icon

Bezpečnosť antiperspirantov v tehotenstve

13. máj 2025

ahojte. pouzivali ste normalne v tehotenstve antiperspirant alebo ste to radsej pretrpeli bez neho? koncim prvy trimester a zatial som to vydrzala s deo, aj ked na zaciatku som smrdela ako cibula (tusim to uz celkom preslo), ale fakt neviem, ci to bez neho zvladnem aj v lete... rozmyslam, ci sa k tomu vratit... dakujem.

kiki68
13. máj 2025

Mne vsetko vadi a vsetko svrbi zial

pribinak
13. máj 2025

Jezis ….nirmalne dodržiavaj hygienu. Si tehotná nie smrteľne chorá

autor
13. máj 2025
@pribinak

Jezis ….nirmalne dodržiavaj hygienu. Si tehotná nie smrteľne chorá

@pribinak tak ide o moje dieta, neviem, ci mu tam zrovna treba na vyvoj hlinik...

domiklik
13. máj 2025

Nie, antiperspirant nezabije teba ani dieťa. Hliníkové soli nespôsobujú rakovinu ani nič podobné.

pribinak
13. máj 2025

Jogurt s hliníkovým viečkami nezjes?

hopatko
13. máj 2025

Nie nepotrebuje na vyvoj hlinik a ani ho dieta nebude mat po pouziti antiperspirantu...

autor
13. máj 2025
@pribinak

Jogurt s hliníkovým viečkami nezjes?

@pribinak lenze to nie je priamo v zlozeni toho produktu, ktory si davam do tela...

pribinak
13. máj 2025

Vieš ako všelijako sa jogurty pri preprave poprevracali?

nevenka
13. máj 2025

Takto, potim sa nadmerne cely zivot, aj s antiperspirantom, aj bez. Dokonca som pouzivala ten silnejsi, mame 4 deti a su zdrave. Ja neviem, ten bordel, co dychame, nevadi? To je 100x horsie.

autor
13. máj 2025
@nevenka

Takto, potim sa nadmerne cely zivot, aj s antiperspirantom, aj bez. Dokonca som pouzivala ten silnejsi, mame 4 deti a su zdrave. Ja neviem, ten bordel, co dychame, nevadi? To je 100x horsie.

@pribinak tak ale to je celistva vrstva to viecko jogurtu. ved staci napisat, ze si pouzivala...
@nevenka je, ale tiez sa tomu vyhnem, ak mozem, ak nemozem, tak s tym nic neurobim, ne/pouzivanie antiperspirantu viem ovplyvnit na rozdiel od tohto.

nicoletta98
13. máj 2025

Sol de janeiro ma tuhý deodorant bez hliníka okolo 15€, kúp si ten

michaelam2
13. máj 2025

Ano pouzivala, tebe ani dietatu nic nehrozi, myslim ze uz sa o tom popisalo naozaj dost vela.

esther100
13. máj 2025

Veď si kúp niečo prírodné

autor
13. máj 2025
@esther100

Veď si kúp niečo prírodné

@esther100 ved to mam, aj 3, ale nie je to ucinne ako poctivy hlinikovy antiperspirant 🙂

nicoletta98
13. máj 2025

Tak ja neviem potom, čo sa pýtaš vlastne alebo k čomu chces dospieť… ženy ti tu píšu, že máš kľudne používať hliníkový a argumentuješ 😃

michaela329
13. máj 2025

Používala som bezhliníkové...ale úprimne - boli mi slabé 😅

autor
13. máj 2025
@nicoletta98

Tak ja neviem potom, čo sa pýtaš vlastne alebo k čomu chces dospieť… ženy ti tu píšu, že máš kľudne používať hliníkový a argumentuješ 😃

@nicoletta98 tak cakala som odpovede, ze pouzivala som pri vsetkych 6tich detoch a nic im nie je. argumentujem, lebo sa vacsina cuduje, ze sa vobec pytam... zas az take nepochopitelne to nie je, si myslim.

jaroe
13. máj 2025

Ja mám aktuálne mätovú Weledu a je perfektná. Roky používam prírodné antiperspiranty a fungujú mi. Inak, keby si nebola tehotná, tak je ti jedno, čo si na seba dávaš?

andrea2323
13. máj 2025

Pouzivala som vichy bez aluminia, ale inak som aj vsetku kozmetiku pouzivala, aj som si vlasy farbila, aj na nechty som chodila a maly je ok 🙂

veselo_neveselo
13. máj 2025

A skusala si deo krystal? Potit ss pri nom budes, ale nebudes smrdiet. To by mohla byt dobra alternativa ked sa ti antiperspirant neda.

Inak osobne si myslim, ze antiperspirant nebude nejak hrozne skodlivy. Hlinik sa pouzival dlho, my uz teraz nepouzivame skoro nic z hlinika v kuchyni. Ak mas pocit ze prijimas vela hlinika, tak skor obmedz pouzivanie kuchynskej folie, nepi nic z plechoviek, obmedz caj, kakao (to su take najvacsie zdroje hlinika), a spokojne si ten deodorant daj.
Zdravy clovek vyluci hlinik oblickami, takze ak nie si na dialyze, tiez sa nemusis obavat.

akvi
13. máj 2025

Existujú aj také bez hliníkových solí. Ja používam len tie. Najlepšie mi funguje Schmidt's. Nevidím dôvod používať niečo, čo potenciálne môže škodiť, keď existuje náhrada. Ja nepotrebujem dôkazy, že niečo škodí, ak už niekto vyslovil podozrenie, tak fakt nebudem čakať, kým sa to potvrdí, keď viem fungovať aj bez toho.

nevenka
13. máj 2025

Ved Ti pisem, ze som pouzivala ten Maximum Protection cele tehotenstva pri 4 detoch a su zdrave. Ak sa chces vyhnut, tak sa vyhni, no. Vsak budes sa viac potit. Ak sa nechces viac potit, pouzivaj klasiku. Nic nehrozi.

nevenka
13. máj 2025
@akvi

Existujú aj také bez hliníkových solí. Ja používam len tie. Najlepšie mi funguje Schmidt's. Nevidím dôvod používať niečo, čo potenciálne môže škodiť, keď existuje náhrada. Ja nepotrebujem dôkazy, že niečo škodí, ak už niekto vyslovil podozrenie, tak fakt nebudem čakať, kým sa to potvrdí, keď viem fungovať aj bez toho.

@akvi ak bez toho vies fungovat, tak ok, tisko zavidim. Ja neviem fungovat ani s hlinikom, potim sa ako prasa aj s nim 😔. Ale tak kus menej a nesmrdi to potom tak.

majlo1234
13. máj 2025

Tie zlozenia su BEZPECNE

akvi
13. máj 2025
@nevenka

Ved Ti pisem, ze som pouzivala ten Maximum Protection cele tehotenstva pri 4 detoch a su zdrave. Ak sa chces vyhnut, tak sa vyhni, no. Vsak budes sa viac potit. Ak sa nechces viac potit, pouzivaj klasiku. Nic nehrozi.

@nevenka jasné, že ak máš problém a jedine to ti zaberá, nie je o čom. Ja tiež používam aj veci, ktoré viem, že môžu byť potencialne škodlivé, ale proste neviem bez nich byť. Snažím sa vždy eliminovať aspoň to, bez čoho existovať dokážem. Inak zápach potu vieš pekne eliminovať použitím kyseliny glykolovej, je veľmi účinná proti zápachu. Poteniu nezabráni, ale na zápach je úplne top.

ari11111111
14. máj 2025

Vyskúšaj tuhý old spice bez hliníka, videla som na to už viaceré odporúčania, že to funguje tak dobre ako klasické antiperspiranty, kúpila som tiež a musím súhlasiť. Niektoré voňajú aj ako dámske- napr. tie s obrázkom tigra, medveďa alebo vanilkový.

jednorozec007
27. máj 2025

Ved skus pozrieť aj antiperspiranty pre tehotne, pripadne oslov koznu lekárku čo s nadmernym potením v tehotenstve.