Amniocentéza verzus trisomy test
Ahojte, máte prosím s týmto testom niekto skúsenosť? Vraj je rýchlejší (výsledok do 5 dní) a oveľa lacnejší než podobné testy. Kamoška sa nevie rozhodnúť, lebo jej vyšli nie moc dobré výsledky biochemického skríningu.
http://www.trisomytest.com/preco-trisomy-test
@michaela8088 Ja som absolvovala NIFTY v ukončenom 10-tom týždni.... Včera som sa o testoch rozprávala so svojou kamoškou, čo tiež čaká bábo, je v 16tom týždni a tiež si chcela dať nejaký genetický test urobiť, nakoľko má 41 rokov..aby mala istotu. Ona mi vravela, že so svojím doktorom sa už o NIFTY bavila, a že doktor jej dal info, že cena NIFTY ide dolu a už to nebude stáť toľko... Ty vieš aktuálnu cenu?
@pavlina5555 Ahoj, ja som teraz v 9 tyzdni, takze mam este chvilu cas na rozmyslanie. Mne dr. hovoril cenu 595,-, ale ze ma info ze v blizkej dobe by sa mala cena znizit, ze mi da vediet...tak mu skusim zavolat, ci nie je nieco nove ohladne tohto
@michaela8088 : skus info od ineho trisomy doktora, co viem, vsetci maju 350 eur
Trisomy je za 350€, mala som ho cca pred pol rokom.
Trisomy stojí 350 eur, ale to je iný test ako NIFTY o ktorom sme si s Michaelou8088 písali. V porovnaní s Nifty je Trisomy len taký základ, hlavne na určenie Dawna si myslím...
@pavlina5555 Ahoj, no tak si mala pravdu, na stránke som našla cenu 449,- a už mi to potvrdil aj moj dr. Tak hned sa moja dilema "zmensila". Ked by som mala dat 350,- za test na tri poruchy, to si radsej 100,- prihodim a budem mat istotu x dalsimi chorobami. A to poistenie sa mi tiez pozdava...
Ahojte, za koľko dní ste mali výsledky z trisomy testu? ďakujem
Ahoj. Ja som mala do 10 dni vysledok.
Ale nie z trisomy ale NIFTY TEST.
ďakujem, aj lekárka mi spomínala 10 prac. dní, aj keď sem tam som videla aj že mali výsledky za 5 dní. Tak budem čakať 🙂
Odporucal niekomu gynekolog Trisomy test hned s tymi prvymi odbermi cca v 12t? A ak ano, isli ste do toho? Otazka je skor pre zienky 35+. Snazim sa pochopit, ci ma nejaky zmysel dat sa testovat bez dalsich vysledkov, ci to je len pre pokoj v dusi, alebo naozaj to riziko po 35 je tak zvysene
@ksulka ja som išla na trisomy až po tripple testoch, ktoré mi vyšli zle, tiež som 35+, čakám tretie dieťa a pri prvom a druhom som mala výsledky v norme, tak neviem či naozaj je to po tej 35 iné. Lekár mi dal možnosti amniocentéza, trisomy test, tak som sa rozhodla pre trisomy a teraz čakám na výsledok. Keby mi vyšli tripple testy dobre, tak nejdem na trisomy.
@petra2012 ja som mala do piatich dní. V pondelok mi brali krv a v piatok som už mala výsledky. 🙂
@peppermint tak snáď ich budem mať aj ja do piatku, krv mi brali vo štvrtok.
Ak stihnu sparovat platbu, tak budes mat aj skor 😉
@ksulka ja som bola na Trisomy teste ešte pred Triple testami. Mala som zlé výsledky z prvotrimestriálneho skríningu, tak doktorka mi odporúčala nečakať a ísť na amnio, alebo trisomy.
@peppermint Ja ziadne vysledky este nemam, to je na tom to zabavne 🙂 Prave som si na stranke Trisomy vsimla, ze uz ponukaju aj test+ na zistenie viacerych veci, stoji 500
@ksulka Teda na základe čoho ťa posielajú na testy? Iba kvôli veku, či?
@peppermint Ano, iba kvoli veku + 1 MA, ale tam nebol ziadny konkretny vysledok
samozrejme že som tu sto rokov nebola trisomy test stal v mojom pripade 100€ tak som si myslela že stale tak stoji ked je zly triple test. teraz bola známa a stoji 350. ked som bola ja v decembri 2015 tak vtedy mal medirex Bratislava akciu že brali 100 vzoriek za akciovú cenu 100
čožee 500 to je strašne už vela jááj u nas chvalabohu všetko dobre dopadlo pre mna bolo strašne dlho čakať 5 dni a dlhšie by ma to už asi porazilo od stresu
@persica Mrzi ma, cim vsetkym si si musela prejst. Snad uz v blizkej buducnosti nahradia trisomy testy amniocentezu. Zelam ti vsetko dobre!

@pavlina5555 Ahoj, a v ktorom tyzdni si bola na odberoch? este pred tripple testami alebo az ked ti vysli zle vysledky?