icon

Fajčenie v tehu

floweris
16. jún 2016

Ahojte, som v 16tt a fajčím, čo si pamatám fajčim odjakživa už cca 9rok, vždy som mala problémy zo silnou volou, a viem si povrdať že takmer žiadnu nemam, Na dietatko sa teším a mám koli tomu že fajčím strašne výčitky svedomia, až hysterický plač po večeroch že sa tohto neduhu neviem vzdať cez to všetko že viem aké je to zlé!!! Viete večer zaspávam stým pocitom ako si po ranajkach dám kávu a zapálim si, doma sú všetci fajčiari a to že mi s cigaretou v ustach hovoria prestaň mi moc nepomáha.Prvý mesiac dva som sa velmi snažila boli dni, (1-3dni) kedy som nefajčila no potom som mala chuť zjesť aj popolník a zapálila som si, kolegyne v práci mi hovorili že aj oni fajčili a hlavne že sa v prvom rade nemam stresovať.Fajčiťnechcem viem že to je max nezodpovedne a malému netopierikovi vomne sa to nepáči :( Týmto príspevkom chcem radu, ako ste vy prestali, tie rána ked ste mali chuť si zapáliť ako ste to prekonali, cigareta pri káve, posedenie s priatelmi, ťažké situácie kde ste boli zvyknute si vždy vždy zapáliť. ja už neviem ako si poradiť, poprípade sú nejake neškodlive sposoby( náplaste lieky nechuti k cigarete a pod.) ďakujem za váš čas

dominikav123
17. jún 2016

@floweris fajčila som od 16 tich veľa a otehotnela som v 27 rokoch. V den ked som si urobila test a bol pozitívny som si dala poslednú a od vtedy nic. A vies co? Chyba mi to aj teraz ked je mala uz na svete ale nedám si. Lebo nebudem fnukat jak malé decko ze mi chyba ciga. Buď menej infantilna a sebecka a mysli na svoje dieťa. Lebo to nie je len ooo maly netopierik a kupujeme dupacky, ale aj nejaká ta obeta.

moni73
17. jún 2016

@floweris ja som to už niekde písala. Náruziva😀 dlhoročná fajčiarka... Keď som zistila, že som tehotná (robila som si z donútenia test, lebo som neverila...), dofajcila som asi 6 cigariet, čo som mala v krabičke (ospravedlnenie - veď keby ma nedostali spraviť si test, tak ešte fajčím😉) a koniec. Ešte jedna cigareta po potvrdení tehu a pár potiahnuti po dobrom ultrazvuku. Potom šlus, ale chuť na cigu stále. Vydržala som celé tehu a 25 mesiacov kojenia. Keď som si bola istá, že malá už prso nevypyta, zapálila som si (krava) a ďalej fajčím.

katche
17. jún 2016

Ked som prvy jrat zistila, ze som tehotna, este som si v soku zapalila, no postupom casu mi to prestalo chutit a vadilo mi to, ani muz nesmel pri mne fajcit, no ako odozneli prvotrimrstrove nevolnosti, tak som chodila a vynuchavala cigarety a cigaretovy dym, strasne ma to priťahovalo. Druhy kray, ked mi zrazu nechutili cigarety, doslova mu boli hnusne, uz som vedela kolka bije...zavislost som potlacila, kvoli zdraviu deti...a ver, ze nebolo dna, kedy som nebojovala s chuťou na cigaretu, hlavne rano ku kave. Ale vydrzala som, co som nevudrzala1 bolo, nefajcit uz nastalo. Zavislost na cigaretach je rovnaka ako hocijaka ina zavislost na droge.
Malokde najdes pochopenie pre svoj problem, lebo aj mne, naruzivej fajciarke skoro dych vyrazilo, ked som videla, ako zenska, co bola so mnou na predporodnej poradni v nemocnici pred vchodom spitalu vytiahla dve cigatety jednu za druhou...je tazke sa zbavit chuti..nezbavis, stale to je v hlave, no treba si urcit priority..nedat sa zlomit, i ked je to tazke...ked uz nevies, skus len tu jednu najzasadnejsiu nechat. Pre mna je to prva ranna s kávou...ostatnych sa zbav. Drzim palce

tobnuf
17. jún 2016

Babatku tym velmi skodis. Odoberas mu kyslik .. moze mat nizku porodnu vahu, znamej babatko malo cystu v hlavke. Uz len to je dovod viac si nezapalit.. zdravie babatka. Viem ze je to tazke .. skus postupne. Ja som bola tiez fajciar. Nedokazala som dalej fajcil lebo keby mojmu dietatku nieco bolo mojou vinou neprezila by som to. To ze tvoje kolegine fajcili a detom nic nie je tvoj pripad byt nemusi ..

terezka1947
17. jún 2016

@floweris no...nemam skusenosti s fajcenim,ale mam skusenosti s chudnutim=teda od nastartovania sa=zmena musi prist razne
ja som zacala mat problem s travenim,nemala som nikdy extra nadvahu,ale raz rano som si povedala a DOST...a islo to...prve dni su zle...ale ide to,lebo som vedela,ze ide o moje zdravie
uz ty sama seba musis presvedcit=nikto ti tu nic ine napisat nemoze a ani sa to neda
rozhodnutie je iba na tebe

jednoducho si povedz,kaslem ta cigarety a hotovo....keby si trebars chcela mat postavu ako J.Aniston...co robis?cvicic pravidelne,inak sa stravujes....atd(priklad pisem)
tiez musi byt pevna vola
inak....mne sa v posl.mesiacoch strasne pacil dym z cigarety 😀 😀 😀 asi sa moje telo zblaznilo a manzel sa smial,ze idem po cigarete ako " montidzek" na syr 🙂

jednoducho prestan s fajcenim=daj si kavu.....a cigaretu nie,hned dnes rano,zo zaciatku ti to mozno padne tazko,potom si zvyknes

papricka33
17. jún 2016

@floweris ja som si ho precitala, ale tebe niet rady, lebo tu jedinu, ktoru ti vacsina opakuje nechces prijat. JEDNODUCHO PRESTAN. ty chces pocut AJ NAPRIEK FAJCENIU SA MY MOZE NARODIT ZDRAVE DIETA. a to ti nepiviem, lebo je to blbost. To, co mu davas do vienka, uvidis az po par rokoch. Potom budes obvinovat cely svet, lekarov, ucitelov, kohokolvek, ale nepriznas si ze na fungovani jeho CNS mas zasluhu aj ty. Kazdy normalny lekar ti povie, ze napr. alkohol v malom mnozstve, ma pre cloveka aky taky prinos (nie pre tehotnu!), ale fajcenie je LEN skodlive a je zakladom pre mnozstvo inych ochoreni. Ja nie som ani biomatka, ako hlupa mlada som skusala fajcit, takze viem, o com to je. Ako hovorim, ako hlupa.... 😉 asi tak sa ja na fajciarov pozeram.

domca444
17. jún 2016

ahoj, poviem ti len moj pribeh 🙂 fajcila som tiez, aj na zaciatku tehu, ale len minimalne..mala som problem ist na wc a ciga mi pomohla, vzdy par slukov a vzdy strasne vycitky... no priznala som sa k svojmu dr a ten mi povedal toto: to mate tak..predstavte si, ze idete so svojim dietatom po parku a ja pridem a kopnem ho do hlavy, to je to iste.... no ti poviem, ze mne toto stacilo..krute ale odvtedy som si nezapalila a to chut bola a velka a hlavne, ked som sa pohadala s muzom, ouuu.. aj sa mi dlho snivalo o tom.. no ja osobne poznam dve baby, co nedokazali prestat a obe deticky mali nizsiu porodnu vahu.. o skodlivosti fajcenia, vzduchu, dnesnych potravin by sa dalo dlho polemizovat, ze.. drzim ti palce, podla mna sa treba len rozhodnut, verit si a das to! 😉

jamika27
17. jún 2016

@floweris ja to pochopiť neviem, nikdy som nefajčila, ale ani ťa súdiť nebudem, len ti poviem, čím skôr s tým nadobro sekni ...

Ja si neviem predstaviť že to malé nevinné telíčko saje ten bordel ... Pre neho musíš spraviť maxx, vykašli sa na rady múdrych kolegýň, že sem tam môžeš .. aj keď to bude ťažké, držím palce ...

ja som napríklad taký pacietnt 🙂 že u mňa, kto chcel byť pri malom nemohol vôbec fajčiť (potom som zistila, že ako si svokra potajme po celom dni na balkóne zapálila a sledovala kedy prídem a aj zubnú kefku si ku mne doniesla ... :D ) Chlap bol raz v krčme zafajčenej, v chodbe sa musel donaha vyzliecť, veci hodiť do práčky, rovno do sprchy, zuby som ho poslala druhýkrát si umyť a aj tak spal v obývačke ...

emilia25
17. jún 2016

Baby tak ja sa priznam man za sebou 4 tehu vsetky deti zdrave a s peknou vahou a prvorodeny az 3800g fajcila som pri vsetkych.nikdy som nezazila ze by mi bolo zle s cigarety o to to maju tie tehulky lahsie prestat.no tiez mam slabu velmi slabu volu.fajcim od 13tich pomaly kazdych 20minut.uz sme aj s muzom sa tolko krat snazili prestat ale proste ta zavislost je omnoho silnejsia.skoda ze neexistuje nejake liecenie ako proti alkoholikom ci drogistom.lebo aj toto je zavislost a droga.

tobnuf
17. jún 2016

@emilia25 ja som tiez fajcila od svojich 13.. a ked som bola tehotna prestala som .. nefajcim uz ... rok ale je pravda ze ma to stale taha. Nastastie odolavam. Nikdy by som si nepomyslela ze raz prestanem fajcit. Prve co som rano spravila som si zapalila a posledne pred spanim co som spravila bolo tiez ze som si zapalila. Myslim si ze to ze si fajcila pocas vsetkych svojich deti a su zdrave nie je na chvalu 😕 .. clovek ked chce je schpny dokazat vsetko. Aj prestat fajcit. Mozno by Vam pomohlo keby ste spolu prestali. A navzajom sa podporovali

alaguema
17. jún 2016

@floweris silná vôľa a disciplína sa buduje. Nie je to tak, že niekto jej dostal nadelené na tri životy a niekto vôbec nič a tak má pre svoje slabosti ospravedlnenie. Buduje sa každodenným tréningom. Ja som sa jej tiež musela prácne učiť, aj keď nie v súvislosti s fajčením. Veľmi dobre funguje (aspoň u mňa), každý deň sa prinútiť do niečoho, čo robím nerada a urobiť to napriek tomu. Proste disciplína. Biorezonancia je super vec, ale zbaví ťa "len" fyzickej závislosti. Teda nebude ti chýbať nikotín, ale môže ti chýbať ten rituál, návyk. Držím palce.

alaguema
17. jún 2016

@emilia25 no to som teda prekvapená a nechce sa mi veriť, že v iných témach považuješ aj pohárik vína k jedlu za metlu ľudstva a pritom pestuješ závislosť jak krava 🙂 Každých 20 minút cigareta?

marcelatje
17. jún 2016

@jamika27 😀 😀 😀 no ty teda si pacient 😀

emilia25
17. jún 2016

@tobnuf joj skusali sme a tolko krat aj obmedzovat ze vydrzat aspon 2hodky nefajcit.ale robievame to tak s muzom ze fajcime na polku.ja prvu a muz dofajci.viem ze to neni na chvalu svokra mi vzdy dohovarala.ale proste u mna to tiez nejde.

emilia25
17. jún 2016

@alaguema no to je u nas jediny obrovsky druh zavislosti.

segga
17. jún 2016

@floweris Vies, ze si tehotna a fajcis. So vsetkou uctou, ale vyhovorit sa na "slabu volu" je najjednoduchsie. Co je pre Teba prioritou - cigareta, alebo dieta? Ocividne cigareta. Smutne.... Nikto Ti tu ziadnu zazracnu radu nada, pokial Ty sama nebudes chciet...a Ty ocividne nechces, lebo sak "slaba vola." Neprajem Ti nic zle (bozechran), ale ked Tvoje dieta bude mat zdravotne problemy kvoli Tvojmu fajceniu, to este len budu hystericke place...bohuzial, uplne zbytocne.. 😒 Takze prestan a hotovo.

alaguema
17. jún 2016

@emilia25 ak chceš naozaj prestať, skús tú biorezonanciu. Poznám ľudí, ktorí boli tuhí fajčiari a prestali. Škoda si takto likvidovať zdravie. Veď to je krabička a pol denne. Brutus. Pohár vína k jedlu nie je žiadna závislosť a je to rozhodne zdravšie, ako 30 cigariet denne 🙂

marcelatje
17. jún 2016

@emilia25 tak ako ani kazdy fajciar nezomiera na rakovinu nemusia mat vsetky deti fajciacjich matiek nasledky. Aspon nie take ktore su viditelne hned. Ale popravde ja nepoznam ani jednu zenu ktorej dieta ma problemy a ona je ochotna/schopna si priznat ze to moze byt jej vinou. To ze fajcenie v tehotenstve je vysoko rizikovy faktor je nepopieratelne. A kalkulovat s tym ze mne sa to nemoze stat, ved ani susedinym detom nic nie je......no aj tak sa da 🙄

leeenka26
17. jún 2016

@floweris chapem tvoju chut na cigaretu ale poviem ti jedno. Tym ze uplne prestanes prekonas sama seba a budes mat velmi dobry pocit zo seba. Pretoze pre dieta sa fakt oplati obetovat. SKus to, nie je to az tak tazke. Ja pri prvom dietati som si sem tam dala R1, zo zaciatku aj 5 cigariet normalnych, potom tie R1, tiez som porodila predcasne ale vobec to nemalo s fajcenim nic. Ked sa ma gynekolog pred porodom prveho dietata pytal, ze ci fajcim som mu povedala pravdu ze tak 1-2 denne a kyvol rukou a ani to taj nenapisal. Tak ak musis, skus R1 rano pri kavicke a vecer ked bude to moc nutne, ale je to na tebe, z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze ak prestanes uplne, fajcenie sa ti sprotivi a veskere chute na cigarety tiez. U mna to tak bolo pri 2. dietati.

emilia25
17. jún 2016

@alaguema to veru je brutus.keby sa dal vratit cas spet ked som zacala hned by som si radsej ruky dolamala ako zacat s tymto.lenze najprv frajerina a uz vlastne od 15 s mamku na balkone.tak ziadna motivacia prestat a rokmi je to az brutus zavislost.

emilia25
17. jún 2016

@alaguema a co je to ta biorezonancia teda viem ze je to nieco ako rengen ale ako to pomaha proti fajceniu.

jema_suri
17. jún 2016

@floweris tak keď celá tvoja rodina fajčí, tak sa nedivím, že aj ty a že ťa ani nikto nemotivuje k tomu aby si prestala, ale tvojou hlavnou motiváciou je práve to živé stvorenie v tebe! rob to pre to bábo, opýtaj sa lekára či neexistuje niečo čo odoberá chuť na cigarety a mohla by si to užívať aj počas tehotenstva, lebo cigarety sú jed, nevzdávaj to a pátraj po tom, ako sa zbaviť chuti na cigarety, ja som tiež fajčila 10 rokov, takže viem že je ťažké odvyknúť.. 😖 držím palce

saphira83
17. jún 2016

Vsetko sa da len treba chciet. Ak chces prestanes ak nechces tak nie ;) Ja a moj manzel sme si raz povedali ziadne cigarety a odvtedy nefajcime uz je to asi 7-8 rokov. Chceli sme prestat tak sme prestali a nebolo to take tazke ako vsetci vravia. Proste sme si nepripustili ze by to bolo tazke. Je to o tom ako sa k tomu stavias ty. Ak si nedas rano cigaretu a budes o pat minut mysliet len na to ake to je tazke tak to aj take bude. Nemysli na to zabav sa niecim inym, namiesto cigarety si nacisti uhorku a chrumkaj, pomahaju aj slnecnicove semienka. Len si hlavne nevrav ze je to tazke 🙂 Drzim palce

marcelatje
17. jún 2016

@leeenka26 a ak sa smiem spýtať čo spôsobilo ten predčasný pôrod?

alaguema
17. jún 2016

@emilia25 nie, nemá to nič spoločné s RTG. Je to úplne iný princíp. Skús hodiť do googla biorezonancia a fajčenie.

jana_eyre
17. jún 2016

@emilia25 http://www.biorezonancnecentrum.sk/o-biorezonan...

biorezonancia nie je ako rentgen.. moj muz ju skusil ako poslednu moznost potom, co niekolko krat skusal prestat fajcit.. raz sme skusili kupit kupon na nejakych zlavovych strankach, ze ved ked je to blbost, tak nas to nebude tak skriet.. isiel tam aj so svagrom, tiez silny fajciar - mali silnu motivaciu, moja neter mala rakovinu, tak sme sa vsetci zacali snazit zit zdravo, kedze sme spolu byvali..

obaja prestali fajcit hned potom.. muz vravel, ze aj mal trocha chut, ale nie taku silnu ako predtym a tak ju spolu s pitim vody dokazal prekonat.. moj muz sa k fajceniu nikdy nevratil, zatial co svagor vydrzal nefajcit iba rok a potom zas zacal fajcit..

netusim, ci biorezonancia naozaj funguje, alebo je to len barlicka - v kazdom pripade je super, ze mojmu muzovi pomohla.. a ked sme si vtedy pocitali, kolko sme usetrili na jeho fajceni, vzdy sme sa velmi tesili.. robilo to aj 70 eur mesacne, co naozaj nie je malo podla mna..

emilia25
17. jún 2016

@jana_eyre
@alaguema no nasla som to dokonca je take centrum aj v druhom meste od nasho tak to neni tak daleko.zaujimave to je veru.este presvedcit muza a mozme ist.u nas by za cigi padlo aj 200eur a mozno aj viac tak sme presli na tabak kilo za 30eur plus dutinky a je to rovnake ako normalna ciga.

ssegra
17. jún 2016

@alaguema biorezonanciu nemozu podstupit tehotne.. aspon ked som na to kedysi bola ja tak sa ma pytala ci nie som tehotna

alaguema
17. jún 2016

@ssegra to som si neuvedomila...No, tak už len tá pevná vôľa.

bella1988
17. jún 2016

Tak ja som fajciarka,fajcim uz dlho a ked som zistila,ze som tehotna,trvalo cca 3 tyzdne kym som s tym sekla uplne,nebolo to lahke,ale zaklad je zamestnat mysel aj telo.mas chut na cigu?chod daco robit,citat,varit,na prechadzku,maluj si,zavolaj kamoske,spi,kukni si film,konikuj☺,chod cvicit,milovat sa s partnerom,moznosti je tolko😀prve dni su tazke,potom to uz ani nevnimas.Priatelov,znamych a rodinu poziadaj,nech nefajcia pred tebou-aj kvoli tebe aj kvoli malemu!z mojho okolia fajci dost ludi,ale ked som bola tehotna,nikomu ani len nenapadlo si pri mne zapalit,nech nedycham ten dym...da sa to,mysli na male!nema na vyber v tvojom tele,prijima to,co mu das...ak chces pokecat,poradit,kludne napis ip☺