Čo ovplyvňuje tvar bruška?

25. júl 2023

Dievcata, som druhykrat tehotna, druhykrat chlapec a teda zaujima ma, co ovplynuje tvar bruska. Lebo opat ho mam ako pri prvom dopredu vypukle, spicate, a pupok trci von. Takze na mna platia tie povedacky, ze chlapec a brusko spicate.
Co ale pozeram mnohe mamicky maju aj pri konci tehotenstva brusko stale s pupkom vpadnutym dnu.
Cim to je, ak nie pohlavim? Postavou? Ja som odjakziva chuda, na bruchu ani gram tuku navyse nemavam, preto si hovorim ze mam asi to brusko tak s pupkom dopredu. Neviem.
Ako to mate vy?

jana_eyre_2
25. júl 2023

Určite postavou, uložením dieťaťa a placenty, množstvom plodovej vody, typom pupku.. aj orgány sa určite neposunu zakaždým rovnako.. ja mám tri deti, brucho som mala vždy hrozne veľké, či to budú dvojičky som počula asi 100x.. mám dvoch chlapcov a dievca nepamätám si či typ brucha na mňa sedelo, len viem že pri dievčati som najviac pribrala, lebo som zadržiavala vodu.. bola som opuchnutá viac ako pri treťom kde som mala aj preeklampsiu.. mala sa narodila obrovská.. inak ja som nízka žena a mala som všetky deti veľké, takže aj to urobilo mnohe...

jaskolka
25. júl 2023

Pohlavím dieťaťa určite nie. Ani postavou nemusí byť. Poznala som žeby, čo boli chudé ako spageta a brucho skoro žiadne, alebo silnú mohutnú vysokú ženu a brucho mala výrazne od 4 mesiaca. Sama som silnejšia a tehotenstvo bolo viditeľné skoro. Záleží to od uloženia bábätka, pomerov v ženskej panve, obvykle každé ďalšie tehotenstvo je "viditeľnejsie" skôr. Takistonizstvo plodovej vody môže urobiť veľa,posun vnútorných orgánov môže byť v každom tehotenstve iný, záleží aj na pružnosti koze tej ktorej ženy.
Pupok obvykle je ku koncu tehotenstva vytlačený vonku preto, že ho proste vytlačí maternica. Ale nie je to pravidlo, rovnako ako trebars nie každá žena má "lineu negra" alebo tmavšie dvorce bradaviek.

lauriik
25. júl 2023

Podla mna od brusnych svalov. Ked mas pevne sikme brusne svaly tak brucho bude rast skor dopredu.

autor
25. júl 2023

@jaskolka no praveze ja tiez mam mini brusko na 25tt, len proste je spicate a taha sa dopredu. Kym si nedam nieco vyslovene obtiahnute, ani nevyzeram ako tehotna.

@lauriik To by slo. To mi pasuje. Lebo presne take ho mam a brucho ked nie som tehotna, tak mam uplne ploche a tym ze cvicim, aj pevne. Take iste som ho mala aj pri prvom tehotenstve.

suzitok
25. júl 2023

Ja som postavou tiež chudá, ani gram tuku, do 24tt som nosila svoje pôvodné oblečenie, ani náznak tehotenskeho brucha. Ked uz narastlo, mala som ho vždy guľaté, rovnomerne rozlozene a pupok bez zmeny. A mám troch chlapcov.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
suzitok
25. júl 2023

@elizabet173 presne aj ja tak, komu som nepovedala, ani nevedel že som tehotná, tiež som nechápala odkial tie obrovské deti vytiahli, kde som ich mala.. 😀

nevenka
25. júl 2023

Ja mam 4 deti, 2 chlapci a 2 dievcata a brucho stale rovnake, pri prvom som mala mensie, viac dopredu a pri dalsich uz velkeee, gulate...

sono2
25. júl 2023

Mne toto jedine sedí z babských povedačiek. Áno špicaté chlapec, respektíve len z predu. Dievčatá idú do bokov

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sono2
25. júl 2023

@elizabet173 nie len mne to sedelo, áno chlapci idú do predu.
Možno si sa ty tak videla, a iní ta videli ináč, aj to môže byť uhol pohľadu.

thoughtfulweirdo
25. júl 2023

@lauriik Na mňa toto nesedí, pred prvým tehotenstvom som bola mega vymakana a brucho sa mi rozlialo kdesi do chrbta 🤭 pred druhým na bruchu skôr huspeninka než svaly a brucho špicaté vystrcene dopredu, zozadu ani nebolo poznať, že som tehotná 😅

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
25. júl 2023

@elizabet173 ved toto ja si tiez nemyslim ze to je pohlavim, aj ked to na mna plati, ze dvaja chlapci a brusko spicate. Preto so hovorim, ze bud postavou, alebo tym ci mamicka sportovala pred tehu alebo nie. Tak som bola zvedava ako to je u inych.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sono2
25. júl 2023

@elizabet173 tak keď to je také nelogické, tak, prečo to všetci riešia...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miminka91
25. júl 2023

No pohlavím istotne nie, to je proste mytus 🙂 Ale pride mi neskutocne vtipne ako si to vedeli zakazdym stare baby podla seba vylozit. Ty mas spicate brucho - ty budes mat na 1000% chlapca atd. Alebo ked zena v tehotenstve opeknie, tak bude mat chalana. No mne sa teda veru nezdalo ani pri jednom chlapcovi, este aj akne sa mi porobilo 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre