icon

Bolesť pri vyšetrení pred pôrodom

superdvojka
8. jan 2016

Ahojte, mate niektora bolesť keď vás ide GYN vysetriť , ale iba pri vstupe. Už keď je pri krčku tak je to v pohode. Doktorka mi povedala že by ma to malo bolieť skor opačne , už keď je vo vnutri a nie pri vstupovani.... Mate to niektora? co robit a ako sa uvolnit aby sme nebojovali proti sebe na vysetreni :/ bol vas porod o to viac bolestivejsi a vedeli ste spolupracovat? ja viem ze doktori nemaju radi citlivky ale nvm co mam s tym robit a ako porodim vlastne,,,..... uz ked je vnutri mi je sumafuk co robi pretoze v tedy ma neboli nic......

cervikpepik
8. jan 2016

ahoj,a nemas nejaku infekciu,bakterie,kvasinky....viem,ze ked som mala kvasinkovu infekciu tak ma najviac bolel vstup do posvy...alebo je to psych.charakteru a tu pomoze sa len uvolnit aj ked je to tazke

stormie
8. jan 2016

rodila som v uk, tam ziadne vysetrenia pocas tehu nie su a ked som sa na to pytala tak na mna pozerali ako na sisnutu ze na co sa maju vo mne rypat?? prvy krat ma vysetrili ked mi odtiekla plodova voda a dosla som do porodnice, druhy krat az za 4 hodiny. Takze toto povazujem za uplne zbytocne ak je tehotenstvo v poriadku a hlavne ak je to pre teba bolestive tak by som to odmietla, nutit ta nikto nemoze

cervikpepik
8. jan 2016

V podstate palpacnym vysetrenim sa zistuje ci si alebo nie si ,,otvorena,, a na aku sirku...no rano Ti lekar povie ,,dnes to este nebude,, a vecer rodis ako sa to stalo mne....cize svojim sposobom ma
@stormie pravdu....tak ci onak sa to moze za pol dna zmenit

natalushka
8. jan 2016

Ahoj..no dr.ma pravdu,ze potom to zvacsa boli,ked sa spara vo vnutri,ako z vonku..ale aj ako pise cervikpepik..nejaka infekcia je to v tehi bezne,kvasinky..to zvacsa boli na zaciatku..alebo ta psychika..je svina🙂 urcite si uz nesvoja,ne to este ked sa v tebe kazdu chvilu niekto hrabe..tak jedine uvolnit sa..viem,ze to nie je lahke..ale.skus..a nemyslim,ze by to malo nejaky vplyv na spolupracu pri porode,toboz na samotny porod..ono ten porod pojde tak nejako mimo teba..pojde to samo,priroda to tak zariadila🙂 takze sa neboj,upokoj sa..za chvilu to mas za sebou🙂 zvladnes to..a co si myslia druhi ti moze byt jedno..drz sa

superdvojka
autor
8. jan 2016

Tiez mi hovoril jeden Dr. ze to je psychickeho charakteru..... ako ja ked to uz prezijem ten vstup tak mi to je jedno..... len ma este viac psychicky depta ked sa ma sestricka alebo doktorka pri vysetreni uz teda v nemocnici pred porodom pytaju ze ako chcem rodit ked nezvladam toto.... a ja im stale vysvetlujem ze este chvilku a uz budem v pohode. Len to ma vie dostat do este vacsieho zufalstva co mam robit a fakt ako chcem teda rodit..... keby neboli okolo tie reci mozno ma to az tak nestve..... ved to netrva dlho len teda ja kedze sa stiahnem bojujej proti Dr. a je to aj pre nu tazsie...... a o to viac sa bojim porodu.a ako to psychiicky odburat netusim....... moc mam v poho a streptokoka tiez nemam a o inom mi DR. nehovorila tak nvm :/

superdvojka
autor
8. jan 2016

Dakujem !!!! 🙂

evitka83
8. jan 2016

@superdvojka ja som tiez neznasala teito vysetrenia v tehu, lebo ma to bolelo. Bolo to skratka velmi neprijemne, ale velmi zalezalo, kto ma vysetroval. Na mne sa ich par prestriedalo kvoli rizikovemu tehu a ten rozdiel som pri jednotlivych lekaroch citila a nemala som ziadnu infekciu cele tehu. Kazda baba je ina, ma iny prah bolesti a zavisi aj ako mas polohovane babo vnutri, ci ti tlaci dole na nieco a pod.

klaudusik7
8. jan 2016
Používateľ klaudusik7 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od klaudusik7.

@evitka83 je velmi podstatne kto vysetruje, ja mam pocit, ze niektori to dokazu robit s vacsim citom alebo ako by som to nazvala

evitka83
8. jan 2016

@klaudusik7 ja som tomu hovorila, ze niektori lekari sa vo mne hrabali ako v smetnom kosi

dobromila1111
8. jan 2016

Mňa to tiež bolelo pri vstupe..a vnútri ale tiež. Mala som pocit, že malý je dolu a bol hore. Nebojte, porodite v pohode,len si verte. A nepocuvajte tie poznámky priblble. Každý má svoje boliestky. Keď mi vo 8.mesiaci tehu vrtali kaz, tak som sa rozrevala..tiež mala dr komentár,že a to ešte bude bolieť, keď budem rodiť..a tam som to až tak neriešila. Budete v pohode, už len kúsok vydržte🙂 držím palce🙂

natalushka
8. jan 2016

Tak to je potom jasne psychika..no s tym,ale nepomozem..a je oravda,ze cim viac sa stahujes,tym viac ta to potom musi boliet..a pre dr.to urcite tiez nie je prijemne,ta takto trapit..ale neviem..skus sa proste uvolnit,zhlboka dychat..popros,ci nemozu pouzit napr.viac lubrigantu..mne tiez po porode,ked strkal zrkadla do vnutra,som myslela,ze zomrem,jak tam bolo sucho🙂 hlavne kasli na to,co ostatni povedia..som zdravotna sestra a na skole nas ucili,ze BOLEST je,ked to pacient hovori a je taka ako hovori..a zasa je to aj o pristupe druhej strany,ako tu uz niekto vyssie spomynal..takze sa nestresuj..a vravim..porod vladnes ani nebudes vediet ako🙂 chce to klud,ale viem,ze to nie je lahke..a mne sa uz lahko hovori🙂 ale je to tak..drzim palce

superdvojka
autor
8. jan 2016

Dakujem vam ! 🙂

anakristina
12. jan 2016

Skus skor jemne tlacit pri tom.cize ten sval nie dovnutra stahovat ako pri zadrziavani mocu ale jemne von ako pri moceni.svaly sa uvolnia a lahsie sa dostane dnu.neprijemne to ale bude vzdy.treba vydrzat a je to dolezite a opodstatnene vysetrenie