Fajčenie v tehotenstve
Akurát čítam staršie diskusie že tehotensvo a fajčenie.
Jedna sa pýta ako prestať fajčit v tehotensve a každý komentár a nieje ich málo o tom , ako keď sa žena dozvedela že je tehotná ihned odhodila krabičku a viac nefajčila.
Nestačím sa čudovať aké jednoduché.
Ľahko sa to povie ale podla mojho nazoru je závislosť - závislosť. Určite každá matka miluje svoje dieta a určite mu nechce nijako ublížit ale podľa mna to také jednoduché prestat neni.
Nespochybnujem že je veľa mamičiek čo to dokazalo ale predsa je kazda ina a neverím že hned s tým každá sekla. Možno postupne, v druhom trimestri, tretom alebo žial vôbec.
Tehotna nie som, fajčiar žial ano takže len taka moja uvaha že prečo sa všade prezentuje len dokonalosť a vela krát je žial realita úplne iná 😏.
Dík za prečítanie
@anonym_autor ale prestať fajčiť je jednoduché a nepotrebovala som byt na to ani tehotná. Len sa treba v hlave nastaviť, že sa tešíš z toho, že si prestala, nie mať pocit, že niečo strácaš… 🙂
@anonym_autor Neviem ja som fajčila 8 rokov a keď som otehotnela tak som pomaly prestávala fajčiť,do 6tt som prestala úplne fajčiť..Najprv som fajčila 8cigariet potom 5,potom 3 a potom som prestala úplne keď som počula malého srdiečko ...ale moja mama keď otehotnela veľa fajčila,nevedela prestať,a s bratom sme ok,poznám veľa vo fajčili v teho a tiež ok.Ale ja som nechcela riskovať
@anonym_autor ale ved nie si tehotna, tak na co to hodnotis z pozicie zavislaka? Mnohe to nedokazu ani v tehotenstve, ale predstav si, mnohym fajciarkam sa napr.ten dym zhnusi. V tehotenstve s tebou hormony zamavaju tak, ze nejaka zavislost je proti tomu nic. Ja som bola kavickarka a pocas prveho tehotenstva mi prisla taka nechut, ze som len zacitila kavu a nadrapovalo ma na grcku. Nie je to o dokonalosti. Je to len o pocuvani svojho tela a jednoducho ta nekonecna laska s tebou narobi veci. Mozno. A mozno nie. Uplne zbytocne to riesis.
Dokonalosť? Nefajcim ale dokonalá nie som.
Mam však zdravý rozum a som zodpovedna, čože nehľadám výhovorky nepoukazujem na druhych
@anonym_autor Riešim to lebo samozrejme ze deti v buducnosti chcem a prestat fajcit nejako nedokazem 😬🙈. Spoliehat sa na to ze mi nebude chutit sa asi pri mojom štasti neda. Skratka mi to nejde do hlavy ze sa zena dozvie ze je tehotna a okamzite sa v tu ranu dokaze zbavit ZAVISLOSTI. Ved to dietatko este nevidi , neciti a hned si dokaze uvedomit zmenu svojho stavu???
Mna to trapi lebo neviem či by som to osobne dokazala a ked citam komentare ako kazda jedna to dokazala tak sa citim strasne a clovek ani nevie ci je to vobec pravda. Inak som ozaj zodpovedny clovek ale v tomto mam strasnu slabost a prechadza ma chut aj na tehotensvo 😥.
@anonym_autor moje deti povedali dedkovi že smrdí a nebudú ho objímať nedajú mu pusu. Svokor odhodil celú krabičku a je tomu päťnasť rokov a nebolo tomu potrebné ani tehotenstvo fajčiara
@anonym_autor Máš vo všetkom pravdu a úplne súhlasím. Jednoduché to nie je. Stálo ma to sakra veľa sebazaprenia a pevnej vôle a nešlo to hneď a zaraz,ale pri oboch som zvládla skončiť s fajčením. Ani počas kojenie nie a bola som aj hrdá na seba, nakoľko som fajčila od nejakej 17tky. Pri druhom som zo dňa na deň prestala a dlho to bolo ťažké a nahrádzala cigarety žuvačkami,cukríkmi,sladkosťami a samozrejme pribrala veľa. Ale najhoršie, že som sa po 15.rokoch k tomu najhoršiemu zlozvyku vrátila.
@anonym_autor Riešim to lebo samozrejme ze deti v buducnosti chcem a prestat fajcit nejako nedokazem 😬🙈. Spoliehat sa na to ze mi nebude chutit sa asi pri mojom štasti neda. Skratka mi to nejde do hlavy ze sa zena dozvie ze je tehotna a okamzite sa v tu ranu dokaze zbavit ZAVISLOSTI. Ved to dietatko este nevidi , neciti a hned si dokaze uvedomit zmenu svojho stavu???
Mna to trapi lebo neviem či by som to osobne dokazala a ked citam komentare ako kazda jedna to dokazala tak sa citim strasne a clovek ani nevie ci je to vobec pravda. Inak som ozaj zodpovedny clovek ale v tomto mam strasnu slabost a prechadza ma chut aj na tehotensvo 😥.
@anonym_autor Že ti nebude cigareta chutiť počas tehotenstva to nie je istota Možno prvý trimester je to všelijaké to uznávam..mne smrdelo všetko, kuchynské pachy, nadrapovalo ma pri varení, ale chuť na cigarety som musela zaháňať niečím..stále som mala chuť a trvalo dlho kým som sa vyliečila s toho.
@anonym_autor ja som tiež fajčiarka, no hneď ako som zistila, ze som tehotna, som prestala. U mňa bol strach, že tomu malému ublizim , oveľa väčší, než chuť na cigaretu. Nebudem klamať , určite sa k fajčeniu vrátim, no kým som tehotna, príp.kym budem dojčiť, tak určite nie.
@anonym_autor tak s tymto si mala zacat. Nuz zial, ale budes sa s tym musiet zmierit, ze vacsina zien sa tej cigarety vzdala behom sekundy. Rovnako aj ja pri prvom tehu. Po pozitovnom teste som si uz nikdy nezapalila. Je to uz viac ako 10 rokov. Predtym som sa pokusala prestat x krat, ale neslo to. A nie, nemyslim si, ze som dokonala. Kazdy clovek, rodic, aj bezdetny, robi chyby. A budes aj ty, ale nezavid inym, ak su v niečom uspesnejsi, to je priserna vlastnost 🙈
Navyše tie, ktoré neprestali, to tu asi písať nebudú 😁
Fajčila som 10 rokov, v momente ako som zbadala pozitívny test som si povedala, že musím prestať. Dala som si možno ešte pár cigariet, ale svedomie mi už nedovolilo. Kým som sa dostala k doktorovi na potvrdenie tehotenstva (čiže asi dva týždne) už som fajčila len tak, že ak som dostala strašnú chuť, potiahla som si raz alebo dva krát a zahasila som to. Po potvrdení tehotenstva som prestala úplne, dcérka má už 1,5 roka a mňa to neťahá začať znova, naopak som rada, že som sa toho zbavila. A to mi známe hovorili ako si hneď po pôrode dali cigu, nedojčili kvôli tomu aby mohli fajčiť a pod., a že určite aj ja začnem, no zatiaľ sa teda nechystám 🙂
@anonym_autor prezentuje dokonalosť? Čo má toto s dokonalosťou? Absolútne nič. Prezentuje sa zdravie tvojho dieťaťa, nie tvoja dokonalosť.
Verím že to nieje jednoduché, rovnako nieje jednoduché napríklad prinútiť sa ísť športovať, vstať ráno pred prácou a ísť do fitka,alebo po robote unavená ako ťažny kôň ísť na tréning keď ťa doma čaká ešte domácnosť a dieta. Alebo učiť sa do rána pri 2 deťoch lebo si dorabas doktorát a vieš že ráno ideš do práce. A môžem pokračovať. Pri tomto všetko vychádza zo svojho komfortu.
Toto je len o tom, že už teraz dopredu, niesi ochotna vyjsť ty zo svojho komfortu a to podotýkam nie kvôli sebe samej, ale ani kvôli tvojmu dieťaťu a to mi príde strašne, ale že strašne smutne a sebecké.
Moja skúsenosť, bývalá suseda po štyridsiatke sused skoro päťdesiat obaja mali dospelé deti do predošlého vzťahu.. Keď sa zadarilo prekvapenie sekla tým hneď, v septembri sa im narodila dcérka, sused mal zakázané fajčiť v byte, balkón nemali ani výťah tak musel pred bytovku. V práci fajčil. Do Vianoc ešte chodieval von. Cez sviatky ked boli všetci doma sa mu už sa mu toľko krát nechcelo obliekať sa ísť von, tiež s tým sekol. Dievča už má skončené Vš a oni už na dôchodku a stále si nezapálili
@marhulka13 presne takto som mala ja - prestala som v tej chvíli čo som si len pomyslela že môžem byť tehotná. a s tým, že hneď sa bude dať, k fajčeniu sa vrátim. a tak sa stalo, prestala som dojčiť a znova som začala - čo som ale nikdy nerobila, že by som fajčila pred dieťaťom… a úplne som prestala keď mal 5…
@anonym_autor ja som ani tehotná nebola a prestala som zo dňa ba deň. Nikotín nie je heroín, dá sa s ním skončiť radikálne. Duplom v tehotenstve, nepochopím tieto výhovorky. Švagrinej povedal gynekológ, že pre bábätko neexistuje niečo ako bezpečnosť dávka, prestala tiež zo dňa na deň, keď otehotnela.
Prestala som takto 2x, ale mne bolo hneď hrozne zle, takze mi to nechybalo a po zapáleni cigarety by som sa dovracala. Mala som nedofajcenu krabicku cigariet v aute celu tehu a nezapalila som si už. Fajcit som začala, keď som prestala kojiť, čo bolo pri prvom vyse roka a prú druhom 2 roky, ale tak som bola nastavená, že potom zacnem
@anonym_autor
Žijeme v dobe, kedy je fajčenie brané ako zlyhanie, nie voľba. Skús sa k tomu postaviť takto a až raz budeš tehotná, rozhodneš sa či úplne prestaneš zo dňa na deň, alebo nie. Si predsa dospelá a svojprávna, nikto ťa nemá právo súdiť.
Ak ti fajčenie odbúrava stres, a rozhodneš sa pre neho, je to tvoja voľba. Stres nám ubližuje viac ako priemerné fajčenie.
Pracujem v zdravotníctve a ak to bude mať pre niekoho výpovednú hodnotu, je veľa tehotných žien alebo žien s deťmi ktoré fajčia. Pretože pár cigariet denne je pre ne menšie zlo.
@anonym_autor Tak snáď maš zdravý rozum a vieš si urobiť úsudok aj sama. Ja 5 rokov nefajčim a 10 nepijem alkohol a teraz som obmedzila aj kávu a cukor, spracovane potraviny. Podla tvojho zmýšlania ma vyhlasia za svätu 😀.
Ja som prestala fajčiť zo dňa na deň akonáhle mi bolo potvrdené tehotenstvo. Proste mi v hlave šli myšlienky že to nestojí za to aby som “ublížila” dieťaťu tým, že budem fajčiť ďalej.
Proste prestaneš, budeš mať výčitky po cigarete a budú silnieť až sa dostaneš do stavu, že to za to nestojí.
Ja som si zapálila, raz potiahla a niečo mi nedovolilo ťahať ďalej. Ešte som to pár x skúsila, ale bolo to rovnaké
a nebolo mi po cigarete dobre.
Tehotná žena čo smrdí po cigarete je ešte aj des.
@anonym_autor
Žijeme v dobe, kedy je fajčenie brané ako zlyhanie, nie voľba. Skús sa k tomu postaviť takto a až raz budeš tehotná, rozhodneš sa či úplne prestaneš zo dňa na deň, alebo nie. Si predsa dospelá a svojprávna, nikto ťa nemá právo súdiť.
Ak ti fajčenie odbúrava stres, a rozhodneš sa pre neho, je to tvoja voľba. Stres nám ubližuje viac ako priemerné fajčenie.
Pracujem v zdravotníctve a ak to bude mať pre niekoho výpovednú hodnotu, je veľa tehotných žien alebo žien s deťmi ktoré fajčia. Pretože pár cigariet denne je pre ne menšie zlo.
@anonym_afc646 presne, ako dlhorocny fajciar ti mozem potvrdit. Aj ostatne sestry a doktorky povedali to same. Pri prvom dietati sa mi podarilo prestat hned, pri druhom som nefajcila vobec. Ale dostala som sa do zlej situacie, (aj ked to nieje vyhovorka), radsej som si dala cigaretu, nez sa stresovat. Tazko sa mi od tej doby prestavalo. Potom som otehotnela, aj ked som strasne chcela prestat fajcit a
nadavala som si za to, aka som zla matka atd. tak som to zacala limitovat, lebo som sa velmi stresovala( aj mama velmi chora, starostlivost o nu mi pridavalo), avsak sestricky a doktori ma chapali, kedze videli jak sa o deti staram. Teraz viac fajcim e-cig, ale prestat je mi tazke.
@anonym_autor vidno,ze si nebola tehotna. Tehotenstvom sa ti velakrat prevrati cely zaludok naruby a to co si zboznovala nie len ze ti nebude chybat,ale bude sa ti hnusit. Aspon prvy trimester. A k tvojej otazke,no jasne tie ktore sa vzdali cigariet sa priznaju,ostatne co to nedali ti tu nebudu pisat ako fajcili 1krabicku denne.

Prezentuje ? Normalne im zeny odpovedali a rovnako tu vzdy bolo aj par komentarov ci diskusii kde tehotne zeny fajcili ale menej. Ja som sa napriklad zo dna na den vyliecila z bulimie akonahle som zistila ze cakam syna. Tiez to bola velka zavislost ,len na jedle a tazka choroba . Takze ano , vela zien dokaze vsetko co si zaumieni