icon

Genetické vyšetrenie - podozrenie na rázštep

luciakozakova
25. apr 2017

Ahojte milé mamičky.
Prosim poradte mi pretože som uplne bezradná a cítim sa sama. Som v 16tt a zistili mi zvyseny hormón kde lekar upodozrieva že dieťa môže mať raštep. Musím absolvovať 3 vyšetrenia. Najprv genetické, podrobný 3D ultrazvuk a nakoniec amniocentézu čo znamená odber plodovej vody. Máte s tým skúsenosti?

mon895
•
25. apr 2017

Ja som mala riziko 1:16, absolvovala som geneticku konzultaciu a 2x morfologicky utz amnio neodporucili vraj tam aj tak razstep nezistia lebo nie je geneticka vada ale vyvojova. Maly sa este nenarodil ale podla utz je v poriadku. V case kedy mi brali krv na tripple som spinila a par dni predtym dost krvacala kvoli hematomu a to mi vraj skreslilo vysledky kedze som mala vsetko viac prekrvene

mimusha3
•
26. apr 2017

Ahoj. Ja som si niečím podobným prechádzala minulý rok. Podľa vyšetrenia mi vyšlo riziko 1:7. Na genetike nezistili nič,utz u Mudr.Grochala ma mierne ukľudnil-povedal mi,že bábätko je ukážkové,ale definitívne som sa upokojila,až keď sa mi malá narodila. Mám nádherné zdravé dieťa 😍 držím palce ❤

khkt
•
26. apr 2017

V prvom rade je to iba podozrenie, zvýšený hormón sám o sebe nemusí nič znamenať. Z vlastnej skúsenosti viem, že ten strach je obrovský a nedá sa ho zbaviť len tak. No je veľká šanca, že bábätko je zdravé, tripple testy často vychádzajú zle aj pri zdravých detičkách. Genetické vyšetrenie je vlastne iba rozhovor o rodine a výskyte ochorení v nej, veľa sa tam nedozvieš. Určite je teraz hlavný podrobný morfologický ultrazvuk u lekára, ktorý sa na to špecializuje.

luciakozakova
autor
•
26. apr 2017

Dakujem za informacie. Dnes som bola na vysetreni 3D ultrazvuku kde vlastne lekar vylucil vsetky vyvojove poruchy takze mi spadol obrovsky kamen zo srdca. Hlavne uz mozem s kludom zaspat ;)

gabona1
•
26. apr 2017

Ahoj, neboj sa, aj mne vyšla na srdiečku malého vada, ktorá je typická pre downov sy a na genetike mi vyšiel down 1:40, bola som na odbere plodovej vody a všetko bolo v poriadku. Tiež som si prešla veľkým strachom. Bude to dobré, neboj..