Čo je nebezpečné konzumovať?

inkam26
6. júl 2016

Ahojte dievčatá možno len zbytočne stresujem, ale chcem sa opýtať jedla som zemlu so salámou až neskôr som zistila ze má saláma takú pachuť ako obyčajne, teoreticky mohla sa začať kaziť , som v 23 tt, mohlo by sa niečo stať?

dominikav123
6. júl 2016

Ano. Sracka 🙂

luciannka83
6. júl 2016

nič ti nebude, neboj 🙂

inkam26
autor
6. júl 2016

Ďakujem za odpoved 😘

sono2
6. júl 2016

Možno vôbec nič. Možno ťa prezenie. Dávaj si pozor aj keby si nebola tehu, predsa saláma je tak odolná, treba jej fakt dlhý čas, aby sa pokazila. Ak si nosiš jedlo, použi malú chladničku, budeš mať jedlo chránené. Akonáhle má niečo pachut vypluj to, nechápem, prečo si to jedla. Nikdy som nič s pachutou nejedla. Veď viem, ak jedlo je dlhšie niekde saláma, šunka, chytím ovoniam, či neni klzka, nema povlak nesmrdi.

marcelatje
6. júl 2016

@sono2 😀 mm je farboslepy. Bezne sa cuduje preco mu vyhadzujem salamu z chladnicky. On totiz nevidi ze je zelena 😀 a ak aj rovno nesmrdi normalne by to jedol 😀

sono2
6. júl 2016

@marcelatje veď to kým je saláma zelená veď ju musíte mať 2 mesiace V chladničke a zeleneju skôr šunky na teple V chladničke skôr pleseň.

marcelatje
7. júl 2016

@sono2 2 mesiace? Ved si kupi 15 dkg nskrajanej salamy do prace nezje vsetko a o dva dni je v haji. Ktora vydrzi 2 mesiace?

sono2
7. júl 2016

@marcelatje tak to nemyslíš normálnu salámu. Ale asi šunkovu. No tak mne v chladničke dlho vydržia potraviny. Neviem, mozno slabo chladí.

natalym
7. júl 2016

@sono2 Tebe vydržia potraviny v chladničke 2 mesiace?

marcelatje
7. júl 2016

@sono2 je pravda ze v salamach sa velmi nevyznam no sunku a salamu este rozoznam 😀 2 mesiace vydrzi mozno vcelku cela stangla nie? Schvalne idem zavolat mame nech to pozrie.

marcelatje
7. júl 2016

@sono2 takze na salame sice nie je uvedwne ci vydrzi 2 ci 3 mesiace ale objednava kazdy tyzden cerstve a ani jedna salama nemala dlhsiu trvanlivost ako do konca mesiaca. Rozumiem tomu tak ze po nakrajani sa jej zivotnost rapidne skrati 😅

sono2
7. júl 2016

@natalym napísala som dlho. Tak, mám vzduchom chladenie fakt dlho vydržia potraviny ale salámu tá sa hádam ani nedá pokaziť, hej, 2 mesiace to som prehnala ale par týždňov určite, aj keď to som tak od oka, lebo viem, že keď pokazena saláma, tak to musíme na ňu zabudnúť fakt že dlho. Ale za dva dni sa mi teda nikdy nič nepokazilo ani šunka nie.

sono2
7. júl 2016

Tak ženy pozerala som moju salámu a mam tam do 6.8. A už ju máme 2 týždeň v chladničke celá. Ale ja žijem v Rakúsku takže, nemám moc skúsenosti so slovenskými výrobkami. Tak som tak podľa seba sudila. Veď dúfam, že sa nikto nehnevá.

marcelatje
7. júl 2016

@sono2 ja sa nehnevam, diskutujem 😀 zaujima ma to leby my takto skutocne veka vyhadzujeme 🙄 a to je vakuovo balena alebo stangla vcelku? Lebo nakrajana salama z obchodu jednoducho nevydrzi

sono2
7. júl 2016

@marcelatje celá a fakt, ja som salámu ešte pokazenu nemala vážne. Šunku som minule vyše týždňa voňala som opiekla radšej. Len problém je že na Slovensku to krajaju dopredu, veľakrát som sa stretla, že na šunke bolo vidno že bola zamrazena! Má také póry to poznám. A keď ti toto nakraja baba jasne že to je v háji za chvíľu tu ti krajaju čerstvo alebo aj vákuové pekne vydržia alebo celú malú takú kúpim. Ale veľa robí aj chladnička vážne. No to chápem že za dva dni V háji to0je hrozne málo to chápem že nič len vyhadzujete! Veď kedysi si pamätám sme kupovali lovecku veď sme ju nosili hore dole až bola suchá ako fras teraz to je blato 😡

marcelatje
7. júl 2016

@sono2 mne sa neoplati kupovat stanglu lebo to jedava iba mm. Ale niekedy si kupi tu lovecku na polovicu s otcom ale tiez dlho nevydrzi no to skor kvoli tomu ze ju zje 😀 moja mama ma obchod sunku kupujem u nej. Malokedy mam na nu chut a aj to musi byt extra jemne nakrajana 😀 aj salamy niekedy pre mm kupujem. No najcastejsie si kupuje on sam v Tescu cestou do prace a to mas pravdu krajaju to dopredu 🙄

sono2
7. júl 2016

@marcelatje no ja som to videla v karfure. Potom to predávali všeliako vákuovo za polovicu alebo tretinu lebo to už kadejaké bolo ktovie koľko nakrájané aku dobu. Veď toto😕 treba čím suchšiu kúpiť. Ani ja to nejem ale manžel musí mať vždy V chladničke človek potrebuje mať ja mam stále syr saláma nejaká musí byť. Tak pekný deň😊

natalym
7. júl 2016

@sono2 Tak saláma dajme tomu hej, ja tiež len diskutujem sa pýtam, som zvedavá.
Šunka tak dva dni, potom sa mi už nedá, nemám rada povlaky a nepekný vzhľad. Radšej kupujem menej a častejšie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre