icon

Bolí pôrod?

satanca
13. feb 2019

Ahojte baby, prosím vás prihoďte vaše osobne skusenosti s pôrodom, mám sa ho báť, vybaviť si cisársky, alebo to nechat na prirodzeno? Čo je menšie zlo? Ďakujem

s1m.one
13. feb 2019

ahoj neviem ich porovnat, ale ak si zvyknuta na bolesti pri menstrucaii, tak je to dobry trening na kontracie, ak sa da, tak chod prirodzene, aby si bola pri tom momente, ked bude babo na svete, cele to ber ze pride na svet novy clovek z teba, nemysli na bolest uz teraz, drzim palce, to das ❤

anka2015
13. feb 2019

@ester177 prepáč, ale obálku??? a to si zo sebou neberieš pusu??? Neviem si inak predstaviť nemocnicu, kde by pri zoslabnutí odoziev nerobili okamžite cisársky. Ja som rodila skoro 16hod a behom poslednej pol hodiny zoslabli odozvy.... ani si nepamätám ako, ale vyhnali mažela a už ma aj rezali.... vysvetľovali až potom. A samozrejme bez obálky a dokonca aj bez akéhokoľvek daru, pretože manžel tak silno oslavoval dcéru, že keď išiel pre nás, všetk zostalo doma....😅

lulu369
13. feb 2019

@satanca ahoj, ja som s postavou na tom rovnako.... Mám za sebou 3 pôrody, všetky prirodzene. Tiež som mala obavy, či nebude problém, keďže mám úzke boky. Tiež aj preto, že mama ťažký pôrod (rodila 3 dní, tiež som sa narodila pridusena, mama cca 25 stehou) Našťastie som nemusela rodiť cisárskym. Pôrod bolí, každá to vnímame ináč, lebo mame iný prah bolesti. Moje boli v celku fajn, bolesť sa dala zniesť, zošívať nemuseli ani po jednom pôrode (práva dcéra na 2 za tlačenia von, syn na jedno - doslova so mňa vyletel, druhá dcéra má potrápila ale problém bol hlavne v tom, že som mala krátke kontrakcie) a rodila som bez oblbovakov (bez epi). Takže strach hod za hlavu, to že tvoja mamina mala ťažký pôrod, neznamená že ty budeš mať tiež ťažký pôrod

evalin88
13. feb 2019

No bolia oba sposoby ale po cisarskom trva zotavenie vacsinou dlhsie. Osobne som cisarsky brala ako poslednu moznost na ktoru nastastie nedoslo.

iveta143
13. feb 2019

jasne ze to boli, ale po porode na to zabudnes...ja som prvy porod mala dlhsi ako druhy aj to bolelo,no nebolo to nic, co by sa nedalo pekne predychat,treba mysliet pozitivne, to je zaklad uspechu,aspon u mna to tak bolo 🙂 ak mozem porovnat,velakrat som mala zapal okostnice,strasne ma boleli zuby,no porod je oproti tomu nic...radsej rodit ako mat bolest zubov...a nemozem povedat,ze som sa vyslovene bala, skor to boli obavy,ze ake to bude, ci to zvladnem,ako to zvladnema obidva som to dala bez oblbovakov...Ale ak budes spolupracovat a robit to co vravia lekari,urcite to zvladnes aj ty...najviac zo vsetkeho som sa bala pomyslenia na cisarsky, ta sa neboj, vsetko bude ok 🙂 drzim palce

ankaevka
13. feb 2019

To nemyslis vazne,, jasne ze boli, ale skus mysliet viac pozitivne, ze ta bolest ti prinesie krasne babo..pretrpis a pride ulava, uvidis babatko a vsetka bolest sa strati

kvjetecko
13. feb 2019

ÁNO bolí to! a sakramensky to bolí. rodila som prirodzene, mam uzku panvu a teda mala som uz aj predoperacne spravene na cisarsky, ale porod ma zastihol vecer a doktor, ktory mal sluzbu povedal, ze to porodim aj prirodzene. ano, porodila som.................. a doteraz na neho spominam pri kazdom sexe.

saskia_98
13. feb 2019

@satanca bolia kontrakcie ... Pri každej kontrakcii som doktorke odpadla od bolesti a ani neviem ako som porodila lebo cely pôrod si nepamatam, matne iba nato ze potom prislo take uvolnenie. Okrem tej bolesti - tu mam čerstvo v pamati ale viac o mojom pôrode vie manžel ako ja. 😅

henikav
13. feb 2019

@satanca to neries ze si mala a utla, od toho je lekar aby vedel ci tadial babatko prejde alebo nie. Neber do uvahy co prezila tvoja mamina pred x rokmi, zmenili sa moznosti, pristroje, vysetrenia... Dobrovolne by som si sekciu nevybrala, len keby to vyzadovala situacia. Ak sa bojis bolesti, od toho je epiduralka

dzulli1980
13. feb 2019

Tak ako je individuálne vnímanie a zotavovanie sa po spontánnom pôrode, tak je to aj pri sekcii ... mala som sekciu, na druhý deň ma posadili, chvíľu som mala kolotoč v hlave, inak žiadne problémy a odvtedy fungujem nonstop 24 hodín 7 dní v týždni už skoro tri roky bez akýchkoľvek problémov ... ja som na druhý deň chodila síce pomaly, no normálne a mnohé ženy po prirodzenom pôrode nemohli stáť, sedieť, ochkali, jajkali ... to zotavovanie je naozaj individuálne, závisí aj od celkového zdravotného stavu rodičky a aj šikovnosti a odbornosti pôrodníka.

le4
Autor odpoveď zmazal
le4
Autor odpoveď zmazal
jaja23
13. feb 2019

@satanca rodila som pred 7 mesiacmi a tiež nechápem ako niekto povie, že pôrod neboli. Mne bolesti zabíjali mozgové bunky 😊 a to som sa pôrodu nebála, dokonca aj prah bolesti mam vysoký. Ale keď som malého konečne v tlačila, tak som mužovi povedala, že si ho musíme užiť, lebo druhé nebude. Fakt neskutočný zážitok, žena si nevie predstaviť co všetko dokáže vydržať, kým neporodi 😊ale podľa mňa sa Netreba báť, každý to ma inak.

patha155
13. feb 2019

😂😂😂😂😂😂😂😂😂 kvalitne pobavila tato otazka

martanela
13. feb 2019

@mia265 presne, tiež som si úplne vážne myslela, že to neprežijem... dobrá správa však je, že tá bolesť sa prežiť dá a hneď po pôrode si už na ňu ani nespomenieš 🙂

ester177
13. feb 2019

@patha155 😁😀 Vela prvorodiciek sa boji. Ja som sa nebala bolesti, ale o maleho, slabli mu odozvy. Teraz pojdem do inej porodnice, a znovu budem mat vacsi strach o neho, ako o seba. Ale tiez by som chcela rychly a bezproblemovy porod, kto by nie...

ester177
13. feb 2019

@martanela ja som po porode myslela, ze uz umieram 😁😂, potom som sa zobudila po 2 hodinach na sale, ked ma isli previest na izbu, a s pocudovanim som zistila, ze zijem 😂😂😁

0martina0
13. feb 2019

no ja som mala dva sontanne a dva cisarske ale za mna radšej sontanny len každy pôrod je iny a samozrejme každy bolestivy,len ja by som sa dopredu na to nikoho nepytala,lebo nevieš čo ťa čaka

martanela
13. feb 2019

@ester177 áno, je to presne tak! Ja som sa počas pôrodu, ešte pomedzi kontrakcie pýtala sestričky a to s plnou vážnosťou, či to prežijem. Bola som už presvedčená, že nie, v podstate nič a nikoho som nevnímala, len tú príšernú bolesť, ktorá nemala konca. A zrazu bolo po pôrode a po bolesti, akoby ani nikdy nebola, proste som to bola zase ja 🙂 Pri ďalšom pôrode to bolo detto s tým, že som si tam uprostred kontrakcií nadávala, že som sa nato ešte raz dala (našťastie to bola už superrýchla akcia) a zaprisahala sa, že cez tú bolesť už nikdy nepôjdem! A tak to aj je 🙂

fedka333
13. feb 2019

Pôrod boli jasne a neviem či to je veľkosťou dieťatka keďže prvá mala 3410 a bolesti boli intenzívnejšie ako pri druhej dcére 3730...no sťažovať sa nemôžem hlavne pri druhom pôrode trval dokopy aj s cestou do nemocnice cca 40 minút a to som ešte musela čakať kým sa sála uvoľní 😂ale ako píšu maminky zuby sú 1000000 krát horšie zvládneš to neboj sa potom ten pocit keď máš zrazu prázdne brucho a dieťatko pri sebe pocit. Na nezaplatenie...a keď prídeš domov a budeš celú noc hore,kávu na stole od rána do večera neboj na pôrod aj zabudnes.☺️

ester177
13. feb 2019

@martanela takze mas 2 deti?

ester177
13. feb 2019

@martanela ja budem mat druheho chlapca, a tak zvazujem este do tretice dievca skusit. Ak bude tento 2.porod zly, tak pri tretom by som si zaplatila sekciu. No uvidime, necham sa prekvapit 2.porodom.

0martina0
Autor odpoveď zmazal
ester177
13. feb 2019

@fedka333 ja som bola stastna, ze to syncek prezil. Na bolest som uz tak nemyslela. Aj teraz po 11 rokoch mam v mysli len ten strach o neho, co som mala pri porode. A este som sa bala, ci mi rana po siti ostane taka nariasena 😂 ale na kontrolnom utz mi jedna dr. povedala, ze po vypadnuti stehov to bude rovne, tak potom som to uz neriesila.

lucyluv
Autor odpoveď zmazal
patha155
13. feb 2019

@ester177 ja som mala rychly.. prva kontrakcia prisla o 21,30 a o 0,30 bol maly na svete.. ale taka otazka ze ci boli porod by ma v zivote nenapadla.. je logicke ze boli.. musime vytlacit cca 35cm.. kazda inac..a druha vec co ma zarazila, ze vybavit si cisarsky??? wtf.... really?? ja som mala komplikovane tehu aj porod a som ani na sekundu neuvazovala nd cisarakom..

nini1010
13. feb 2019

Nie,šteklí...

w123
13. feb 2019

Ahoj ja som rodila pred mesiacom cisarskym rezom a skusenost mam len s nim. Bolet boli, uprimne velmi, ale nieje to nic co sa neda vydrzat, netreba sa dopredu stresovat, prve dva dni boli strasne potom uz dobre a po mesiaci uz ani nevies ze si rodila 🙂

hettinka
13. feb 2019

Radšej ako cisársky si treba vybaviť epidural, dulu, dobrého lekára, ktorému veríš... a riadny predporodny kurz, pripadne navštíviť psychológa, ak je strach príliš veľký. Ja som sa prvého pôrodu nebála, však som nevedela, do čoho idem. A druhého som sa nestihla báť, keďže sa maly narodil o 2 týždne skôr a ešte som to nečakala... inak, obe deti boli do 2 hodín na svete od silnejších kontrakcii.
Tie prvé bolesti boli skôr ako horší menzes. Nič hrozne, čo by sa nedalo vydržať. Samozrejme, úplne bez bolesti to asi nejde.

ester177
13. feb 2019

@hettinka ja som si dala epiduralku, a bola to chyba. Pichli mi ju az ked som bola na 8, (11hodin do obeda) a potom sa to nejak este spomalilo, tak mi davali najvyssie davky oxytocinu a maly sa zacal dusit. Porodila som az o 17:15, takze 6 hodin strachu o synceka. Ked uz odozvy neboli vobec, potom rychlo zvon. Takze kto si to nezazil, nech nekritizuje zenu, ktora chce sekciu. Ja chcem 2. najprv skusit prirodzene, snad to bude lepsie tentokrat. Ale EPI uz nechcem ani vidiet. Zeny s nizkym tlakom by si ju dat nemali...