cítila keď som mala lepšie tvary
Ja som pribrala 5kg. Mala som tehotensku cukrovku,takze som si poctivo kontrolovala sacharidove jednotky. Dostala som presne stanovene na kazde jedlo kolko. Jedla som 6x denne. Ale pri cukrovke sa neda ani ovocim prejedat. Vyhla som sa inzulinu vdaka sebadiscipline. Baby co so mnou lezali v nemocnici a pichali si inzulin,tak po tajme chodili na kolace do bufetu. Pre mna nepochopitelne,pretoze tehotenska cukrovka moze uskodit babu. Strava urobi vela,ale ked niekto zadrziava vodu v tele,tak s tym neurobi nic ani striedme stravovanie.
A este som zabudla. Maly ma 3roky a teda od obezity ma veeelmi daleko. On je dlha zizalka. Vsetky nohavice z neho padaju. Malo pribrat neznamena,ze telo hladuje,ale ze dostalo spravne ziviny a normalnom mnozstve.
Ja som pri prvom tehotenstve bola od 6. mesiaca PN a mala som sa šetriť. Stravu som neriešila, jedla som hocičo, pribrala som 12kg. Pri druhom tehotenstve som pracovala pokiaľ sa dalo (v mojom prípade to znamenalo denne prejsť niekoľkokrát peši 4 poschodia), do 36. týždňa som cvičila pilates (najprv 2x týždenne, potom 1x týždenne), na stravu som si pozor nedávala (jedla som biele pečivo aj sladké) a pribrala som 9kg. Deti mali 3130 a 2960g.
Pri prvom tehu som pribrala 12 kg, cvičenie len to pre tehotné 1x týždenne. Teraz som do piateho mesiaca pribrala 5 kg, tak som sa začal trochu kontrolovať. Všetky jedlá si delím na 2, čiže raňajkujem na dvakrát (o pol siedmej, potom o pol desiatej +-) obed okolo 12, potom okolo tretej a večera sa snažím len ovocie alebo jogurt so sušienkami alebo mozarella s rajčinami. Medzitým ešte kde-tu niečo malé (jablko, nektarinka, jeden riadok čokolády, tekvicové semienka mi teraz veľmi chutia...), lebo v ústach mám stále hnusnú pachuť, tak sa snažím, aby nebola 🙂 - nepomáha... Odkedy som toto zmenila (2 týždne), tak si držím váhu a nehladujem. Takže moja rada: menšie porcie a častejšie, ak sa dá.
Ja som pri prvom tehu pribrala len 11 kg a to som som jedla co mi prislo pod ruku hlavne mata keksik to bola zavislost a od 5 tt do porodu doma na PN na rizikovom kazdy pohyb zakazany len na wc a do sprchy. A v nemocnici som nechala 9 kg ale po roku od porodu sa na mna nalepilo 8kg ktore nie a nie dole ani jedlom ani cvicenim. A teraz som zvedava kolko priberiem dufam ze nie vela kedze mam stale tych 8 kg hore oproti vahe pred prvym synom

@meggyinka nič prevratné nikto zatiaľ nevymyslel, fakt pohyb a jedlo sú najdôležitejším faktorom a samozrejme genetika!ja som pila veľa vody počas prechádzok, po jedle som vždy išla na prechádzku aj na hodinu, chodila som plávať vždy v sobotu a pribrala som 12kg, pre mňa nie moc, mala som ľahký pôrod, mala som silu...