Dieťa v 18tke - aké sú vaše názory?
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či je v pohode byť tehotná v 18tke. Pôjdem do posledného ročníka na gymku. Najmä sa chcem spýtať na váš názor... Ďakujem
@777januska777 nic, ale je mlada, a ma na vyber. Moze dopadnut lepsie.
@queen_mary no tak a školu si môže dokončiť aj neskôr. Ono štúdium a kariéra neutečie, ale teda možnosť mať vlastné deti môže utiecť. Dnes sa tlačí na to aby si ženy budovali kariéru a užívali si a deti mali niekedy neviem kedy, avšak často po tom je už veľký problém mať vôbec deti.
@777januska777 hm. Otazkou je, ci vobec nad vyskou niekedy rozmyslala🙂
@777januska777 Na praci za pasom nie je nic zle. Tiez nie je zle ist na vysoku skolu, mat strednu s maturitou, s vyucnym listom...
Ale ona je na gymnaziu - to ked skoncis nemas v podstate nic - ziadne zrucnosti. Gymnazium je priprava na vysoku skolu. Kto skonci strednu odbornu, tak uz nieco "vie", moze sa zamestnat ako odbornik. Kto ma SOU tak tiez ma nejake remeslo v ruke. Ale ak mas gymnazium a za tym uz nic, tak nemas nic. Bohuzial je to tak. Poznam takych co skoncili gymnazium, vysoku ani nezacali alebo v prvom rocniku skoncili a doteraz robia za minimalku najjednoduchsie prace, lebo nemaju zamestnavatelovi co ponuknut.
A je to ok, niekto to robit musi, ale kto ide na gymnazium tak asi ma nieco v hlave a planoval teda nejaku intelektualnejsiu pracu a vysoku skolu.
@queen_mary čo ak na výšku ani vôbec nemá ? A tiež nechápem čo je zle na práci za pásom keby všetci takto rozmýšľali tak neviem neviem či by niekto robil aj predavača pozri moje dieťa tiež nemá všetko na čo si ukáže a dobre je hlavne že ma to čo naozaj potrebuje a moja rodina sa o mňa ani o môjho syna vôbec nezaujíma čiže sme svojpomocný vďačím tomu že mám takého chlapa ktorý sa dokáže o nás postarať
v pohode, je to tvoja vec
@evkakozickova nie je na tom vobec nic zle. Ale je mlada, moze si naplanovat buducnost. A pochybujem, ze otec jej dietata sa o nu postara, ako ten o vas
Tak ja som mala dceru v 18 ,maturitu a potom aj pomaturitne studium som si spravila pocas materskej ,nic mi neuslo a to som nemala ani mamu ani nikoho z rodiny kto by pomahal, cestovat ako bolo vyssie spomenute sa da aj s detmi ,drzim palce
@queen_mary to áno ale ak už tehotná je tak stým asi nič nenarobí jedine otec dieťaťa bude cvakať a to je všetko ešte k tomu nejaký 18 19 ročný ten určite nebude pri urevanom decku
Mam 19 a som tehotna kludne napis 😊
@evkakozickova nemám na vysokú? Ďakujem
@queen_mary postará 😁
@evkakozickova no ma 28 ale dobre 👌
@viki6801 odkiaľ som mala vedieť či máš alebo nemáš ? Ja som písala možno takže čítaj normálne a potom ten jeho vek som tiež odkiaľ mala vedieť myslela som si že si tehotná z rovesníkom niesom jasnovidka 😉
@evkakozickova je najlepšie súdiť človek bez toho aby ste ho poznala 😅 milé
@viki6801 nikto ta nesúdi 😅
chcela si názory tak ich tu máš takže asi tak 😉
Jemine koľko žien si robí VŠ popri dieťati... moja sesternica si spravila VŠ popri dvoch malých detoch. Ak budeš finančne zabezpečená, máš spoľahlivého partnera a pomoc od rodičov, dáš to v pohode. Poznam baby, ktoré maturovali popri dieťatku a zvládli to.
...v prvom rade ked sa postara,nech si ta vezme za manzelku, a chodte byvat sami...potom sa ukaze aky je vas vztah...doteraz sa sa len hrali ako deti na piesku...zivot a realita je uuuuplne o niecom inom.Uvidis sama...a budes velmi prekvapena...a plus dieta do toho...vies on sa uz co to ponudila aj si odzil...ty si teraz zaslepena laskou k nemu...si malducka, mlade telo, mlada mysel, mlady rozum...
Zhodnotis o 10 rokov....
Počuj baba a Ty vlastne čo by si rada počula? Lebo tehotná zjavne si, všetko ostatné tiež máš, tak potom o čom táto otázka? Ja by som šla na potrat, za mňa je to ale irelevantné. Ak otázka znela, či je to v pohode. Tak za mňa sú aj iné veci viac v pohode.
@queen_mary haha aj podaktorí vysokoškoláci sú lopatary 😏

@queen_mary no a čo je zlé na práci za pásom? Aj to musí niekto robiť a aj za pásom sa dá pekne zarobiť. Ja viem, že je dnes moderné ísť na vysokú školu a študovať, ale väčšina tých ľudí aj tak nakoniec skončia v tých akože "podradnejších robotách". Vážne nechápem toto tlačenie na vysokú školu a podceňovanie akejkoľvek roboty.