icon

Dovolenka v exotickej krajine počas tehotenstva

ninka25
30. sep 2013

Kúpila som si letenku do Kostariky, ale krátko nato som zistila, ze som tehotná. V tom čase už budem asi v 14tt a odlietať spať domov budem v 18tt. Myslite ze to bude ok? Letí sa tam dost dlho, asi 20 hodin dokopy a ešte k tomu to je celkom exoticka krajina, chceme navstivit aj Pananmu. Bojím sa aby sa dieťatku niečo nestalo Teraz neviem ci to mam zrusit alebo nie... Ďakujem za rady.

milota164
30. sep 2013

no to je tazko radit... musis sa sama rozhodnut lebo ty si zodpovedna za svoje dieta. Ani nevies ako sa budes potom citit, treba to konzultovat s lekarom pred odletom a aj podla toho sa zariadit.Ale ja osobne by som nesla a nerizkovala....

drobcek26l
30. sep 2013

@ninka25 Tiež si myslím, že musíš sama vedieť do akej krajiny ideš a aké možné nástrahy na tvoje zdravie a zdravie dieťaťa môžeš očakávať. Ťažko radiť. Myslím si že ísť na dovolenku je v pohode, len si naozaj budeš musieť dávať pozor

alenah31
Autor odpoveď zmazal
darina1952
30. sep 2013

Ahoj, v takom nízkom štádiu tehu nevidím v lietaní problém. Ja som letela do Juhoafrickej rep. v 22gtt a bolo to v poriadku. Akurát ti odporúčam dať sa pred letom poistiť - cestovné poistenie, ktoré zahŕňa aj poistenie tehotných žien. Na slovensku som vtedy našla len jednu poisťovňu, ktorá ma v tomto týždni poistila a to Európska poisťovňa (súčasťou poistenia ale nie je samozrejme riadna lekárska kontrola-poradňa v zahraničí a pôrod to bolo v roku 2010). Možno sa medzitým niečo zmenilo a tak ti odporúčam zistiť si viac... Keby si letela vo vyššom štádiu tehu, tak väčšina leteckých spoločností má vo svojich stanovách uvedené aj maximálny týždeň tehu do ktorého ťa prepravia. Po tomto max týždni ťa môžu odmietnuť prepraviť ☹ . Ja som to vtedy "lízla" o jeden týždeň...
ale inak let bol v pohode, natiahla som si nohy, zakryla som sa dekou aby som nenachladla od klimatizácie, veľa som pila a pospala som si tiež trochu...leteli sme vždy v noci

ninka25
autor
30. sep 2013

@alenah31 @darina1952 jej baby ste ma trosku ukludnili a potesili 🙂 este mam dost casu na rozmyslenie a letenku mam poistenu tak ju pripadne zrusim. Doktorka mi povedala ze mozem, ale aj tak ma clovek obavy 🙂

1maminkaaa
7. sep 2022

@ninka25 ja som v prvom tehotenstve lietala často, celé tehotenstvo, ale všetko relatívne krátke lety, do 3 hodín. Bábätku sa nič nestalo 🙏V druhom tehotenstve som letela cca 13 hodín do Dominikánskej republiky v prvom trimestri a o bejby sme prišli 🥺 možno len blbá náhoda, ale mohol to kľudne spôsobiť práve ten tlak v lietadle