icon

Dovolenka autom do Chorvátska v 15. týždni tehotenstva

figurka1985
5. aug 2013

Ahojte dievcence, tehulky, mamicky....
Chystame sa na dovolenku, ako je popisane v nazve diskusie. Zaujimalo by ma, ci ste niektora absolvovali dlhsiu cestu autom v cca. 15. tyzdni, pripadne nejaku inu cestu, ci dovolenku.
Neuskodili vam, pripadne babatku- vyssie teploty (samozrejme priamemu slnku sa budem zdaleka vyhybat)?....
Chceli by sme si este uzit dovolenku vo "dvojici".... lebo zrejme s babatkom tak skoro nepojdeme, a uz sme ju dlhsie planovali.... Je nejake vacsie riziko z horucav, zmeny klimy, alebo dlhsieho natriasania v aute?

Ja si myslim, ze by mi dovolena len prospela... od kedy som tehotna, neustale tuzim vykupat sa v mori, a k tomu mam problemy s nosnymi dutinami, tak by mi to urcite len prospelo....
S doktorkou som sa rozpravala, vravela, ze moj momentalny stav mi nebrani ist na dovolenku. Ale sama mi nemoze s urcitostou povedat, ci sa moze, alebo nemoze nieco stat....

Co by ste mi radili?
Ostat doma, a cakat..... alebo si tehulkovanie uzivat- samozrejme opatrne? Mate niektora za sebou dlhsiu cestu, alebo dovolenku v druhom trimestri?

Vopred dakujem za odpovede 🙂 :-*

nikolet_89
5. aug 2013

@figurka1985 ahoj ja som bola cca v 3 mesiaci, ked sme sa vybrali autom 14 hodin do Chorvatska okrem toho ze som vracala celuu cestu tam sa nic vaznejsie nastastie nestalo, niako som sa neobmedzovala, akurat som viac odpocivala, ked som citila unavu isla som si lahnut niekedy aj 2x denne, ale inak som bola uplne ok a hlavne som si stale vravela, ze ak by sa nieco nedaj boze stalo som v Chorvatsku, kde ti rozumeju skoro vsetci urcite viac ako v niakom Turecku, a teploty su tam porovnatelne s nasimi takze tohto by som sa nebala, okrem ineho pri mory tie teploty niesu ani tak moc citit...hlavne vela tekutin a bezte si dovolenku uzit ja by som sla aj v 6 tom mesiaci...

wercsi83
5. aug 2013

Ahoj, ja som bola s manželom minulí rok v 2 trimestri v chorvátskom šibeniku. bolo super. vela som sa prechádzala a plávala v mori. len som si zakaždým ako som vyšla z vody prezlikla mokré plavky. Gyn mi predpísal pre ostotu vaginálne čípky proti mykoze ktoré sa mozu počas tehotenstva!
zmena klímy asi nrbude veľká nakoľko aj u nás sú už trópy teraz 😠
cestu som zvádla velmi dobre. len sme sa zastavili na ceste tam 1x , trochu pospať! (predtým sme sa nikdy nezastavili spať 😉 )
😖 na ceste domov sme sa zastavili v NP Krka. Ináč cesta OK.
Ja odporúčam cestovať.

figurka1985
autor
5. aug 2013

@wercsi83
@nikolet_89 jeeeej dakujem, dievcata. potesili ste ma 🙂 rodina z mojej strany nas podporuje- aby sme si uzili. ale z manzelovej strany maluju certov na stenu- co vselico sa moze stat. a ci si uvedomujem, ze som tehotna.....
Ale tehotenstvo preda nie je choroba, ze? 🙂 Joooj, dakujem 🙂
velmi sa na tu dovolenku tesim 🙂

nikolet_89
5. aug 2013

@figurka1985 presne tak si tehotna nie chora 🙂 a ako pisem keby sa nieco nedaj boze stalo urcite ti tam podaju minimalne taku zdravotnu starostlivost ako u nas 😉 pekne si uzite lebo potom sa fakt dlhsie nedostanete

figurka1985
autor
5. aug 2013

@nikolet_89 dakujem 🙂

simonkazga
5. aug 2013

tiež sme boli v Chorvátsku v 16tt a bola to úplne fantastická dovolenka. Každú hodinu aj pol sme si spravili prestávku a cestu som zvládla bez problémov. 🙂