icon

Ako zistím, v ktorom týždni reálne som?

mishaella1984
20. mar 2015

Ahojte.
Prvý deň posledne m. som mala 4.2. Minulu nedelu som si robila test, lebo mi už meškala. Vyšiel pozitivne.
Další den už aj na novom silnejšia čiaročka.
Ale keďže bežný vyklus mávam 33-34 dní, niekedy o den dva menej a niekedy o pár dni viac. Teraz som si test urobila keď to už bolo 39 dni.

Je možné, že keď som bola na preventívke a bola som 36 den cyklu a tušila som že to je už dlho, lebo naposledy som mala také rozpätie pred 3/4te rokom a predtým dlho nič, že nevidela len preto že k oplodneniu mohlo prísť neskor? A tak som bola cca 2-3 týždeň?

Lebo sa ani nepýtala či mam partnera, či sa nepokúšame (aj kvôli veku ma prekvapitlo že ju to nenapadlo), nebolo jej divné že mam také dlhé cykly, na krv vrámci preventívky ma objednala až na máj keď som sa pýtala kedy mam prísť, lebo som menila lekara, tak tento mesiac by to už nezaplatila poisťovňa a nasledujúci mi už tam dala tuto preventívku, čo mi robila teraz.

Mam strašný stres, lebo na prvú prehliadku ma objednali až na 25.3. a dovtedy neviem na čom som, či vobec teraz už niečo uvidí alebo zas nič. A či vôbec bude šanca niekedy niečo vidieť. 😖
Veľmi by som sa chcela tešiť, z mnoho dôvodov nielen z toho zákaldného, ale nedá sa.

Skrátka kedy po oplodnení by už malo sono niečo ukázať, hoc. aj len gestačný vačok alebo tak.
Keďže u mňa rátať to od poslednej m. je irelevantné kvôli nepravidelnosti.

Mali ste niektorá podobné skúsenosti?

janickacrazy
20. mar 2015

@mishaella1984 No podľa poslednej MS to vychádza na 7. týžden, ale teda ak máš dlhšie cykly, tak možno si len v 6 alebo 5 tt, neboj sa, ved ked pojdeš na tú prehliadku už tam určite bude dačo vidno. Nám bilo srdiečko už v 5tt.

mishaella1984
autor
20. mar 2015

no na poslednej som bola teraz 13.3. a nebolo nič, resp. mna sa lekarka ani nepýtala či je šanca, že by mohlo, takže spravila bežne vnutorne sono či je všetko tam kde ma byť a ok a nejaké podozrenie na tehu neriešila.

A pritom digitalny test mi len 5 dni potom ukázal že som 3+ čo sa týka od termínu oplodnenia.
Takže v čase prehliadky som bola už 2+ (a od poslednej m. som bola vtedy 5+2 TT. Je možné že ani tak by ešte nič nebola videla? Alebo sa to len niekde celé schovávalo ešte. Ale snad profesionalka by to mala vidieť či?

sabina1975
20. mar 2015

@mishaella1984 25.3 je pre mna najkrajsi datum 25.3.2013 som dostala tehu knizku a navyse mam aj narodky uvidis mimco sa len schovavalo a ked pojdes tak uz bude vidno

mishaella1984
autor
20. mar 2015

bodaj by si mala pravdu 🙂 ja sa už modlim skoro stále, a to som už pomaly ani v boha neverila

mija777
20. mar 2015

Nemusela ešte nič vidieť, poznám osobne prípad, kde nebolo nič vidieť do 8.týždňa 🙂 Nebýva to pravidlom, ale stáva sa...

bonaqa2013
20. mar 2015

A načo tam ideš skôr ako v 8 tt. podľa mňa zbytočnosť. Aj tak niektorí lekári dávajú TK až po 10 tt. Dôvod? samovoľný potrat.

micinka222
21. mar 2015

u mna bolo vidno v 6tt gestacný vak a az v 8tt som videla aj ako bije srdiecko a isla z prvou fotkou domov..nestresuj hlavne,to je este skoro aby v 5tt nieco videla.. 🙂 ked budes stresovat skodis aj babatku..držím palce 😉

decode
21. mar 2015

Ahoj. Ja som pri prvom tehu už v 4+5tt videla mini guľku no bez žĺtkového vaku aj bez plodu. Pri druhom tehu sme až v 6+0tt videli žĺtkový vak a v ňom plod, no zatiaľ bez srdiečka, takže tiež som ako na ihlách . Držím palce, aby bolo všetko v poriadku!

mishaella1984
autor
21. mar 2015

@bonaqa2013 pretoze podla menštruácie bude zaciatok 7 TT, pretoze ona ma nemoze objednat hocikedy nakolko je to súkromná klinika a neordinuje kazdy den, a tak napr. aj na preventivku som čakala 3 tyzdne, navyse ma caka sono prsníkov po dlhom case tak to bude 2in1 a dalsia vec ja si potrat ani nepripúšťam takze to beriem tak ze mi vezme krv a moc kvoli hcg a ostatne nechám na nu. Mam uz svoj vek a kvoli stresu v praci to chcem mat cierne na bielom pre prípadnú PN kedze nechcem nic riskovať a ti ludia tam vedia svojim spravanim narobiť vela zlého, uz som si to tak par rokov zazila.

A teraz ina tema - baby co odporúčate ako najlepsi zdroj vápnika a Vit.D coho sa clovek hned nepreje a chuti to kedze pre moje kaziace sa zuby to potrebuje extra viac.? 🙂

maria117
21. mar 2015

@mishaella1984 ja som bola na potvrdeni tehu podla poslednej ms v 9tt,ale lekarka povedala,ze 7tt,srdiecko uz bilo,..ale pred vysetrenim mi povedala,ze mozno nebude nic vidno,ze v tom pripade mi vezme krv