Čo znamená, keď doktor povie, že ste tuhá?
ze ste tuha (ako pred porodom)?
ake to ma nasledky?
je nutna sekcia?
@keira mala som podobny problem.. vraj u provorodiciek je to bezne.. davali mi cipky na zmaknutie krcka.. zaviedli mi tabletku ktora mala spustit kontrakcie, liali do mna oxinotocin, mala som epidural a aj tak som sa velmi pomali otvarala.. mala som kvoli tomu dlhy narocny porod.. este k tomu bola mala otocena ritkou.. ale tymto ta nechcem strasit.. prave naopak.. nicoho sa neboj.. na porodnej sale vedia co maju robit.. ty ich pekne pocuvaj a snaz sa byt co najviac v klude.. neboj, vsetko dopadne dobre 😉 ak ti mozem poradit.. daj si epidural.. trochu napomaha k maknutiu krcka.. ale najviac ti pomoze prekonat celu prvu dobu porodnu.. ktora moze trvat pri neotvarani sa velmi dlho.. u mna 18 hodin
este jedna rada.. mysli pozitivne.. psychika je velmi dolezita.. drzim palceky a zelam ti rychly a bezproblemovy porod 😉
@keira svagrina bola tyzden po termine, podla doktora krcok tuhy, vobec to nevyzeralo na porod, prisla domov z poradne, a 5 hodin neskor uz bola naspat s kontrakciami, a za necele tri hodiny sa krcok otvoril bez akejkolvek chemie a bez problemov porodila 😉 takze to sa moze zmenit aj za par hodin 🙂
@keira no ja neviem, ale ak ti to ten dr. povedal takto ako pises 😅 tak mi to pride trosku smiesne
urcite ti nepovedal "Pani xxx, ste tuha." lebo taketo spojenie mi pride uz ako tuha v marnici 🤐
nepovedal nahodou ze "mate tuhy krcok"? alebo? a ak ti to vysvelil a len chces pocut pribehy mamiciek tak skus tu:
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/neotvorila-som-sa-pri-prvom-porode-bude-to-tak-aj-pri-druhom/
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/ked-sa-krcok-maternice-neotvara-co-robit/
Ja som mala tiez dost tuhy krcok pri prvom porode (40+3tt), dali mi na to nejaku injekciu, ktora trosku pomohla ale nie uplne, otvarala som sa pomaly ale nakoniec to slo, len som sa velmi potrhala. Ale kontrakcie som nemala az take bolestive, dali sa vydrzat.
Nenechaj sa vystrasit sekciou, telo sa pomalsim porodom velakrat chrani pred poraneniami a pokial su ozvy dobre tak je to OK.
Zmaknutie krcka sposobuju aj prostaglandiny ktore sa nachadzaju v ejakulate takze miesto tabletky mozete skusat aj takto. A vraj otvaraniu krcka dost napomaha aj bozkavanie sa pocas kontrakcii, ale nemam to overene, pri prvom som o tom nevedela a pri druhom sme nestihli. 🙂

@keira podla mna myslel ze krcok je tuhy, nemakne a neotvara sa. stale sa moze otvorit, jedine ze by si mala ukonceny 41tt, to by ta mozno skusali vyvolat cipkom, resp. otvorit porodne cesty, zmaknut ten krcok.
ak nemas iny problem a este naozaj nerodis (nepises z porodneho kresla) tak je stale nadej ze sa otvoris