icon

Dávajú ešte rodičkám klistír?

vasjar
2. jún 2021

Ako je to teraz s klistirom počas pôrodu? Dávajú ho ešte?

Strana
z2
majulino
2. jún 2021

Áno stále dávajú pred pôrodom

tehotna40
2. jún 2021

Záleží kde, keď máš vybratu pôrodnicu, väčšinou majú na stránke. Napr ja som rodila v Topoľčanoch a tam môžeš klistir odmietnuť.

majulino
2. jún 2021

@tehotna40 všade ho môžeš odmietnuť.

pribinak
2. jún 2021

@vasjar nemusíš si dať. Dá sa v lekárni kúpiť tabletka.

petamich
2. jún 2021

@vasjar v BA vo vacsine porodnic ti daju cipky, idealne ked stihnes este doma a na prijme sa pytaju, ci bola/nebola stolica doma - klistir uz nerobia automaticky

barus26
2. jún 2021

@petamich no napr na kramároch čo viem tak klistir frci jedna radosť 🤣

petamich
2. jún 2021

@barus26 jemine fakt? na porodnej priprave nam spominala Ruzinov a Antolsku a jasne Koch, ze tam takto tie cipky a odporucala stihnut to doma v klude, ze mensi stres, tak som tam automaticky zahrnula asi aj tie Kramare 🤷‍♀️🙈 tak sa ospravedlnujem za generalizaciu, Kramare asi teda nie

maminkadeticiek
2. jún 2021

Jasne.Ale neboj,ver ze v tej chvili ked budes rodit bude klistit naozaj tvoj najmensi problem.Doslova a do pismena.Poznam sice aj prijemnejsie veci ako zadrziavat 10 min stolicu,ale takto ti poviem,radsej tak,ako sa tam potom pri porode s prepacenim posrat.Je to normakne,oni su zvyknuti,ja viem,ale ja nie.

barus26
2. jún 2021

@petamich ja som tam ležala týždeň a keď prijali pacientky na plánovaný cisarak tak im ráno robili klistir. Alebo aj kamošky čo rodili prirodzene tak im robili. Ja som sa toho strašne bála 🤣🤣. a mala som take stastie že nestihli, museli sme utekal na salu🤣

beata_k
Odpoveď bola odstránená
znava
2. jún 2021

@beata_k
@barus26 Pri sekcii sa klistir nerobi. Tam sa nesmie pit jest od polnoci.

petamich
2. jún 2021

@barus26 ono asi ten klistir na konci dna bude asi ten najmensi "problem" podla toho co pocuvam (a teda pocuvam teraz z kadzej strany) ale ked si to clovek moze niecim nahradit, tak preco nie, mna to caka o par tyzdnov idem do Ruzinova tak to skusim uhrat tymi cipkami a uvidime 🤞🏻🤞🏻

barus26
2. jún 2021

@znava no ti píšem že babam robili ráno ešte aj klistir . Tak asi viem keď som s nimi bola na izbe

barus26
2. jún 2021

@beata_k ja píšem o kramároch, nie antolskej

barus26
2. jún 2021

@petamich áno pri tom pôrode je ti už nejaký klistir totálne jedno 🤣

gazpalm
Autor odpoveď zmazal
znava
2. jún 2021

@barus26 Ja mam 3 sekcie a robili mi len pri prvej, keďže tam sa ratalo s prirodzenym pôrodom. Tak neviem, možno iny kraj iny mrav.

barus26
2. jún 2021

@znava to ani nie že iny kraj. To iste mesto a každá nemocnica inak 🤣

barus26
2. jún 2021

@gazpalm to cievkovanie bolo nepríjemne. Keď mi to robili som si hovorila, že kks to má nemohli najprv uspať a potom cievkovat🤣

damiana1992
2. jún 2021

Mne klystir v Ružinove nikto neponukol ani nikto sa ma nato nepýtal. Ja som pri tom všetkom nejako na klystir nemyslela, a tak to aj dopadlo😂😂😂

gazpalm
2. jún 2021

@barus26 hej? No tak som rada ,ze som sa tomu vyhla 🙄

barus26
2. jún 2021

@gazpalm akože nebolo to nejaké moc bolestivé ale tak to stipkalo. ale sak to bolo esze nič oprtoti tomu keď som sa musela po sekcii prvý raz postaviť 🤣

kiki68
2. jún 2021

Donutit nemozu nikoho, ta nehoda pri porode moze byt aj s klystirom. Ja som ho nemala a nehoda pri porode bola a aj som s tym pocitala. Mam syndrom drazdiveho creva dve hodiny po porode uz som musela na velku zase a do vecer este tak 4x . Ale radsej jedna mini nehoda ako keby tam maju steny malovat. Ale boliet to neboli zase

heidy222
2. jún 2021

@vasjar mna Po klystire menej boleli kontrakcie cize ja odporucam. A rodila som v Nemecku. Po prichode mi ho asistentka navrhla ze sa mi ulavi ale ze to Neni povinnost, som jej uverila a dobre som spravila, lebo do porodnice som isla s tym, ze ho nechcem

ankare
2. jún 2021

Nie je to nič hrozne, nemusíš sa toho báť. Mala som ho pri prvom pôrode a bez nehody. Pri druhom mi ho nestihli spraviť a veru nehoda bola. 🤷 Držím palce! ♥️

sara07
2. jún 2021

@barus26 cievkovanie ti robia aj pri normálnom pôrode klasike,a aj ked odmietneš že ako vyčurat sa zvladneš a pôjdeš tak aj tak ti urobia že je predpis a musiš a zrazu ho máš
len raz akceptovali nie cievkovanie , za mna niečo čo viem zvladnut aj bez toho

whatever1
2. jún 2021

@maminkadeticiek
@barus26 Tak pre mna bol klistir nieco hrozne😬, neskutoce krce striedali velmi bolestive kontracie, vzdy ked som sa s prepacenim zosrala, prisla dalsia velka kontrakcia, akonahle skoncila prisli velke krce a prehnalo ma a takto pekne dookola bez prestavky asi pol hodinu. Myslela som ze sa im tam vykotim na podlahe...

hederamonstera
3. jún 2021

A to ked sa stane ta “nehoda”, tak to vas presunu a upracu a idete spat ci ako to je? Sorry za detailnu otazku ale tohto sa bojim asi viac ako porodu😂😂

lusyc
3. jún 2021

@znava ale robí (Antolská), aj pri akútnej sekcii aj pri plánovanej, dvojnásobná skúsenosť a už sa teraz "teším" na tretí..

rajc1nka
3. jún 2021

@lusyc ja som rodila planovanou sekciou teraz v decembri a pri prijme sa ma pytali, ci som sa pripravila (dala som si vecer o 22:00 cipok a este aj o 3:00), tak mi nerobili dalsi klistir. Cize ked vies dopredu, vies sa na to pripravit a nespravia.

Strana
z2