icon

Bezpečnostný pás, keď som tehotná a tlačí ma?

katim
5. jan 2011

chcela by som sa opýtať, ked som tehotná nemusím použivať pas v aute tlači ma to stačí mi pri policajnej prehliadke doložiť len tehotenskú knižku alebo musím mať aj iný doklad?

Strana
z2
mataharyy
30. máj 2012

Jináč to že se těhotná nemusí připoutat bylo zrušeno na základě mnoha testů a výzkumů, kdy se prokázalo že pro těhotnou i plod je podstatně nebezpečnější být bez pásu než s ním 😝 😉

carodejnica
30. máj 2012

Určite pripútaná a mne je jedno, čo hovoria predpisy a policajti. Pás si nedávam kvôli nim, ale kvôli bezpečnosti. Pás si dávam pod brucho, ale lepší by bol tehotenský. Pri nehode by som nepripútaná vyletela von z auta a zabila seba a bábo v brušku. Pripútaná možno ohrozím moje nenarodené dieťa, tým že pás zatlačí na bruško, ale zachránim aspoň seba, lebo mám ešte dcéru, ktorá ma potrebuje.

ktore
26. júl 2012

mat pas ci nemat je diskutabilne.inak je to v zakone ze musi byt pas.ale co vam poviem bojim sa tak ci tak.naozaj zalezi na policajtovi.inak sa musi.ked si predstavite ze musite rachlo pribrzdit a pas sa vam zarije do bruska alebo potlaci spodok bruska a urobi vam viac skody akoby ste ho nemali.neviem ani ja co mam robit.bojim sa tak ci taK.KAZDY MA INY NAZOR.ale ak ma zeny od lekara papier tak netreba a viem ze ho moze mat tehotna zena.sa popitajte ucitela v kurze autoskoly.....

vierka0
26. júl 2012

@ktore zazila si uz nehodu ?? ja ano, v 29tt, sla som smiesnou 40tkou, smyklo ma a naburala som do auta predomnou, nastastie ma zachytil pas, sice ma klucna kost bolela este tyzden, ak by som ho nemala, urcite mam hlavu v prednom skle.. hovoris, ze ti pas "pritlaci brusko" a ked by si priputana nebola tak ti ho nepritlaci a "nic sa nestane"..no ja ti poviem, ze je to taka rana, ze vyletis z auta ! alebo si minimalne rozbijes hlavu a bruchom narazis do volantu..zda sa ti to menej nebezpecne ?? toto nie je otazka nazoru, ale bezpecnosti..pas jednoducho treba v aute mat, samozrejme spodna cast, ktora ide cez brucho treba dat nizsie, aby siel popod tehotenske brusko..

masinka
26. júl 2012

@ktore kup si bezpecnostny pas do auta pre tehotne a nemusis riesit ziadnu dilemu- aj budes priputana, aj brusko budes mat volne a ziadne pripucenie pasom nehrozi
ja som pouzivala tento a bola to fakt super vec
http://tehotenska-moda.heureka.cz/pas-do-auta-p...

ktore
27. júl 2012

@vierka0
@masinka ja si pas davam ked idem dalej na aute.ale u nas na dedine si nedam.ale vzdy ked sa niekto opyta ci treba pas tak poviem ze je to v zakone a mal by byt.potom mi hovoria ze netreba atak.ale som sa ucila na skole ze zvyknu dat pre mamicky v tehotenstve papier.mylsim ze uz vo vyssom stadiu.

bubla30
27. júl 2012

ahojte, ja som to poriesila velmi jednoducho- na pas si davam taky zacvaknutelny clips, pás si nastavím tak, aby som mala jemnú rezervu a je to. pas stale plni svoju funkciu a netlaci ma.

erikasadek
27. júl 2012

@katim tato otazka je uplne zbytocna tehotna netehotna musis mat pas!!!!!!!! uz len v zaujme tvojho zdravia zdravia buduceho dietata, jedine ten ti moze zachranit zivot, ak by nieco ja neviem az take strasne to nie!! byt tehotna a mat pas!!!!!! ze trocha tlaci tak si kup specialny adapter pre tehotne ale bez pasu ani na krok!!!!!!!

do certa zeny policajti ak vam nedaju pokutu na slovensku ze nemate pas len zato ze ste tehotne tak ma naozaj nastvu za somariny vas otravuju ako svetla cez den a podobne a za pas nie????? 😀 😀 🙄

ja tomu hovorim hazard ruska ruleta!!!! inak to ani neviem nazvat!!!!!!!

potvorka88
27. júl 2012

Mne mamina usila z tenkeho molitanu, latky a sucheho zipsu taky vankusik, ktory si dam pod zadok a do sucheho zipsu si zapnem spodok pasu. Pas ma netlaci, neriskujem, nemusim riesit ziadnu dilemu a bolo to lacne riesenie. Uz mi uspesne sluzi druhe tehu

katia7
26. aug 2012

v dnesnej dobe sa nepriputat je podla mna cista samovrazda 😕 a nechapem moc ja som mala vzdy take brusisko ze som sa za volant nevosla a pas ma nikdy netlacil ked mi siel popod brusko 😎

janeita
8. aug 2013

Nikdy v zivote by som do auta bez pásu nesadla- stačilo raz a dozivotne nasledky ktore mam- a duplom nie v tehotenstve ved existuju pasy pre tehotne, pas sa aj bezne da nastavit tak aby netlacil.
Naco hazardovat zo zivotom 😔

e_z
9. apr 2014

Ahoj, mohla by si napísať svoju skúsenosť so špeci bezpečnostným pásom pre tehotné aj do Wiki Modrý koník: https://www.modrykonik.sk/bezpecnostny-pas-pre-...
Dik
@masinka

ukulela
20. apr 2014

baby, nechce sa mi kupovat besafe - nemate nejaku fintu na jeho usitie? mozno strih? alebo sa spolahnem na intuiciu a dako sa pomeriam🙂 lebo 40 eciek zasedacku s uchom (a videla som aj 80 za vankusik) sa mi ozaj zda vela - hadam radsej kupim daky patent, alebo jednoducho suchy zips ... len nemam predstavu o rozmeroch. tak ak mate daco take doma, odmerajte, pls, a hodte rozmery. vdaka.

Strana
z2