Dávajú ešte rodičkám klistír?
Ako je to teraz s klistirom počas pôrodu? Dávajú ho ešte?
@maminkadeticiek Nechcem aby toto vyznelo ako rýpanie, ale to sa dá? Pri pôrode zadržať stolicu? Pýtam sa z čistej zvedavosti. Pretože som si doteraz myslela, že skrátka keď sa to bábo tlačí von, tlačí na všetko vo vnútri a preto sa stávajú tie nehody. Že to žena jednoducho nedokáže ovplyvniť. Prečo inak by niektoré mamičky písali, že sa im nehoda stala? Nemyslím, že to boli mamičky, ktoré si povedali, nevadí, nezadržím to veď ja to upratovať nebudem, alebo niečo podobné 🤔
Moja skusenost z roku 2019 porodnica Martin a planovana sekcia, klystir mi nerobili.
Mne ten klystír pri druhom dieťati, tak urýchlil pôrod, že som z wcka skoro bežala rovno do pôrodníckeho kresla. Ledva stihol pôrodník dobehnúť a na 3 zatlačenia bol malý vonku. Takže si neviem predstaviť, že by som si ten klystír urobila doma, to by som doma aj porodila 🙈
Ja som mala vyvolavany porod a nedali.mi klistir ale klyzmu, ziadna hadica a vela vody, len mala flasticka, potom.som utekala na wc a mala som pokoj...
@selu11 Da sa lebo vacsinou sa babatko vonku az tak neponahla.Porod trva vacsinou hodiny a preto v zaciatkoch nie je taky problem to udrzat.Samozrejme zavisi od priebehu.Je to individualne.Ja som mala dlhe a pomale porody takze sa to dalo zvladnut.A ako hovorim popri bolestiach co som za tie hodiny zazila kvolibsamotnemu porodu si to ako som sa snazila 10 minut udrzat stolicu pamatam naozaj len velmi matne.Preto hovorim ze to je pocas porodu ten najmensi problem.Samozrejme ked pride mamicka na 7,8,9 cm otvorena tak klistir nikto neriesi,ide rodit,to je jasne.
Ja som rodila v máji na Antolskej, klystír som mala a ja som ho aj chcela. Nenútili mi ho, len ponúkli… A chcela som ho preto, že tá veľká pravdepodobnosť nehody by mi ako sa poznám bránila tlačiť a chcela som znížiť riziko, že sa babo dostane do kontaktu s exkrementami a ešte sa niečim nakazí… Nejako extra príjemné to nebolo, ale už som zažila aj ďaleko horšie veci a bola som kľudnejšia.
@znava ja som mala plánovanú sekciu na antolskej a klistir mu robili
@vlastagracik Ja mam 3 a ani raz mi nedali.
Antolska, minuly rok, pytali sa, ci chcem, alebo nie, a ak ano, ci klasicky, alebo tabletku.
rodila som v pondelok v Ruzinove a dali mi cipky, klystir nikto ani nespomenul 🤷♀️
@vasjar ak sa spustí pôrod sám tak telo sa predtým vyčistí.. Aspoň u mňa to tak bolo a po výdatnej večeri som okolo 22 začala behať na wc pár minút po polnoci mi praskla voda nabehli kontrakcie v pôrodnici proces vyprázdňovanie pokračoval až kým zo mňa nešla už asi iba čistá voda... Išlo to horom dolom chvíľami všetkými otvormi naraz... Sorry nechcem byť nechutná len píšem ako to bolo u mňa.

@rajc1nka este dodam ze Antolska