icon

Bolesti hlavy, migrény, pálenie záhy

barbora000
25. júl 2017

Zdravím, ženy čo ste si dávali na migrény? Mne vždy zaberal iba ibalgin 400-vka a teraz keď čakám bábätko tak sa bojím dať si ibalgin. Čo ste si dávali vy? A čo vám zabralo?
Pálenie záhy to som mala fakt že málokedy a odkedy som v tom a som v 6 týždni tak stále má páli keď hoci čo zjem..
Ďakujem za pomoc 🙂

2kika2
•
25. júl 2017

@barbora000 Ja mám chronickú migrénu a lieky, ktorá beriem v tehotenstve nemôžem. Keď je najhoršie si dám 1/2 paralenu a studený obklad na čelo, to ako tak pomáha 🙂

echo
•
25. júl 2017

Ahojte, neviem v ktorom ste mesiaci, možno vás poteším ja som "migrenik" a počas obidvoch tehotenstiev som bola bez migrény. Pri prvom dieťati (dcéra) som bola bez bolestí celých 9 mesiacov a pri druhom (syn) mi to prešlo asi po 3 mesiacoch až do konca. Verím, že sa to aj u vás zmení a budete prežívať krásne obdobie bez bolesti hlavy.

uskrnica
•
25. júl 2017

Hmm viem, ze to mozu byt niekedy az take no poviem neznesitelne stavy, no liekmi by som ju tehotenstve asi neriesila. Mozno viac oddychu, spanku a tie studene obklady na celo vedia ozaj spravit zazraky

zuzik307
•
25. júl 2017

Pocas prveho tehotenstva sa mi migrena zhorsila, dokonca som mavala aj aury, co dovtedy nie...riesila som to Paralenom...druhe tehotenstvo relativne bez migren 😉

gurupitkas
•
25. júl 2017

Zdravim vas kocky,ja som trpela migrenami cez 10rokov,aj 24hodinove,nezaberalo nic.pocas tehotenstiev zahada vzdy migrena vymizla..no potom som mala dalsie zdravotne problemy a zistili mi histaminovu intoleranciu,co je teraz novodoba choroba po cukrovke a pod..ma to zrazu kazdy piaty clovek ani nevie.drzim sa diety,ktora je sice drasticka,ale od migren mam.pokoj.akonahle zjem,co nemam,migrena je spat..skuste si nastudovat priznaky hit,pripadne ist na prevent.vysetrenia z krvi u gastroenterologa.drzim palce,vsetko ma svoju pricinu

gora8
•
25. júl 2017

Ahoj, zozen si kvalitny esencialny terapeuticky pepermintovy olej. Natriet na krk, za usi, spanky a celo. Uzasne pomaha pri migrene, ale aj pri inych bolestiach hlavy.

echo
•
25. júl 2017

@gora8 mavas migreny? Keby som mala hocico vonave esecialne v blizkosti 10 metrov zblaznila by som sa. A keby som to mala natriet na spanky a teda hocikam blizko nosa...amen.
Uz mi to raz bolo poradene len som to otvorila, nasledne zatvorila a odlozila.

gora8
•
25. júl 2017

@echo raz za mesiac mavam migreny take tie menstruacne. Praveze mne ten pepermint vobec nevadi, ale napriklad silna vonavka ano. Inak mne ten olej velmi pomaha na bolesti hlavy z krcnej chbtice.

echo
•
25. júl 2017

Ja mavam migreny cca raz za 2 tyzdne trvaju 3-4 dni...svetlo, hluk a vona je vtedy moj najvacsi nepriatel. Mam na to lieky od neurologicky a ked sa mi minu alebo je migrena castejsia a este "nemam narok"na dalsi recept tak vsetko citim silnejsie. Pri predstave ze by som citila tu intenzivnu pepermitovu -stiplavu vonu zhorsil by sa mi stav stav o 200%
Mozno mavas iny typ migreny (hormony ked je to v obdob.menstruacie) bez aury a tak...
Vtedy je najlepaie dat ci tabletku lahnut do ticha, tmy a chladna...co sa mi pri dvoch detoch nie velmi dari 🙂)