Bolí pôrod?
Ahojte baby, prosím vás prihoďte vaše osobne skusenosti s pôrodom, mám sa ho báť, vybaviť si cisársky, alebo to nechat na prirodzeno? Čo je menšie zlo? Ďakujem
@satanca Mám to čerstvo za sebou (1 mesiac) a vôbec sa netreba bat😊 tiež som vždy myslela že cisársky je lepší ale urcite je to lepšie prirodzene😊 po cisárskom sa baby dávajú dlhšie dohromady. Bolesti som mala viac pred pôrodom samotným kým som sa otvárala, ale vždy som pri tom myslela na našu maličkú princeznú a to mi pomahalo☺️ Samotný pôrod nie je uz taky hrozný, len treba počúvať čo hovoria lekári, dýchať a zbytočne nekričať😉 boliet to boli, ale nie jeho až take hrozne ako to niekto dokáže popísať. A to je môj prah bolesti dost nizky🙃 mna to neodradilo a mám v pláne ísť si ešte po jedno bábätko. Zvládneš to 👍 drzim palce
@satanca ja som urcite za prirodzeny porod!
Rodila som prve dost mlada,no tesila som sa na to. Neviem vysvetlit preco. Ale verim,ze vdaka tomu to bolo take rychle. Najbolestivejsie su kontrakcie. Ale na predporodnej priprave nas naucili dychat a kym neboli minutove,celkom to slo rozdychat. Ked prislo k samotnemu porodu,nemala som epidural,kedze moja princezna mala naponahlo,nebolo to vobec take strasne. Prave naopak. Zavrela som oci,a pocuvala som porodnicku a jej pokyny. Vzdy ked prisla kontrakcia,tlacila som. A bolo to sup sup. Skor to sitie bolo neprijemne,ale ten pocit,ze som to zvladla! To nezazijes ked si vybavis cisarsky.
Este jedna vec. Vela som myslela na to,ze babo ma tu cestu von milionkrat tazsiu,ako to nase tlacenie. Ver si troska viac a pojde to. Preto zena moze rodit,lebo priroda vie,ze to zvladne
@ellaafi nerodili by,lebo by neprezili menstruaciu🙈
vobec nie, je to pohoda, jahoda...pre mna horsie bolo 2x v noci vstavat 🙂
Zvládnete.....boli to , ale vydržať sa dá v pohode.
a vybavovat cisarsky bez zdravotnych dovodov, to je s bez prepacenia najvacsia k.....a, kto normalny by sa dal dobrovolne rezat a potom sa hojil, ked by sa mal v pohode zoznamovat s drobcekom??chore
no bolí ako šľak...ale vydržíš....rodila som všetky 4 deti len prirodzene a bez akýchkoľvek oblbovákov....Najskôr sestričky že ešte je čas a potom už len kričali - potlačte dieťa je už von....
Ľahko dnu ťažko von 🙂jasne ze to zvládneš ustamy vari nevynde zuby bolia viacej😉
Nemam rada zovseobecnovanie. Su ženy z ktorých dieta skoro vypadne. Bez bolesti a su ženy ktore sa dotrhaju až po maternicu a majú následky typu inkontencia pripadne bolestivý styk.
@gabuliacik potom by v minulosti nepomrelo 30% zien keby to priroda tak dokonale vymyslela
@satanca uvidis sama, ako to pojde. Ja som mala 1.porod dost zly, nepostupoval, a tiez mi syna 5 minut ozivovali. Porodila som na 3.den, takze som bola unavena ako pes. Aj to ho nakoniec zvonom vytiahli. Teraz druhe idem po 11.rokoch, ale do inej porodnice, a v obalke budem mat nachystane peziazky, ak by som do dvoch dni neporodila, a syncekovi by slabli odozvy. Ale v danej nemocnici vraj deti netrapia, a ked slabne srdiecko, robia ihned sekciu. Takze len si vyber spravnu porodnicu, popripade si nachystaj pre istotu peniazky a v pripade komplikacii si vyziadaj sekciu.A nemusis mat strach. Ja tiez chcem prirodzene, ale to, co som mala pri prvom, to urcite uz nechcem zazit.
@satanca ak by si mala uzku panvu ( co gynekolog meria ), tak by si to mala aj v tehotenskej knizke. A bol by to dovod na cisarsky.
To, ze mala tvoja mama tazky porod, neznamena ze ho budes mat aj ty. To s tym vobec nesuvisi
@katulienkax samozrejme som hovorila o porode bez komplikacii
Pytala sa na skusenosti predsa
Bolí a mňa bolel veľmi.ale prežila som.
Nie, štegli to 🤭
Pockaj ake velke bude babo. A ak sa da zazmluvni si porodnika ktoremu doverujes. Ja som tiez chcela prirodzeny. Skoro sme umreli. Ale moja mala vyse 4kg a panvu 17 a este ine diagnozy. Takze na prd.Ja uz druhy krat len sc. Ale ak by si mala mensie babo moze tobyt v pohode. Inak uzka panva je indikacia na sc pokial sa nechystas rodit v tn 😂
@satanca ahoj, porod boli jak svina. Pri najvacsich kontrakciach som myslela, ze budem skriabat steny.. a ked som tlacila, myslela som, ze umriem. Bez epiduralky, 4kg dieta, ja 50kg aj s topankami. Je to strasna bolest, ale prezijes to snad. A hlavne par hodin po porode zabudnes na to, ako to bolelo. Ja som si potom povedala, ze radsej zas rodit ako si nechat vrtat zub bez injekcie 🙂
Davno som absolvovala aj operaciu slepeho creva, co je myslim mensi zakrok do tela ako cisarsky a poviem ti, ze zotavovat sa po brusnej operácii nie je vyhra. Po prirodzenom si fit do par hodin.
Tazko vybrat mensie zlo, porod jednoducho boli, aj prirodzeny, aj sekcia. Ale nejako sa tam dnu dieta dostalo a nejako musi aj vyjst. Keby to bolo take strasne, myslis, ze by na svete existovala nejaka zena, ktora by chcela viac ako jedno dieta? 🙂
Neboj sa, dopadne to dobre. Nestresuj, necitaj a nepocuvaj hororove zazitky a mysli na to, ze porod je take rande naslepo 🙂 to, ze tvoja mama mala zly porod, neznamena, ze ho budes mat aj ty. Moja mama rodila 4x, lahko, kazdy porod max 3 hod. Ja som rodila 12h. Drzim palce, nech to vsetko dopadne
@satanca ubezpečujem ťa,že cisarak bolí tiež...veľa šťastia!

@satanca To vážne myslíš tuto otázku???....samozrejme že to bolí preboha..ale oba sposoby...A nezabudaj, ze prirodzený môže skončiť ak sekciou alebo ak si vybavis sekciu môžeš sa rozrodit skor a pojdes prirodzene....