icon

Fajčenie v 1. trimestri

monika431
2. apr 2016

Ahojte tehulky,
chcem sa spytat.... Viem, ze v tehu sa nema fajcit a ani nechcem.... Ale zistila som, ze som tehotna, az ked som bola v 10. tyzdni.... A dovtedy som hulila ako komin.... Myslite si, ze bude vsetko OK??? Keby som to vedela, skoncim skor.... Snazim sa ukludnit tym, ze ked sa pozriem na tie tehotne fetacky a alkoholicky a vsetko maju v poriadku.... Dufam, ze aj my budeme v poriadku..... Dakujem za akukolved odpoved a podporu😘

Strana
z2
cvongo
2. apr 2016

@dolijalu To chápem, tie účinky alkoholu na plod sú naozaj vážne. Ale zas ked si vezmeme vývoj plodu ako takého, tak skoro do dvoch týždňov nemá žiadne spojenie s krvou matky, pretože placenta sa vytvára až po tomto období. Takže aj ak povedzme že si mamička niečo dá v tomto období a potom zistí, že je tehotná, tak vôbec nemusí stresovať. Opačná situácia je avšak po vzniku placenty a začiatku vývoja orgánov. Je to zložitá ale velmi krásna téma 🙂

simonezet
2. apr 2016

@monika431 tie alkoholicky a fetacky nemaju vsetko v poriadku. Casto su pritomne diskretne problemy alebo dysfunkcie, ktore sa objavia neskor napr. V kognitivnom vyvine.
Ty budes urcite v poriadku neboj sa😉odteraz uz len zdravo😊

anakristina
3. apr 2016

@dolijalu a vraj vino ani nepodporuje cervene krvinky.to nejaky lekar hovoril v telke ze vobec nic nerobi s krvou.

tobnuf
3. apr 2016

@stardust tak to ti poviem.. chuda dietatko 😕 ale mozno v buducnosti moze nieco mat ale ja dufam.ze nie

cvongo
3. apr 2016

@anakristina Tak v hrozne ( či už červenom alebo bielom víne potom ) sú B-vitamíny a iné látky, ktoré podporujú metabolizmus železa. A železo je súčasťou hemoglobínu a ten súčasťou krviniek, takže niečo na tom pravda bude. Ale samozrejme sa dajú tieto látky ziskať aj inde.

anakristina
3. apr 2016

@cvongo vzdy som pila cervene vino po darovani krvi a jedla cucuriedkovy kompot ze tam je kolko zeleza a vraj neni ani v jednom 🙂

cvongo
3. apr 2016

@anakristina Ved ja nehovorím, že tam je železo, ja hovorím že podporuje metabolizmus železa a jeho zabudovanie do hemoglobínu 🙂

anakristina
3. apr 2016

@cvongo hej ved chapem.celkovo je deci vinka prospesne.ale v tehu to neskusam 🙂

honey1151
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2