Boli ste na ultrazvuk v 20. týždni?

ciremik
13. dec 2015

Ahojte. v 20tt sa chodi na utrazvuk na prezretie dietatka, mna ale v Kosiciach posielaju na 3D za 45€.
Kamoska v BA bola v tomto tyzdni na bezny ultrazvuk, kde urobili to iste vysetrenie, ktore je potrebne a hradi to poistovna.
Ake mate skusenosti? (mam po krk zarabajucich doktorov, lebo pri ultrazvuku v 12tt citujem "nebolo nic vidiet" ale 45€ uvideli)

andisko
13. dec 2015

🙂 pekne napisane. treba ist k specialistovi. tu v BA su traja vychyteni napriklad. vedia odhalit vyvojove chyby takmer s takou presnostou, ako keby si isla na amniocentezu. vacsina toho vysetrenia je v 2D. takze to co potrebujes, nie je ani tak 3D, ako specialista na morfologicky ultrazvuk. ked takeho najdes, treba ist, je to super. vidi napriklad, ci komory srdca pracuju spravne. ci je zaludok naplneny plodovou vodou a funguje. ci sa vyvijaju zrenicky.. je to super. ja som bola pri druhom dietati v BA u Holana, on je TOP! predtym u Cunderlika a Slezaka, ti boli dobri tiez, ale nie az tak ako Holan.

limetka69
13. dec 2015

Tak moje informácie sú, že povinné sú tri utz, nikto však nepovedal, že tie veľké. Mne bolo povedané, že morfologicky utz nie je povinný, ale odporúčaný. Tiež som zaň dala 45 e a ten tretí v 30 tt som už odmietla, lebo tiež nemienim podporovať ich biznis. A za tých 45€ v 20 tt, som určite čakala viac, bleskovo ma prezrela cca 10:min a ak som to chcela na USB tak plus 15 €, že ha ha ha. Pokukame po pôrode. A ešte mi nezabudli odporučiť kontrolu v 30 tt. Stačí mi co mi povie môj gynekológ.

janna88borin
13. dec 2015

3d utz je morfologicky, kde specialne vyskoleny lekar popozera vnutorne organy, mozog, poriadne ho pomera, urcite znaky pritomne u babatiek s DS a pod., ja som za to dala 50eur a nelutujem, bola som potom spokojnejsia. V 30tt som uz bola na klasicky utz u mojho gynekologa.

usmiateslniecko
13. dec 2015

ja som bola na utz v 12,20,30tt a ani jedno vysetrenie som neplatila, kazde z tychto vysetreni trvalo v rozmedzi 15-20minut, dr. porobil vsetky merania

zunolu
13. dec 2015

Pri všetkých deťoch ( 3 ) som bola v 20tt na normálnom sone a všetko v pohode doktor zmeral aj srdce ( komory ) hlavu, ruky, nohy, vnútornosti ....

seahorse27
14. dec 2015

UTZ v 20.TT je najdolezitejsi a urcite sa oplati ist k specialistovi s certifikátom. zasa hocikomu by som 45E nedavala len preto, ze ma 3D sono. Ja som bola u odbornika za 50E a nelutujem - odchadzala som s takmer 100%-nou, istotou, ze moje babo ok. Po UTZ u môjho gyn, by som taka kludna nebola. Moj nazor je, ze na tomto netreba setrit, len si treba vybrat dobrého specialistu 😉

szuszana
14. dec 2015

Ahoj, ja som bola v Martine u špecialistu, nakoľko prvé bábo sa narodilo s chorým srdiečkom a nikto si to nevšimol na ultrazvuku ani v ba, ani v pp a ani v kk. Martin vrelo odporúčam, stálo to 50 eur, ale ešte nikto mi tak dokonale dieťa neukázal, bolo to fantastické, videla som celé srdce, cievy, mozog, nos aby sa vylúčil downov syndróm. Zmeral kosti, hlavu, proste kompletka.

maminka1986
14. dec 2015

ano bola teraz v 24tt som na 4D v martine u MUDr.Grochalu-skvelý pristup,ochotný,milý,všetko pomeral kompletne,ukazal nam srdiečko ako maličkemu pumpuje krv a že je všetko v poriadku,hned určil pohlavie proste je profik..
maličký sa nechcel ukazat tak som 3x bola vonku po schodoch sa prejst ale nepomohlo velmi..placnetu mam napredu tak mu toršku prekrývala tvaričku a doktro chcel urobit kvalitnu fotku!
nakoniec urobil ale on nebol spokoný tak sme 8e neplatili za foto 🙂 ale 50e za vyšetrenie
on je najlepši odbornik na prenatalne sono ako som čitala o nom a bral nas presne načas!

zuzanaete
14. dec 2015

Lekar, aby spravne skontroloval babatko, nepotrebuje pracovat s 3d. 3d sa zapina na chvilu pre radost rodicov. Kludne mozes ist na morfologicky ultrazvuk napr. do nemocnice a nebudes nic platit. Taka moznost je v BA. Zazila som raz a natrafila som na taku "skvelu" doktorku, ze som si povedala, ze nikdy viac. Mozno fakt smola. Potom som isla sukromnemu a to sa nedalo porovnat. Ten pristup proste uplne iny. Je smutne, ze som si musela priplatit za ludsky pristup, lebo ine vyhody som nevidela.

nataliadaniel
15. dec 2015

Vcera som bola na sone v 20t. u odbornicky. Vsetko bolo v poriadku akurat potom ako keby babo sa nechcelo viac ukazat a schulilo sa do klbka 🙂 tak do tyz.idem opat na skontrolovanie chrbtice,pupocnika a zaludka kt.nemohla dostatocne skontrolovat. Lekarka povedala ze nema naplneny zaludok. Mali ste s tym nejaku skusenost co to znamena? dakujem

sladkamiki
15. dec 2015

Môj gyn. mi zatiaľ robil utz (aj 3D) na každej poradni. Pričom v 12,20 a teraz najbližšie v 30tt bude ultrazvuk "veľký"precíznejší so všetkými meraniami čo k tomu patria. Peniaze nepýta, platila som iba jednorázovo 10 EUR za všetky fotky na usb klúč počas celého tehu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre