Brať, či nebrať Duphaston?

mamina321
8. jún 2015

Ahojte,
Potrebujem poradit, min.rok som mala dva potraty, po prvom mi dr nakazal uzivat duphaston ked zistim ze som tehotna. Napriek jeho uzivaniu som potratila. Teraz som zistila ze som tehotna, som par dni po vynechani MS a neviem ci uzivat alebo neuzivat duphaston. Hovorim si ze naposledy mi nepomohol, ze ci to nie je zbytocne? Alebo preventivne fakt nasadit?

ruthike
8. jún 2015

Je velmi tazke ti poradit - cela tvoje gynokologicka historia je dolezita.Skus nazor druheho lekara. Bola aj diagnostikovana pricina predchadzajucich potratov?Vakom tyzdni si potratila? V akom stave si mala krcok maternice? Robili ti kyretaz? Spravil ti tvoj doktor komplexny hormalny obraz z krvnych testov?Ukazalo sono, ze mas nedostatocnu vystelku maternice?Moznoze mas v dobru hladinu progesteronu, ale treba ti ine hormony.To su len niektore otazky, ktore by bolo treba vediet na nejaku fundovanejsiu radu.Duphaston je dobry v pripade ak mas potiaze s vynosenim, ak sa otvaras, ale v pripade ze dietatko ma zdravotne problemy, tak je riziko potratu stale vysoke. Aj genetika a chemicke procesy (velmi male percento zien - teda ich tela vnumaju tehotentsvo ako nepriaznivy stav a biele a telo sa snazi tehotenstvo ukoncit)

ruthike
8. jún 2015

@mamina321 nech sa akokolvek rozhodnes -sa setri, nezdvihaj nic tazke a preventivne sa odporuca aj stranit sexualneho kontaktu do takeho 7-8 tyzdna pokial ti samozrejme doktor neodporuci este aj dlhsie. Pi aspon 2 litre tekutin denne

mamina321
autor
8. jún 2015

@ruthike dakujem za odpoved... Oba potraty som mala na prelome 5\6 tyzdna, robili mi aj kyretaz. Hormonalny profil mi nikdy nerobili. Akurat po druhom potrate som bola na endokrinologii a zistili mi zapal stitnej zlazy a beriem euthyrox. Takze to mohla byt mozna pricina potratov. Asi skusim zavolat gynekologovi.

ruthike
8. jún 2015

@mamina321 mrzia tvoje straty, stitna zlaza by za tym naozaj mohla byt, vie to narobit neplechu. Nanestastie nemam potrebne vedomosti, aby som vedela poradit ohladne stitnej zlazy, treba sa uistit, ze tie lieky nemaju nevhodne kontraindikacie - poskodovanie babetka, alebo prirodzenych procesov pocas tehotenstva. Je super, ze si otehotnela, to je to hlavne, drzim palce s tehotenstvom.

Skus sa pozriet na fertility.sk ci tam nie su nejake clanky ohladne stitne zlazy, to poradenstvo neviem, ci za nieco stoji, pani je vzdelana, ale nie je doktor

mamina321
autor
8. jún 2015

@ruthike aj tak dakujem velmi pekne!

duun
8. jún 2015

Hormonalny profil.. urcite. Ak nie tvoj gynekolog, tak by som len kvoli tymto vysetreniam sla do nejakeho centra liecby neplodnosti - maju skusenosti, priamo sa na to zameriavaju, urcite ti pomozu. Ohladom financii, vacsina veci je hradenych poistovnou, ja som doplacala sem tam 3-4 eura za niektory odber. Treba vediet na com si, nie sa trapit pokusmi. A sama viem, ze "bezny" gynekolog je zvycajne tak prepracovany, ze v ramci tych par minut, co ma na jednu pacientku taketo veci nema sklony riesit, ZIAL! ..a cest vynimkam.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre