icon

Celé sa to komplikuje

pragmaticka
1. apr 2013

Ahojte babenky. Priosim o Vasu radu. A sice vyse roka sme sa snazili s priatelom o babo. Bohuzial neuspesne. Medzitym som ale dostala vypoved z prace a teraz si uzivam na nezamestnaneckom (zijem v zahranici a z nezamestnaneckeho tu viac ako dobre vyzijem). Uz som mala jednu ponuku prace ale odmietla som ju ( nie je to presne moj vysnivany job). Momentalne som ale v stredu pozvana na druhe kolo do jednej super firmy a na fakt velmi zaujimave miesto, kt. strasne chcem. Medzitym som si pomyslela ze ked mam teraz cas dam sa kompletne vysetrit (koli neuspesnemu otehotneniu). Z hormonal. obrazu mi doktor zistil znizenu funkciu stitnej zlazy a poslal ma na specialne vysetrenie ktore mam o dva tyzdne. (Takze toto bola do vcera moja aktualna situacia, s hlavnym cielom dostat ten job kde idem na druhe kolo a dat si dokopy stitnu zlazu a opat sa snazit uspesne otehotniet!). Vcera rano, kedze mi meska menstruacia som si urobila test , kedze mi nesedelo ze som mala este dva dni pred menzesom a vcera opat slabucke hnede spinenie, no menzes nikde. Po stovkach negativnych testov som nechcela verit vlastnym ociam, ked som zbadala dve ciarky. Zacali sme sa s manzelom tesit, no asi predcasne, kedze dnes som dost velmi spinila (tmavo hnedo-cervena farba), len rano, teraz mi to zase ustalo. Brusko boli ako pred menzesom, inak ziadne priznaky. Bohuzial je dnes vsade sviatok a dalsi test si nemam kde kupit, takze pockam az do zajtra a preverim si ci je test stale pozivitny, alebo som to uz potratila. Nooo a teraz mam viacero otazok na Vas, viac skusene. Co by ste robili na mojom mieste? Ak ma ta firma zoberie a ja fakt budem nadalej tehotna, mam zobrat ten job? Nie je to neferove z mojej strany? Ked im hned po skusobnej (len jeden mesiac) poviem ze som v tom??? Ak ten job ale nezoberiem moze sa stat ze o to babo este v prvom trimestri pridem a budem hrozne lutovat. Co by ste urobili vy? S peniazmi problemy nemame, takze ak by som zostala na nezamestnaneckom a zaroven tehotna, bez problemov vyzijeme, ide len o to ze sa bojim ze to dietatko sa neudrzi a ja zbytocne pridem o super moznost prace! Takze co by ste robili vy? Okrem ineho mate nejake skusenosti so spinenim resp. slabym krvacanim v 4.-5. tyzdni tehotenstva. Aka je moznost ze to babo sa udrzi aj napriek mojim vysokym hodnotam stitnej zlazy?? (este ju neliecim , kedze vysetrenie mam az o dva tyzdne). Kedy by som mala ist ku gynekologovi? Velmi pekne Vam dakujem za Vase postrehy a rady.

soldi
1. apr 2013

@pragmaticka ak mas hodnoty stitnej zlazy velmi zle, tak je bohuzial velka pravdepodobnost, ze sa babo neudrzi. na druhu stranu mozes si vypytat prednostne vysetrenie.
na pohovor kazdopadne chod, pises, ze to je druhe kolo, nemas istotu, ze Ta zoberu.
zvysok doriesis podla dalsej situacie

dari226
1. apr 2013

spinenie je normalne.s tou st.zlazou sa nevyznam.
ale ked je to tvoj vysnivany job tak ked ti ho nukaju ber ak sa ti paci ak nie tak pride dalsia praca,a neferove kvoli zamestnancovi?,co je uz dneska ferove?kto povedal,ze nemozes pracovat ako tehotna,mozno este ziskas skusenosti ktore sa ti po materskej zijdu a aj zivotopis bude lepsie vyzerat,rob ako sa tebe paci a neber ohlad na druhych.
k lekarovy by som zavolala hned ako budes mat moznost

pragmaticka
autor
1. apr 2013

@dari226 tiez som na to myslela zeby som nato kaslala a zobrala tu pracu. No bojim sa ze ked im v 3. mesiaci oznamim ze som v tom (bolo by to v tom pripade uz po prvom odrobenom mesiaci), zeby sa ku mne moj nadriadeny spraval nepekne, resp. by ma sikanoval a inak mi zneprijemnoval dni - zbytocne som mala stresy a taaak. Ale inak s tebou absolutne suhlasim, zeby to urcite lepsie vyzeralo v mojom zivotopise a novo nadobudnujtej praxi...Tiez som myslela na to, ze ak by to vsetko tak vyslo ako sa obavam (cize aj tehotna, aj nova pracovna zmluva), ze by som ich proste oklamala ze som o tehotenstve nevedela ked som ich ponuku prijala a podpisala zmluvu. Ved vela zien pomaly aj do tretieho mesiaca ani nevedia ze su tehotne...len ci by som teda toho bola schopna a ci by som to urobila aj dost presvedcivo, to fakt neviem, kedze klamat nie je moja silna stranka. ☹

pragmaticka
autor
1. apr 2013

@soldi dakujem za radu...tiez som myslela na to ze ak bude test nadalej pozit. zavolam hned ku doktorke a dam sa predsnostne vysetrit, nech mi hned nasadia liecbu. Co znamenaju zle hodnoty? Mas s tym skusenosti? som mala TSH tusim okolo 4,5.....

dari226
1. apr 2013

@pragmaticka nikoho do toho nic kedy si otehotnela a kedy si sa to dozvedela,nemusis klamat,jendoducho povies ,ze si tehotna ked pride vhodna chvile a bude,sef ta nijako nemoze do nicoho nutit a ani ti robit stresy ked si tehotna8moja sefka bola krava a robila som vsetko ako predtym a ver mi neboo to lahke)teraz by som si uz povedala svoje!
na druhej strane nevies ako zareaguje mozno bude vsetko ok,urocte tam bude niekto kto ta bude zaucat a potom mozno bude robit len take lahsie veci(neviem aka je to robota),ale ked sa ti to paci tak do toho kludne chod,vypoved mozes dat aj ty ,ale oni tebe nie 😀

pragmaticka
autor
1. apr 2013

@dari226 mas pravdu, dakujem. a je to VS pozicia, takze nejde o manualnu pracu..myslela som aj na to ze sa spytam na urade prace, co by mi oni poradili...ved uvidime ako to cele nakoniec dopadne..

lenuskaa33
1. apr 2013

@pragmaticka drzim palce... to nič neznamená že máš zlé výsledky, aj moja sesternica mala... a otehotnela...doktor jej na to povedal že je prírodný úkaz... a čo sa týka tej práce, tiež by som ju zobrala... držím palce nech Ti všetko dobre dopadne 🙂

soldi
1. apr 2013

@pragmaticka tam nejde o jednotlive hodnoty, ale o ich vzajomny pomer.
mne sa moc nepaci co Ti pise
@dari226
podla mna treba byt v zivote cestny a neklamat, ked to nie je pre Teba prirodzene, to sa akurat obrati proti Tebe.
faktom vsak je, ze takto na zaciatku je vsetko velmi neiste, preto je zvykom o tehotenstve moc nehovorit prve tri mesiace.
uvidis, ako sa situacia vyvinie. zelam vsetko dobre a aby si jednala podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia 🙂

apvn
1. apr 2013

mne sa stalo niečo podobné, ale tak, že som zmenila zamestnanie, bola to prácu ktorú som strašne chcela a nelutujem to a počas skúšobnej doby som zistila že som tehotná. Oznámila som to až po uplynutí skúš.doby. Nebolo to plánované otehotnenie, ale bolo to zvláštne im to oznámiť, aby si nemysleli že som to spravila naschvál. Šéf ten to prijal, bol super, odobral mi aj nejakú prácu aby som sa nestresovala, ale dozvedela som sa aj také reči, že už som to vedela ked som nastupovala a tak, takže si nevyberieš. Ale kolko ludí, tolko chutí. Či by si vedela, že si tehotná, alebo nie pri podpise zmluvy, aj tak si budú myslieť svoje, takže to máš jedno. Čo sa týka štítnej žlazy, ja mám zníženú funkciu, ale liečenú už 3 roky, takže to je iné.

denisienkaf
1. apr 2013

Ahoj,ja mam tiez znizenu funkciu stitnej zlazy-ked som o nej este nevedela,tiez som nemohla otehotniet,gynekolog mi na to prisiel a hned som zacala chodit k endokrinologicke-no a po pol roku liecenia som otehotnela-musela som sice byt sledovana ohladom stitnej,ale vsetko bolo bez problemov.Len ta chcem upozornit-ak si naozaj tehotna,okamzite musis k endokrinologicke,pretoze pri neliecenej stitnej by tvoje telo dietatko bohuzial zo seba vypudilo-bralo by ho ako nieco,co k tebe nepatri..tak drzim palec,nech ti to dobre dopadne!!

emakiki
1. apr 2013

@pragmaticka aj ja si myslím, že ak ti prácu ponúknu mala by si ju prijať... ja som tak nastupila do novej prace a snazili sme sa o babo... a týžden pred skoncenim skusobnej doby som zistila, ze sa zadarilo... zamestnavatelovi som to chcela samozrejme oznamit az o tyzden...ale bohuzial som to nestihla, tri dni na to, ako som zistila ze som tehotna, som dostala vypoved... takze ber... a co sa tyka toho spinenia aj ja som spinila na zaciatku... treba len oddychovat a verit ze to bude dobre... predpisali mi tabletky...teraz sa už neviem dockat, kedy sa nam malinka narodi...som v 32 tt... 🙂 drzim palce...

sense
1. apr 2013

pracovnu ponuku by si mala prijat, a neboj aj so znizenou funkciu stitnej zlazy sa da otehotniet a tehotenstvo udrzat....som zivym prikladom jedine co sa spravilo castejsie sa kontrolovali hormony stitnej zlazy a zvysili mi davky hormonov....

cawes
1. apr 2013

Ja som tiez krvacala prvy trimester a to dost casto. A vsetko bolo v poriadku. Na pohovor by som sla a po skusobnej dobe oznamila ze som tehotna. Ved predsa nie kazda to zistime tak skoro.

pragmaticka
autor
1. apr 2013

babenky ste zlate..velmi pekne dakujem za vase skusenosti a nazory...

dari226
1. apr 2013

@soldi cestny a neklamat?ved sa jej nikto nebude pytat ci je tehotna a ked hej tak ich do toho nic.ked je clovek uprimny v takejto zalezitosti tak sa na teba vykaslu a mozes ist,nie kazdy to ma tak dobre ,ze by mohol ostat doma,niektory potrebuju pracu aj na zaciatku tehotenstva aby mohli vyzit a aj tehotna zena dokaze pracovat.
mna uz nikto nezamestnal ked som hladala robotu a vedeli ,ze som tehotna,kde je potom spravodlivost 😔